Es jau arī ar grāmatvedību nekad neesmu bijusi saistīta, tikai 5.kursā uzņēmos strādāt, lai varētu nolikt gala eksāmenu, jo tikai praksē var saprast visas kopsakarības, izprast īsto būtību. Teoriju var studēt kaut gadu desmitiem, no tās bez prakses jēgas maz.
Cleo, protams tāpat kā visiem, bet bija tik pretimnākoši un pagarināja.
Institūtā, piemēram, nemāca ka kase kā tāda fiziski var nebūt, bet kontējumi ir
Protams, pareizi jau tas nav, bet tā ir. Tāpat nemāca ka uz čeka ne tikai rekvizīti jāskatās, bet arī tas vai nav pirkta maize vai coca-cola, vai seksšops apmeklēts
Es reiz domāju kas tie par saīsinājumiem uz čekiem, domāju kādi celtniecības materiāli, gribēju jau zvanīt priekšniekam, kad nejauši ieraugu ka čeks no MacDonald un tur tie Bigmaki saīsināti
Mums nemācīja ko un kā drīkst labot, bet tas gandrīz vai svarīgākais grāmatveža darbā
Tāpat nebija nekāda priekšstata kā izskatās pirmdokumenti, mums tikai bilances, gada pārskatus mācīja, bet elementāras lietas ne, ne memoriālorderus, ne žurnālorderus utml. Vēl tagad īsti nesaprotu kas priekš kam ir un kā izvēlēties kas piemērotāks. Grāmatvedim ar pieredzi protams tas nebūtu jāmācās un tāpēc laikam cik zinu tagad tur pieņem tikai ar grāmatveža pieredzi, un tādus kā es vairs ne.