Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN deklarācijas aizpildīšana К списку тем

PVN deklarācijas aizpildīšana
Paskaidrojiet, lūdzu, nezinītim,kuru kontu summas atspoguļo PVN Deklarācijas 40.ailīte (darījumu vērtība latos). Pēc iepriekšējās grāmatvedes darbības ir tāda "putra", ka vispār neko nevar saprast. Es domāju, ka 40. ailītes summai jāsaskan ar priekšnodokļa summu, bet man tā nesanāk. Vēl jautājums: kad samaksā budžetā PVN-kā pareizi kontēt šo darījumu? Es kontēju:D5721;K2620,bet tad jau virsgrāmatā šis PVN parādās tajā pusē, kur priekšnodoklis.Es domāju, ka šī summa (budžetā ieskaitītā) nevar būt ietverta priekšnodokļa summā. Atvainojiet, ja jautājums izskatās haotisks un nesaprotams, citādi nemācēju paskaidrot! paldies, ja palīdzēsiet1
Nailo
Nailo 12.02.2005 17:39
221 сообщение на сайте

Ответы (23)

ar PVN 18 procentu likmi apliekamo darījumu vērtību bez PVN - 41.ailīte.

40 aile ir kopējā darījumu vērtība, kas sastādās no 41., 42., 43., 49., 50. un 51.rindassummas.

http://www.vid.gov.lv/5likumi/8Piev/_PVN_apr_metodika.htm

40.ailessummai nav jābūt priekšnodoklim.

Priekšnodoklis uzrādās 60.ailē.
Cleo
Cleo 12.02.2005 18:26
19235 сообщений на сайте
Samaksājot PVN tiešām kontē:

D 57XX Norēķini par PVN

K 2620 Norēķinu konts bankā

Kāpēc Jūs mulsina, ka samaksātais PVN parādās Debeta pusē? Samaksājot Jums taču dzēšās parāds par PVN.

Tas nenozīmē, ka samaksātais PVN ko Jūs ieskaitāt Valsts kasē būtu uzrādāms PVN deklarācijā, nē. PVN deklarācijā uzrādās tas priekšnodoklis, kas sanāk pēc PVN1 pārskata par priekšnodokļa summām - respektīvi pēc mēneša rēķiniem un čekiem, kur iztērēta nauda dažādu preču un materiālu iegādei un pakalpojumu apmaksas, kad Jums līdz ar to radušās tiesības uz priekšnodokli.

Palasiet VID metodiskos norādījumus, drīzāk "putra" ir nevis iepriekšējai grāmatvedei, bet Jums druksu nav skaidrs kā tiek aizpildīta PVN deklarācija.
Cleo
Cleo 12.02.2005 18:34
19235 сообщений на сайте
16. Pārskata PVN 1 I daļā “Par iekšzemē iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem” uzrāda katru atsevišķo nodokļa rēķinu, kurā norādītā preču un pakalpojumu kopējā vērtība bez PVN ir 100 vai vairāk lati. Pārējos nodokļa rēķinus apliekamā persona ir tiesīga pārskatā neuzrādīt atsevišķi, bet vienā kopējā summā. Šajā gadījumā pārskata 2., 3., 6., 7., 8. un 9.ailineaizpilda.

