Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Журнал PPR К списку тем
Ответы (65)
Da,nado.
Zinaidat 09.03.2005 16:11
2085 сообщений на сайте
2085 сообщений на сайте
Dumja, dumja prasība, bet visi saka, ka vajag.Esneredzu nekādu jēgu. (Kaut atrāk atceltu tās dumjās PPR. kaut arī gribot PPR vietā ieviest kaut kādus izdales Nr.)
Ja es būtu tirgotājs, tad es redzētu jēgu ,pamatu var parādīt izcelsmi precēm to derīgumu, vecumu un tml, bet es esmu kravu pārvadātājs, saņem piemēram viens no daudzajiem šoferiem riepas vai akumulātoru, kur
Nr 339 MK noteikumi
25. Katrā preču izsniegšanas (saņemšanas, pārdošanas,
glabāšanas) vietā saņemtās un izsniegtās pavadzīmes-rēķinus
lietotāja apstiprinātās atbildīgās personas reģistrē preču
pavaddokumentu reģistrā (vai analogos reģistros)...
Pēc tiem noteikumiem sanāk, kas šoferim riepu tirdzniecības(turpat arī montēšanas) vietā jātur žurnāls.Jo citas vietas nav kur to preci saņem.
Vienu reizi , jau par šo tematu diskutējām. Mani kolēģi pārliecināja, ka tomēr vajag. kaut arī es tādām muļķibām negribu piekrist.
Cik varētu būt soda nauda, ja to muļķo žurnālu neraksta?????
Ja es būtu tirgotājs, tad es redzētu jēgu ,pamatu var parādīt izcelsmi precēm to derīgumu, vecumu un tml, bet es esmu kravu pārvadātājs, saņem piemēram viens no daudzajiem šoferiem riepas vai akumulātoru, kur
Nr 339 MK noteikumi
25. Katrā preču izsniegšanas (saņemšanas, pārdošanas,
glabāšanas) vietā saņemtās un izsniegtās pavadzīmes-rēķinus
lietotāja apstiprinātās atbildīgās personas reģistrē preču
pavaddokumentu reģistrā (vai analogos reģistros)...
Pēc tiem noteikumiem sanāk, kas šoferim riepu tirdzniecības(turpat arī montēšanas) vietā jātur žurnāls.Jo citas vietas nav kur to preci saņem.
Vienu reizi , jau par šo tematu diskutējām. Mani kolēģi pārliecināja, ka tomēr vajag. kaut arī es tādām muļķibām negribu piekrist.
Cik varētu būt soda nauda, ja to muļķo žurnālu neraksta?????
Teiksim man tas ir ekscela tabulu veidā, kur ir arī grāmatojumi, datumi utt. Es menesa beigas izdrukaju un piesuju pie PPR. Vai ar to pietiek? Vai vajag atseviski vel ari zurnalu rakstit?
Julita 09.03.2005 17:56
105 сообщений на сайте
105 сообщений на сайте
Веду этот журнал в электронном виде (здесь на сайте есть бланк). Можно распечатывать раз в месяц, можно раз в год. Зависит от количества накладных.
Daudzi uzskata, ka arī no piegādātājiem saņemtās PPR ir jāuzskaita. Tomēr 339 noteikumu kontekstā "saņemtās pavadzīmes" tikpat labi var būt arī tās PPR veidlapas, ko jūsu uzņēmums ir SAŅĒMIS VIDā. Tas būtu: SIA ABC saņem 100 PPR veidlapas un katrā tirdzniecības utt. vietā ir savs reģistrs, kurā reģistrē, ka saņemtas, piemēram 40 veidlapas, iztērētas 25, tātad jebkurš kontrolētājs saprot, ka 15 vēl jābūt.
Tas ir tādēļ, ka PPR ir "stingrās uzskaites" un jāveic ļoti stingra uzskaite par katru no VID saņemto PPR.
Ja katrs uzņēmums veic "savējo" PPR uzskaiti, tad kāda ir nozīme vēl tikpat "stingri" uzkaitīt svešās PPR?
Tie, kas rakstīja šo likumu domāja par to, ka katrs uzņēmums uzskaitīs savas PPR (lai novērstu to pazušanu, nekontrolētu izmantošanu utt.), bet neiedomājās, ka to varētu iztulkot tā, ka jāreģistrē visas ienākošās PPR. Galu galā visas ienākošās PPR tāpat tiek iegrāmatotas grāmatvedībā, kādēļ tās uzskaitīt vēl speciālā žurnālā?
