Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ko lai dara?
Shogad beigshu 9klasi,labi zinu,ka gribu iet par graamatvedi,bet nezinu,ko lai daru..Vai labaak iet uz kaadu koledzhu vai ko tamliidziigu un 4gadu laikaa ieguut videejo izgliitiibu+profesiju,un peec taas iestaaties augstskolaa vai arii iet maaciities vidusskolaa un jau peec vidusskolas iet uz augstskolu?nezinu ko lai daru..pirmais variants shkiet labaak,jo tad augstskolaa man buus vieglaak(bet varbut ta tikai mana iedoma?),bet arii otrais laikam nav slikts..
Es buushu loti pateiciiga ja daliisieties savaa pieredzee,padomos..
P.S.Macossameeraa labi(man taa skiet),bez 6 un paaris 7,paareejaas 8,9,10
Ответы (83)
Julinja, man ir 49 gadi, bet mana mamma arī tagad man saka: "1)Tu esi skuķis un neko nesaproti; 2)Sievietei ir jāvalka svārki; (bet man labāk patik bikses un džinsi); 3) atkal izkrasoji ģimi kā mērkaķis utt.

Nu ko lai dara - viņai ir 88 gadi, viņas paaudzei bija savas pieklājības normas.
Par to kaarshanos kaklaa..nu vidsmaz manaa apkaartnee,tas notiek loti loti biezhi,un pat no malas var redzeet kaa tie puishie vareetu tiekt pazemo vinjas..Jo vini ir izlepushi no taa,ka meitenes pashas skraida viniem pakla,bet vini tachu nesaprot,ka naakotnee tas viniem radiis milziigas probleemas attieciibu veidoshanaa..
Bet ir arii taadi,kuri meitenes "uzcelj liidz debesiim",taads retums muusdienaas,bet tomeer..Es laikam pie taada "retuma" esmu tiksui
Mana vecmamma arii shitaa,paldies Dievam,ka mamma veel ne..Un vel vecmammai miilaakais teiciens:"piemini manus vaardus,tu vel to nozheelosi" , tas parasti attiecinaams uz manu draugu,jo es veel esot par jaunu..Nu es neuzskatu,ka es savos16 tam esu par jaunu,es zinu,ka man vrabut nopietnas,ilgstoshas attieciibas ar kaadu,un vai tad tas ir slikti..?? es savos 16 varbut esmu gudraakaa,kaa kaads 20..
Вы считаете- что совсем юная?;) Гайдар в 16 полком командовал:)
Мартинас, согласна с Вашей мамой по 2 пункту :).
Может быть, может быть! Но люблю брюки - и ничего не могу с собой поделать!

И ещё: когда мне говорят, что я что-то должна - очень хочется сделать наоборот.
oj, kak znakomo

