Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN likums
Zinu, ka daudziem ir PVN likums krievu valodas versijā. Ja varētu man atsūtīt kāds uz e-pastu
cleo@apollo.lves būtu ļoti pateicīga, man jāpierāda akcionārei(nerunā latviski un nesaprot), ka pēc izrakstītas PPR 31.datumā, bet saņēmis preci 1.datumā - pārdevējam PVN deklarācijā PVN jāiekļauj ar 31.datumu bet pircējam tiesības uz priekšnodokli rodas ar 1.datumu
Viņa grib iegalvot, ka PVN deklarācijā pārdevējs arī varot iekļaut pēc preču saņemšanas datuma, respektīvi nākošā mēnesī ar 1.datumu Bet tā taču nav.
PVN likums 8.pants Pievienotās vērtības nodokļa rēķins
(1) Preču piegāde ir notikusi, ja preces NOSŪTĪTAS vai atlīdzība par preču piegādi saņemta pirms preču nosūtīšanas.
TĀTAD ES SAPROTU, KA nosūtītas nozīmē, kad izrakstīta PPR un prece iekrauta- tātad ir nosūtīta un ar to brīdi ir realizacijas PVN, nevis ar to brīdi, kad pircējs preci saņēmis un parakstījies par saņemšanu.
Ответы (14)
Cleo, ja PPR kalpos vienlaicīgi par preču pavaddokumentu un nodokļa rēķinu un izrakstīšanas datums sakrīt ar preču izsniegšanas datumu, tad pārdevējām skaitās realizācija un ir jāmaksā nodokli.Betpreču saņēmejs atskaitīs priekšnodokli no nodokļa rēķina saņemšanas un preču saņemšanas datuma. Un ja pārdevējs izrakstīs PPR ar 31 maiju un ar to pašu izsniegs preci- viņām ir realizācija, t.i. ir notikusi preču piegāde un iestājas nodokļa maksāšanas brīdis maijā. Preču iegādātājs saņemot šo preci un rēķinu 1 jūnijā, priekšnodokli atskaitīs jūnijā.
tt7, es ta to saprotu, bet kā lai akcionāram iestāsta, vai tad PPR var kalpot kā savādāk nevis kā preču pavaddokumnets? Manuprāt PPR ir nodokļa rēķins un preces pavaddokumnets, un PPR izraksta kad tiek iekrauta prece, nu un tad, ka viņa pa nakti nostāvēja vai pa nakti brauca un aizbrauca tikai 1.datumā- pārdevējam realizācijas PVN taču rodas ar PPR izrakstīšanas datumu. Un no noliktavas prece tiek izsniegta 31.datumā- tātad preces izsniegšanas datums ir 31., bet pircējs saņem 1.datumā.
Galvenais akcionāram iestāstīt, ka 'pārdevējs nevar iekļaut realizācijas PVN nākošā mēnesī ar 1.datumu bet gan jāiekļauj ar 31.datumu
Cleo, es aizsūtīju mailu uz e-pastu
Tt7, saņēmu vēstuli, bet man it kā nevajag mani pārliecināt, man vajag likumu krievu valodā. Man jāpārliecina akcionārs pati ta es saprotu un lieku realzācijas PVN 31.datumā maija deklarācijā pēc PPR izrakstīšanas datuma.
Diemžēl, nevaru palidzēt, jo man ir vieglāk strādāt ar likumiem un noteikumiem latviešu valodā un krievu valodā versijas nav, (kadreiz lietoju, bet konstatēju ka ir neprecīzi pārtulkoti)
paldies, jau saņēmu likumu, viss ok
Клео. А вы не ошибаетесь? Товары должны быть отправлены и накладная должна быть выписана. Тогда надо платить НДС.
Дата отправки - это та, которая записана в "izsniegts", а не та, которой выписана накладная.
Или у вас izsniegts 31 мая, а saņemts 1 июня?
Так у нее и выписана и отгружена 31, а покупатель получил 1
Maiaj, u menja izsniegts 31.maijā, un saņemts 1.jūnijā.
oj, sorry, Maija bija domāts.
Чудно. А где же ваш товар шарашился безнадзорно сутки? Обычно передают его из рук в руки.
Хотя есть рационализаторы, которые автоматически дублируют дату выписки накладной на дату выдачи. Отсюда и проблемы.
tam tovar zagruzilji ve4erom a pokupatelj polu4il utrom.
О, у меня таких накладных ( где дата выдачи и дата получения разные) каждая 5.
Закрыть
Краткое описание нарушения