Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IK - veids kā nemaksāt sociālo nodokli? :) К списку тем
IK - veids kā nemaksāt sociālo nodokli? :)
Ir IK, kuram ienākums (tīrā peļņa) drīz pārsniegs 110 Ls mēnesī, bet sociālo nodokli maksāt nemaz negribas. Vai būtu iespējama šāda shēma:
- tiek nodibināts (piemēram, uz radinieka vārda) vēl viens IK ar darbību tai pašā jomā un atvērts konts citā bankā;
- mēneša beigās viens otram izraksta rēķinu par pakalpojumiem un pēdējā dienā pārskaita viens otram visu konta atlikumu;
- tā kā konti ir dažādās bankās, nauda sasniegs adresātus tikai nākamajā dienā/mēnesī;
Vai te būtu kādi zemūdens akmeņi, ko gudrā tauta pateiks?
Ответы (52)
Tokra! Поймите же, что нам ну о-очень не хочется, чтобы за такие советы закрыли VGK
Jā, bet kāpēc neapiet likumu ar līkumu, ja to var izdarīt? Vai arī likumu neizmantot savā labā? Es piemēram ,regulāri sēžu uz slimības lapām B un vēl arī pilnu algu saņemu. Piekrītu viedoklim par ŠO valsti. Zeme skasta, bet no valsts gribas tikt prom.
А с такими откровениями мы действительно можем нарваться на неприятности. Было бы ради чего терять возможность общаться и консультироваться на этом сайте.
Люди, имейте совесть!
Kādēl lai slēgtu vgk? Tāpat visi zina, ka valsti čakarā ik viens, tikai atšķirība ir vairumā vai mazumā.;)
А разве государство это не вы сами?И обманываете вы сами себя и своих детей.:(
Dacis, kamdēļ tam "procesam" vajadzīgs rakstisks apstiprinājums? Manuprāt jautājuma autors tāpat jau priekš sevis visu bija izlēmis jau pirms uzdeva jautājumu.
pats jautājums bija "Vai te būtu kādi zemūdens akmeņi, ko gudrā tauta pateiks?" Vai viņa variantā ir kādas nepilnības, kaut kas uz kā var "uzrauties" un uz to jau tauta atbildēja.. viss ir labi līdz brīdim, kamēr noķer ;)(ja gribēs pierādīt darījumu fikciju, tad pierādīs, ja ne, tad izšmauks sveikā cauri). Bet kāpēc vajag informēt kontrolējošās iestādes šādos sīkumos? VGK saitu apmeklē ne tikai grāmatveži, esmu pārliecināta,ka te ieskatās arī VID un iespējams policija
Cleo, piekrītu. Šis gadījums patiešam nevajadzīgi lieki aprakstīts.
DACI un CLEO ! pilnīgi piekrītu kaut kāds nevajadzīgs jautājums! un IK taču sociālās iemaksas jamaksā 1 reizi ceturksnī.nu labi katru mēnesi 33.30 no bāzes 110 Ls.betsocialās iemaksas maksājot taču IK cenšas priekš sevis arī ne tikai priekš valsts.
Es juus nesaprotu. Vienmeer esmu uzskatiijusi, ka mans kaa graamatvedes sveetaakais pienaakums ir pateikt uznjeemejam kaa LIKUMISKI maksaat mazaakus nodokljus. Un shaados gadiijumos runa nav par lielaam naudas summaam, jo ne visi taadas vispaar apgroza:( Runa jau nav par ienaakumu sleepshanu (tad jau vinjus vispaar neuzraadiitu, vai ne?:), vai ko kriminaali sodaamu, bet tikai par to, ka regjistreejot divus IK, patieshaam shos ienaakumus var paardaliit. Nesaskatu sheit kraapnieciibu, driizaak iespeeju tam nabaga IK nedaudz "atsperties" un, kad lietas ies labaak, tad jau arii maksaas. To ka VSAOI ir prieksh sevis pasha, protams, bet taa jau katra atbildiiba un risks, vai ne? Un lapu jau nu nebuutu par ko sleegt, esmu apmekleejusi arii seminaarus par nodoklju optimizaaciju. Dazhreiz mees, graamatvezhi, tomeer paaraak centiigi piehaltuureejam VID labaa:))
О том, в чьи ворота мы играем ("piehaltuureejam VID labaa") поймем в основном тогда, когда придет наше время получать пенсию и окажется, что все умные и хотят только оптимизировать налоги. Вот тогда разговоры будут на другую тему и про другое.
Но ведь у этих умных есть и родители- которые сейчас гроши получают...
а оптимизировать почему то понимают как уклониться.
Agrita, manuprāt jautājuma autors priekš sevis sen jau visu bija izlēmis pirms uzdeva forumā jautājumu un lai arī pensija man nav tik drīz, es tomēr piekrītu Irena22 un Ctrl viedoklim... pats jau vien tas IK pēc tam sajutīs savu nodokļu optimizāciju, tikai tad būs "pensijas optimizācija".
DELFI - No jūlija palielināts pensionēšanas vecums sievietēm
http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=11588946
Pensijas optimizācija, sociālais nodoklis, ko?
главное ребята,( сердцем) не стареть!:)))
Tokra, bet kāpēc tikai par pensiju? Bet pabalsti? Jūs taisāties nekad mūžā ne slimot? esat tik vesela un nekād nesaslimsiet? un bērnus ne gribat? u.t.t.
Pensijas optimizācija
Ja ņem vērā, ka vidējais tagad cilvēku miršanas vecums ir 62 gadi, tad valsts var cerēt, ka mēs apmirsim vēl nesasnieguši pensijas vecumu un šīs pensijas izmaksa ietaupīsies, ko varēs izmaksāt vai nu slimību pabalstos vai materinitātes pabalstos utml. vai aizbraukt Valsts vīriem uz ārvalstīm "pieredzes apmaiņā".
Я уже говорила-мои пенсионеры ничуть не хотят уходить:)работать хотят:)вот правительство и дает возможность:)))собралась молодежь- и разглагольствует, а спросите у 62 летних- считают они себя старыми?;)
he he
Uzzi, a 4jo im drugova delatj? Vot davalji bi pensiju ot 20 do 40, shto bi otguljalji vse pobesiljisj a potom na starostj delatj drugova ne4evo, mozhno i porabotatj.
а мож внести предложение?:) и ответственность появится, и желание?:)
Закрыть
Краткое описание нарушения