17. Pārskata PVN 1 II daļā “Par precēm, kas saņemtas no ES dalībvalstīm” uzrāda katru atsevišķo darījuma partnera nodokļa rēķinu neatkarīgi no darījuma vērtības.
Cleo
Cleo 12.02.2005 18:35
19235 сообщений на сайте
Paldies, Cleo!Es jau arī domāju tāpat, tikai nemācēju īsti noformulēt savu jautājumu."Putra" radusies tādēļ, ka nevaru tikt galā ar iepriekšējās grāmatvedes darbības rezultātu.Kontu atlikumi neatbilst patiesībai, bet man nav skaidrs, kā varētu ātrāk un nesāpīgāk to visu izlabot, jo nav pieredzes darbā ar programmu tildes Jumis. Nezinu, vai labāk izdzēst iepriekšējos (2003.g.) grāmatojumus vispār un uztaisīt jaunus kontu atlikumus, vai kā citādi labot. Skaidrs, ka tur ielaistas kļūdas. Par 2003.g. audits jau bija,tur viss bija OK, bet dati programmā neatbilst atskaitēs uzrādītajām summām. Es saprotu tā , ka kontu atlikumiem jāatbilst audita rezultātiem.nezinu, vai pietiekoši skaidri izteicos.
Nailo
Nailo 12.02.2005 21:09
221 сообщение на сайте
Es arī zinu, ka 40.ailītes kopsumma nav priekšnodoklis,tikai domāju, ka 40. un 60. ailītes ir savstarpēji saistītas ,tām jāatbilst vienai otrai). Dažās deklarācijās tās atbilst, bet dažās ļoti atšķiras. Es domāju tā: ja 40.ailītē summa ir 100 Ls , tad 60. ailītē tai jābūt 18 Ls(pie noteikuma, ka visi darījumi apliekās ar nodokli 18%).
Nailo
Nailo 12.02.2005 21:16
221 сообщение на сайте
pag pag pag. Rīts ir gudrāks par vakaru

40.aileinav nekāda sakara ar 60.aili

40.aileir Jūsu realizācijas darījumu summa bez PVN, bet 60,aile ir priekšnodoklis no Jūsu izdevumiem nevis rezliācijas (pēc rēķiniem un čekiem).

52.aileir Jūsu realizācijas PVN 18%.

Jūs palasiet Metodiku un palasiet rindiņas PVN deklarācijā. man gan īsti nav skaidrs kādi atlikumi Tildē Jums neiet ar deklarāciju. Pagaidām Jūs nesaprotat mani, bet es Jūs laikam.
Cleo
Cleo 12.02.2005 21:23
19235 сообщений на сайте
Laikam tiešām laiks doties pie miera.ParTildes Jumi: es nerunāju par atlikumiem, kas attiecas uz PVN deklarāciju, bet vispār.Neatbilst atlikumi daudzos kontos. Paldies, Cleo, par atbildi šajā vakara stundā! Vai tiešām Jūs nekad neatpūšaties? Ir taču sestdienas vakars,tuvojas Valentīna diena...Protams,ir jau patīkami apzināties, ka kāds rūpējas arī par nezinīšiem, ko gan savādāk mēs darītu. Paldies!
Nailo
Nailo 12.02.2005 21:37
221 сообщение на сайте
Если у предыдущего бухгалтера по результатам аудита был порядок, то ,может, Вы что-то неправильно понимаете. Не спешите удалять проводки,проверьте тщательно все остатки.
Irena22
Irena22 12.02.2005 21:39
42998 сообщений на сайте
Atpūšos gan :)) Tikko konstatēju, ka mani mazie mākslinieki istabā visu galdu ar guaša krāsām nokrāsojuši zīmēdami man zīmējumus. Nus kā saka "māksla rodas mokās ! ":)))

