Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Darbinieka uzteikums К списку тем

Darbinieka uzteikums
Darbinieks iet projām no darba pēc paša vēlēšanās (ir darbinieka iesniegums, lai viņu atbrīvo no darba).

1.Sakietlūdzu, pēc kāda DL panta man viņu atbrīvot?

(DL neko noteiktu neatradu, izņemot 100.pantuvai 114.pantu)

2.Vaiir vajadzīga vienošanās par darba attiecību izbeigšanos?

3.Vaiir nepieciešams izmaksāt 112.pantā paredzamo atlaišanas pabalstu?
Rita
Rita 11.02.2005 13:22
959 сообщений на сайте

Ответы (10)

100.pants. Darbinieka uzteikums - (1) Darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu vienu mēnesi iepriekš, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts īsāks uzteikuma termiņš. Pēc darbinieka pieprasījuma uzteikuma termiņā neieskaita pārejošas darbnespējas laiku == ja jau ir viņa rakstisks uzteikums atbrīvot viņu pēc paša vēlēšanās.

Ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts lielāks atlaišanas pabalsts, uzteicot darba līgumu šā likuma 100.pantapiektajā daļā un 101.pantapirmās daļas 6., 7., 8., 9. vai 10.punktā noteiktajos gadījumos, darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam atlaišanas pabalstu šādā apmērā.

uz 100.panat1.daļu atlaišanas pabalsts neattiecas.
Cleo
Cleo 11.02.2005 13:27
19234 сообщения на сайте
Ja Jūs gribiet palaist darbinieku atrāk, tad vajag atrunātas vienošanas, piemerojiet 100.panta1.d., pabalsts nevajadzīgs, (ziņas par darba ņēmējiem-21kods).

Neaizmirstiet par atvaļinājuma kompensāciju.

Verdi
Verdi 11.02.2005 13:31
745 сообщений на сайте
Pilnīgi piekritu Cleo.
Verdi
Verdi 11.02.2005 13:31
745 сообщений на сайте
Paldies, tā arī domāju, ka 100.panta1.daļa.

Bet, ja pats darbinieks vēlās, lai viņu ātrāk nekā līgumā paredzēts palaiž, un darba devējam nav pretenziju viņu atbrīvot ātrāk, vai tad arī vajag vienošanos?
Rita
Rita 11.02.2005 13:45
959 сообщений на сайте
100.pants. Darbinieka uzteikums

4) Darbiniekam un darba devējam vienojoties, darba līgumu var izbeigt arī pirms uzteikuma termiņa izbeigšanās.

Domāju rakstiska vienošanās nebūs par skādi, ja nu darbinieks pārdomā un pasūdzās Darba inspekcijā, tad vismaz būs pierādījums, ka tāda bija vienošanās. uz 100.panta4.daļu arī neattiecas 112.pantaatlaišanas pabalsts.
Cleo
Cleo 11.02.2005 13:52
19234 сообщения на сайте
Mīļš paldies vēlreiz par palīdzību!!!

To vienošanos labāk gan uzrakstīšu, a to ko var zināt.
Rita
Rita 11.02.2005 14:24
959 сообщений на сайте
Ja darbinieks iesniegumu ir rakstījis, piemēram, šodien, iesniegumā ir jānorāda dokumenTa sasTādīšanas daTUMs. Un ja darbinieks grib, lai viņu atbrīvo ar pirmdienu, nevis kā likumā- pēc mēneša, tad to arī viņš iesniegumā raksta: Lūdzu atbrīvot no darba ar 14. februāri. Ja darba devējs piekrīt, viņš raksta rezolūciju (vai vīzu, nezinu, kā īsti saucas) uz iesnieguma, ka piekrīt atbrīvot ar 14.02.

Tālāk tiek rakstīts rīkojums par atbrīvošanu pēc LR DL 100.4.p.

Nekāda papildus vienošanās nav jāraksta.
Flokse
Flokse 11.02.2005 15:10
нет сообщений на сайте
Labdien!
Vai iesniedzot uzteikumu, man kā darbiniekam ir tiesības pieprasīt no grāmatvedes:
paziņojumu par aprēķināto, ieturēto un budžetā pārskaitīto iedzīvotāju ienākuma nodokli?
Ka arī man interesē kā viņa aprēķina vidējo izpeļņu, jo iepriekšējā atvaļinājumā saņēmu mazāk naudas. Vai man ir tiesības saņemt visus datus par manu algu?

Ka arī iesniegumu rakstīt ar kuru datumu, ar to, kad fiziski ir jāizbeidz dabrs vai 1 dienu pirms pēdējās darba dienas? (piem. ja 1. augustā es tur vairs negribu strādāt, tad iesniegumā rakstīt" lūdzu atbrīvot mani no darba ar 31.07.2012"?)

iepriekš paldies!
Padeka
Padeka 15.07.2012 10:50
40 сообщений на сайте
Jā Jums ir tiesības prasīt visus aprēķinus, kas attiecas uz Jūsu algu un nodokļiem.

Jāraksta iesniegums par atbrīvošanu norādot datumu , kas ir pēdējā darba diena. Tātad ja negribiet vairs strādāt 1.augustā, tad jāraksta - atbrīvot ar 31.07.12.
Ilma
Ilma 15.07.2012 11:04
30495 сообщений на сайте
Darba likums ar komentāriem:
http://www.lbas.lv/upload/stuff/201102/dl_ar_kom.pdf
Ambera
Ambera 15.07.2012 14:19
21759 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.