Galu galā nebēdājiet, PPR drīz atcels un nāksies pierast strādāt bez tām.
Tas ir tādēļ, ka PPR ir "stingrās uzskaites" un jāveic ļoti stingra uzskaite par katru no VID saņemto PPR.
Ja katrs uzņēmums veic "savējo" PPR uzskaiti, tad kāda ir nozīme vēl tikpat "stingri" uzkaitīt svešās PPR?
Tie, kas rakstīja šo likumu domāja par to, ka katrs uzņēmums uzskaitīs savas PPR (lai novērstu to pazušanu, nekontrolētu izmantošanu utt.), bet neiedomājās, ka to varētu iztulkot tā, ka jāreģistrē visas ienākošās PPR. Galu galā visas ienākošās PPR tāpat tiek iegrāmatotas grāmatvedībā, kādēļ tās uzskaitīt vēl speciālā žurnālā?
Galu galā nebēdājiet, PPR drīz atcels un nāksies pierast strādāt bez tām.
Nedomāju, ka pie mums Latvijā atceļot PPR beigsies mūsu bēdas, lasīju Dienas Biznesā (likumprojekta apskate), ka tā vai tā būs jāiet uz VID-u stāvēt rindā, lai saņemtu numurus. Tā vai tā būs kontrole un gan jau atkal jauni noteikumi, un neba jau mazāk darba:(
Ilzex. Es to sapratu gluži tāpat kā Jūs, bet klubā mani gribēja pārliecināt par pretējo.Un ir ļoti daudzi, kas raksta.
Nezinu kā Ilzex lasa noteikumus, bet pilnīgi skaidri ir pateikts ka žurnālā jāreģistrē VISAS ienākošās un izejošās PPR (un tas atiecas ne tikai uz ienākošajām kuras nopirkāt no VID bet arī no partneriem ienākošās.
25. Katrā preču izsniegšanas (saņemšanas, pārdošanas, glabāšanas) vietā saņemtās un izsniegtās pavadzīmes–rēķinus lietotāja apstiprinātās atbildīgās personas reģistrē preču pavaddokumentu reģistrā (vai analogos reģistros), kurā norādīta šāda informācija:
25.1. ieraksta datums un kārtas numurs;
25.2. pavadzīmē–rēķinā norādītais darījuma partneris;
25.3. pavadzīmes–rēķina datums un numurs;
25.4. darījuma apraksts;
25.5. pavadzīmē–rēķinā norādītā darījuma vērtība (bez pievienotās vērtības nodokļa);
25.6. dabas resursu un akcīzes nodokļi (ja tādi ir);
25.7. piešķirtās atlaides, ja tādas ir;
25.8. pievienotās vērtības nodokļa summa (ja tāda ir);
25.9. kopējā summa;
25.10. citi nepieciešamie rekvizīti.
nopirktajās PPR no VID Jums nav ierakstīts vēl nekāds partneris, ja tas būtu domāts tikai savu PPr uzskaitei tad nebūtu nepieciešamas šādas ailes žurnālā. Turklāt tas ir nevis PPR reģistrācijas žurnāls bet gan preču pavaddokumentu - respektīvi dokumenta ar kuru ir saņemta prece.
tajā pašā laikā šie paši noteikumi MK 339 nosaka, ka 14. Lietotājs, kurš pavadzīmes–rēķina veidlapas iegādājies Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē, nodrošina to uzskaiti un glabāšanu un ar rakstisku rīkojumu apstiprina pavadzīmes–rēķina veidlapu uzskaites un glabāšanas kārtību.
25. Katrā preču izsniegšanas (saņemšanas, pārdošanas, glabāšanas) vietā saņemtās un izsniegtās pavadzīmes–rēķinus lietotāja apstiprinātās atbildīgās personas reģistrē preču pavaddokumentu reģistrā (vai analogos reģistros), kurā norādīta šāda informācija:
25.1. ieraksta datums un kārtas numurs;
25.2. pavadzīmē–rēķinā norādītais darījuma partneris;
25.3. pavadzīmes–rēķina datums un numurs;
25.4. darījuma apraksts;
25.5. pavadzīmē–rēķinā norādītā darījuma vērtība (bez pievienotās vērtības nodokļa);
25.6. dabas resursu un akcīzes nodokļi (ja tādi ir);
25.7. piešķirtās atlaides, ja tādas ir;
25.8. pievienotās vērtības nodokļa summa (ja tāda ir);
25.9. kopējā summa;
25.10. citi nepieciešamie rekvizīti.