Bet atlikumus var nokoriģēt arī tildē ar grāmatvedības izziņu, bet vai tie atlikumi Tildē sakrīt ar bilanci?
Cleo
Cleo 12.02.2005 21:40
19235 сообщений на сайте
Bilancē ir vieni rādītāji, bet programmā,citi. Es domāju, ka programmas rādītājus vajag pielāgot bilancei. Jums grūti saprast, kā kaut kas tāds vispār var gadīties. Lieta tāda,ka grāmatvedību 2 gadus apkalpoja firma, atskaites nodeva, viss it kā bija kārtībā. Dokumenti par 2003. gadu uzglabājās pie viņiem,bilance par 2003.g. bija nodota. Viss itkā bija kārtībā līdz brīdim, kad 2004.g. decembrī pieteicās audits. Tad dokumentus steidzīgi bija jāsavāc un jānodod auditam. Dokumenti bija tādā stāvoklī, ka vienkārši bija sasviesti maisā,nebija ne mapēs, daudz kas trūka,aŗī apmaksātie rēķini grāmatvedības firmai par pakalpojumiem.Kautkā tos savācām, nodevām auditam. Audita rezultāti bija apmierinoši, taču izrādījās, ka 2004.g. dokumenti ir pilnīgā haosā,tāpēc turpmāk atteicāmies no šīs firmas pakalpojumiem.Diskakopiju ar programmā ievadītajiem datiem arī saņēmām, bet tur bija kaut kāds haoss, jo bija "strādājušas"meitenes praktikantes.Tā iznāk, ka 2004.g. grāmatvedību ašā tempā ir jāsakārto pašiem,bet,kā tikt vaļā no kļūdainajiem datiem programmā. Vai vieglāk visu sākt no sākuma?
Nailo
Nailo 12.02.2005 22:02
221 сообщение на сайте
Как я вас понимаю. Сама получила от бух.фирмы документы в таком же состоянии. Пришлось переделывать по новой 2003 и 2004 год.
Albina
Albina 12.02.2005 22:07
64787 сообщений на сайте
Ну и ситуация!
Irena22
Irena22 12.02.2005 22:08
42998 сообщений на сайте
Конечно, проще самим по-новому 2004 год сделать, тогда будет уверенность, что все сделано правильно, если ,естестевнно, есть такая возможность.
Irena22
Irena22 12.02.2005 22:10
42998 сообщений на сайте
Secinājums viens; nekad vairs neielaisties nekādās attiecībās ar grāmatvedības firmām.Vēlēšanās ir šo visu putru izstrēbt, bet trūkst pieredzes, lai to kvalitatīvi izdarītu.
Nailo
Nailo 12.02.2005 22:13
221 сообщение на сайте
Придется Вам приобретать опыт, "разгребая" чужие ошибки
Irena22
Irena22 12.02.2005 22:14
42998 сообщений на сайте
Если есть возможность, лучше переделать.
Albina
Albina 12.02.2005 22:20
64787 сообщений на сайте
Spassibo, Irena 22! Cem trudnee pridetsja priobretatj opit, tem luwse budut znanija.Opjatju menja pojavitsja novaja professija, a to ja po specialjnosti:inzener-tehnolog piscevoj promislennosti.Hotja,udostoverenije balansosposobnogo buhgaltera u menja toze jestj,no s znanijami ocenj skromno. Pervij raz pisu na russkom jazike cerez let 10.O4enjinteressno!
Nailo
Nailo 12.02.2005 22:24
221 сообщение на сайте
Да у нас здесь большинство отнюдь не бухгалтеры по своей первой специальности. Жизнь заставила

А по-русски у Вас очень хорошо получается. Будет еще и языковая практика.
Irena22
Irena22 12.02.2005 22:30
42998 сообщений на сайте
Ja jau audits par 2004.gadubija, tad otreiz cik saprotu audits vairs par šo periodu nebūs. Visoptimālākais protams ir savadīt par 2004.gaduvisus datus pašiem, jo saprotu, ka gada pārskats Jums pašai jau vien jātaisa. Sākt var ievadot atlikumus uz gada sākumu no 2003.gadabilances, ja tāds variants Jums liekas pieņemams. Bet pirms ķeraties pie labošanas vispirms kārtīgi palasiet metodikas un likumus, lai nesanāk, ka kaut ko neesat sapratusi, un esat izlabojusi pareizu atskaiti pret nepareizu. Vēlu veiksmi, vislabāk ir apgūt praksi tieši darot :).
Cleo
Cleo 13.02.2005 10:31
19235 сообщений на сайте
Наило, нашего полку инженеров-бухгалтеров прибыло! Я тоже по первому образованию инженер-химик-технолог по специальности "Химическая технология керамики и огнеупорных материалов" - во как гордо!
Martinas
Martinas 13.02.2005 10:51
38532 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.