delatj vsjo poperjok tomu kto gavarit shto nado delatj etak
Я также как и Вы, Мартинас, так ведь "jāvalka", то-то и оно :).
Es pēc 8.klasesvēlējos kļūt par frizieri
Vēlētos ieteikt tomēr labāk iet vidusskolā, jo varbūr vēl 10x mainīsies viedoklis par to, ko vēlēsieties studēt.
Grāmatvedība ir profesija, ar kuru vienmēr varēs nopelnīt iztiku, tas ir zināms pluss. Tomēr, ja uzsāksiet strādāt grāmatvedībā un būsiet firmas (vai vairāku firmu) vienīgais grāmatvedis, tad varat atvadīties no sapņiem par ilgiem atvaļinājumiem.
Grāmatvedība ir kā govs manai tantei laukos - pienu dod, bet esi piesiets un nekur nevari aizbraukt
Vajag mācīties vidusskolā un pēc tam censties iegūt augstāko. Mūsu laikos darba devēji arvien biežāk prasa pēc labas izglītības. Un ja vēl mācības padodas un ir labas atzīmes....
Un bez tam Julinja, ku ta tas jaukais studentu laiks.... tas arī jāņem vērā...:))) paspēsi izstrādāties, bet šo laiku neviens vairs tev vēlāk nedos
Pēc personīgās pieredzes varu teikt, ka labāk ir mācīties arodskolās, koledžās utml. nekā iegūt kādu izglītību, piem.grāmatvede, sekretāre, kursos - ir liela starpība un pēc tam ir vieglāk un interesantāk mācīties augstskolā, bet, ja nu vēl ir pieredze...
Lasot atbildes ... pavisam aizmirstas kaads tad bija jautaajums ...
Bet nu tieshaam , labaak iet koledzhaa, tad aatraak var apguut profesiju , un augstkolaa piesliipeet zinaashanas un ieguut smagaaku papiiru
Es gan laikam ieteiktu sākumā iet vidusskolā. Kad pabeidzu 9.klasizināju, ka iešu mācīties tikai un vienīgi par juristu, visus izvēles priekšmetus v-skolā izvēlējos saistībā ar jurispudenci. Tomēr liktenis beigās pavērsās tā, ka kļuvu par grāmatvedi. Man patīk. Un vēl ņemot vērā, ka vidusskolā vienmēr bļaustījos - nekad nebūšu grāmatvedis. Trīs gadi tomēr ir daudz, vēl var vairākas reizes pārdomāt. Kaut gan ja esi nopietni nolēmusi, tad varbūt arī koledža ir labāka izvēle, tas jālem tev pašai.
Par jauniešiem.Nu nav jau slikti, ka viņi ir atraisītāki.Bet vienmēr ir bijušas morāles un ētikas normas.Šobrīd šīs normas vienkārši ignorē.Vecāki skrien 5 darbavietās strādāt, la tikai lolojumam nopirktu apģērbu pēc jaunākās modes un noteikti 6 gadu vecumā viņam nepieciešamas mobilais.Pietam tāds kāds nav citiem.Maksimāli
moderns.Irstilīgi, ja vasarā meitene iet atsegtu vēderu un stilojas, bet ja to dara ziemā, kad arā -20, tad vecumā no veselības problēmām neizbēgt. Nav normāli, ja bērns no 5 gadu vecuma sēž pie datora, lai gan nemāk vēl īsti lasīt.Ir daudzas lietas kuras es nesaprotu.Manarī aug bērni.Vienam no viņiem būs 6 gadi,.Un mājās ir dators - brīvi pieejams, taču viņam par to kasti nav intereses - viņam ir bērnība.Viņš alkst spēlēties ar mašīnam un citiem bērniem.laikam esmu pārāk nopietns saviem gadiem, bet ir lietas kuras es nevaru saprast un pie tā vainīgi vecāki un tikai pēc tam skolotāji.Vēl gadījums iz dzīves.9.klases izlaidumā ierodas absolvente caurspīdīgā tērpā un string biksītēs - kā Jums patīk? Kā vaina šeit ir?
Айвар, да Вы старичок, оказывается!

А что, лучше было, когда нас выгоняли с уроков переодеваться, если были надеты капроновые чулки? Или завучиха стояла у дверей школы и проверяла длину юбок?
ja izdarīt izvēli starp to, vai mans bērns, lai pavada laiku pie datora vai uz ielas, es tomēr izvēlētos pie datora.
Var jau būt, ka esmu staričoks.Taču šeit neiet runa par to,nedrīkst ģērbties moderni un stilīgi, et pavisam par ko citu:(
Айвар- да какая разница- какое платье на вечере? Если человек- умный, ?А дети все очень разные- одни тихонько читают целыми днями- и им больше ничего не надо, а другие- прыгают- не усадить. Дети всякие НУЖНЫ! И главное- чтобы они родителям были НУЖНЫ!
Если потом не жаловаться, что изнасиловали, можно и совсем без платья :))).
Закрыть
Краткое описание нарушения