nopirktajās PPR no VID Jums nav ierakstīts vēl nekāds partneris, ja tas būtu domāts tikai savu PPr uzskaitei tad nebūtu nepieciešamas šādas ailes žurnālā. Turklāt tas ir nevis PPR reģistrācijas žurnāls bet gan preču pavaddokumentu - respektīvi dokumenta ar kuru ir saņemta prece.
tajā pašā laikā šie paši noteikumi MK 339 nosaka, ka 14. Lietotājs, kurš pavadzīmes–rēķina veidlapas iegādājies Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē, nodrošina to uzskaiti un glabāšanu un ar rakstisku rīkojumu apstiprina pavadzīmes–rēķina veidlapu uzskaites un glabāšanas kārtību.
Вообще-то в этих правилах говорится
27. Pavadzīmes-rēķinus, iekšējos attaisnojuma dokumentus vai citus normatīvajos aktos noteiktos attaisnojuma dokumentus, kas pamato pārvadāšanu, reģistrē preču pavaddokumentu reģistrā to saņemšanas (izsniegšanas) dienā, ja citos normatīvajos aktos nav noteikts citādi.
Причем тут полученные из ВИДа накладные.
Так что регистрировать нужно все документы,
27. Pavadzīmes-rēķinus, iekšējos attaisnojuma dokumentus vai citus normatīvajos aktos noteiktos attaisnojuma dokumentus, kas pamato pārvadāšanu, reģistrē preču pavaddokumentu reģistrā to saņemšanas (izsniegšanas) dienā, ja citos normatīvajos aktos nav noteikts citādi.
Причем тут полученные из ВИДа накладные.
Так что регистрировать нужно все документы,
varat protams tulkot noteikumus pa savam, bet tad nebrīnieties par soda naudām pie pārbaudes, jo lai pamatotu savu taisnību tomēr ir jāatrod likuma pants, kas nosaka tieši to ko teicāt Ilzex.
piekrītu Albinai, mēs protams neesam juristi, bet noteikumos ir visais skaidri pateikts, kas un kā un kāpēc.
Bet tiem ierakstiem absolūti nav jēgas. Visas ienākošās tiek reģistrētas grāmatvedībā. Tie noteikumi paredz no VID->pilnvarotai personai -> materiāli atbildīgām personām pa noliktavām un nozarēm->tās savukārt izrakstot tās reģistrē žurnālā kā izejošās, lai varētu atskaitīties par PPR izlietojumu.
Citāts: "25. Katrā preču izsniegšanas..." Tās mantas ko es saņemu nav preces, bet gan izejvielas , materiāli, rezerves daļas u.tt
Es domāju, ka ir starpība. Veikalā saņem preci.Veikalniekiemir jāreģistrē, bet ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem saņemtos materiālus, izejvielas u.c. - nav.
Citāts: "25. Katrā preču izsniegšanas..." Tās mantas ko es saņemu nav preces, bet gan izejvielas , materiāli, rezerves daļas u.tt
Es domāju, ka ir starpība. Veikalā saņem preci.Veikalniekiemir jāreģistrē, bet ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem saņemtos materiālus, izejvielas u.c. - nav.
atkārtošos - mēģiniet to pierādīt VID darbiniekiem, kad viņi Jums par to sodu uzliks. Tā iemesla pēc materiālus un izejvielas u.c. sīkumus es nekad nepērku ar PPR, bet gan ar EKA čeku vai kvīti un nekādu domstarpību. PPR vajadzīga tikai tad, ja netiek samaksāts skaidrā uzreiz par to izejvielu. arī čeks ir nodokļa rēķins materiālu un izejvielu iegādei, tas ka viņš nav A4 formātā nenozīmē, ka ir nederīgs saimniecībā. Varbut beidzot grāmatveži neprasīs lieki uz katru nieku PPR.
Вообще-то на накладной, по которой вы получаете материалы, написано “Preču pavadzīme–rēķins”. Потому и регистр называется preču pavaddokumentu reģistrs.
Впрочем, вас никто не заставляет их регистрировать. Starpību при проверке будете доказывать сами.
Впрочем, вас никто не заставляет их регистрировать. Starpību при проверке будете доказывать сами.
А с 1-го мая прошлого года еще увеличили список документов, необходимых регистрировать. Так что когда отменят накладные, регистрировать будет что и вместо них!
Ну так он же эту накладную привезет в бухгалтерию? Там и зарегистрируете, если кроме Вас это сделать некому, то есть если фирма маленькая. Я так думаю.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть