Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

HANSA К списку тем

HANSA
Programma HANSA. Dārga,tātad laba (tā mēs parasti uztveram). Bet viņā nav tādu elementāru lietu kā piemēram darba laika uzskaites tabele. Un lai to dabūtu man jāpiemaksā 2500 Ls par pieprogrammēšanas iespēju. Neko sev.

Vai kāds var padalīties pieredzē par darba ar HANSU?
Veesma
Veesma 19.08.2005 12:01
8 сообщений на сайте

Ответы (208)

Paz - Jūs man te atļāvāt salīdzināt žiguli ar SAABu (vai kaut ko tikpat ekskluzīvu). Jūsu pārmērīgā Hansa slavēšana jau kļūst tendencioza. Es savā uzņēmumā lietoju ērtu, praktisku un ietilpīgu Wolkswagen (grāmatvedības programmu WinLats)un esmu pilnīgi apmierināta. Nevienu formu, pārskatu un atskaiti netaisu nekur citur, jo viss tur ir iekšā. Bet cenas daudz lētākas.

Tā kā nevajag savu viedokli pasniegt tā, it kā Jūs vienīgā prastu lietot programmas, un Jūsu iemīļotā Hansa būtu vienīgā vērtīgā, Latvijas tirgū pieejamā.:)
Tiggra123
Tiggra123 12.12.2005 13:26
435 сообщений на сайте
es Nekur neteicu ka vecais labais zhiguliits ir slikts.

Neoplaana(sameera labs autobuss) un zhiguliisha saliidzinaajums bija vajadziigs, lai juus saprastu atshkiriibu starp ERP/CRM un pliku graamatvediibas programmu un neshausminaatos par algu modulja cenu Hansaa.

Aciimredzot saliidzinaajums nav izdevies, jo juus kaa galveno probleemu manaa rakstiitajaa, saskatataat citu programmu nopeelumu(kaut gan nevienu es nenopelju), nevis noraades uz fundamentaalaam atshkiriibaam.

labi. meeginaajums Nr. 2:

es arii nevienu formu atskaiti un paarskatu netaisu nekur citur(jo to var dariit hansaa)

bez tam es arii lietoju E-pastu, kalendaaru un konferences, suutu klientiem atgaadinaajumus caur faksserveri, bez probleemaam straadaaju no jebkuras vietas pasaulee uz jebkuras platformas, saliidzinu projektu budzhetus ar reaalajaam izmaksaam(reaalaa laikaa), veicu konsolideetaas P/Z un bilanci par vairaakaam kompaanijaam, lietoju iebuuveeto interneta veikalu, nospiezhot vienu pogu varu mainiit programmas valodu uz kaadu no 26 pieejamajaam, nepiecieshamiibas gadiijumaa varu pielikt viesniicas/restoraana, nomas, razhoshanas, servisa pasuutiijumu, noliktavas vadiibas, projektu kalkulaacijas vai kaadu no citiem ~40 moduljiem, man nav jaasatraucas, ka augot biznesam vajadzees ieviest citu programmatuuru, kopaa ar mani tajaa pashaa datu baazee straadaa koleegi no daudzaam pasaules valstiim...

sho atshkiriibu sarakstu vareetu arii turpinaat, bet ceru, ka ar sho pietiks lai juus saprastu, kaapeec Nooplaana un vecaa labaaa zhiguliisha cenas nav vienaadas. ja ne, tad juutos bezspeeciigs

p.s. lai izvairiitos no iespeejas, ka juus starp rindaam izlasiisiet to, ka es jums meeginu ieteikt autobusu, pazinoju ieprieksh - nemeeginu iegalvot, ka jums vajadziigs autobuss.
Paz
Paz 12.12.2005 15:41
225 сообщений на сайте
Paz, я очень за вас рада, что вы знаете 26 языков, но может быть хватит здесь рекламаровать вашу Нанзу, а то так и хочется чем-нибудь кисленьким заесть, читая вашу поэму.
Bagira_lv
Bagira_lv 12.12.2005 16:00
2164 сообщения на сайте
Priecājos, ka Jums tik labi sokas darbs ar Jūsu IECIENĪTO PROGRAMMU, bet, ja mūsu firmai būs vajadzīgs kaut kas jaudīgāks, esmu tomēr par uzņēmumiem individuāli izstrādātām programmām (5 gadus nostrādāju IT firmā un labi zinu atšķirību starp kaut ko individuāli piemērotu un starp dārgu, tomēr standarta versiju).
Tiggra123
Tiggra123 12.12.2005 16:03
435 сообщений на сайте
При чем в Нанзе очень много чего Латвийским юзерам не надо, уже не говоря о том, что и то, что даже для Латвии предназначено, не все компании использовать будут. Читая нанзовский мануал, очень много интересного узнала про бедных португальских бухгалтеров, у которых законодательство такое, что нам даже и не снилось. Еще отдельные фишки наблюдаются у литовцев и россиян, но мне КАКОГО это надо, если то что мне надо, Нанза мне не делает (за отдельные деньги пожалуйста)!
Bagira_lv
Bagira_lv 12.12.2005 16:17
2164 сообщения на сайте
Pilnīgi Jums piekrītu Bagira, arī man sagribējās citronu, lasot slavinājumus Hansai.:)))
Tiggra123
Tiggra123 12.12.2005 16:20
435 сообщений на сайте
to Bagira:

1. o reklame:

a ja NE reklamiruju. i ne govorju chto ona ideal(mne tozhe kislenkim zajedatj prihoditsa inogra ;). dlja kazhdoi kompaniji jestj svoja lutshaja programma. eslibi vi bili povnimateljnije to zametili bi chto ja starajusj pojasnjitj pochemu hansa stoit bolshe WinLata!

Hansa siljna i ja nesobirajusj ob etom molchatj no ja nekomu dazhe nesovetoval pokupatj ejo neznaja kakoje predprijatije.

NE CHETAITE MEZHDU STROK! i pokazhite gde ja prjamo reklamiroval hansu?(ne sravnival a reklomiroval...)

2. o pridirkah i nenuzhnih veshah.

Nikto nekrichit chto v Excele jestj Solver, kotorim ja nepoljzujus, i to chto v Audi A8 jesj podstavka dlja stakanov, kotoroi ja nepoljzujusj. ja imi prosto Nepoljzujusj. i krichatj ob tom na vesj mir - izvinite, no glupo.

Daiti mnje LJUBUJU programmu i ja naidu kak minimum 100 problem(50 iz kotorih vovse bodut ne problemi:)! Ja nepriderejusj k programmam potomuchto eto tozhe glupo. Mozhno objektivno sravnjitj dve veshi no ne subjektivno(kak staraja uchitelnica po risovaniju) prideratsa.

otvette pozhalusta na paru voprosov:

Pochemu vi vsjo vremja hotite menja komprometirovatj? potomuchto mne nravitsa hansa? ja dumaju chto u menja na eto jestj pravo. ili vsjotaki net?
Paz
Paz 12.12.2005 17:20
225 сообщений на сайте
to Tiggra:

eh Tiggra, Tiggra... ja jau gribat karot, tad varam arii karot...

1. nu un kapeec tad juus pashi neuztaisiijaat sev graamatvediibas programmu, bet lietojat winlatu?

2. nu neizskataas, ka juus 5 gadu stradaajaat IT bizness... ja nezina athskiriibu starp ERP/CRM un graamatvediibas programmam

3. cilveeki, kas straadaajushi IT biznesaa 5 gadus zin cik sarezhgiiti ir izstraadaat personisku risinaajumu un ka tam ir vairaak miinusu nekaa plusu. es arii esmu IT pavadiijis pietiekami ilgi un man ir inzhiniera diploms programmatuuras izstraadee, taapeec lieliski to zinu.

(Pirms oponeet atbildat uz jautaajumu: Kaapeec tad lielaakaa dalja(ap 90%) lielo uznjeemumu lieto gatavu programmatuuru, ja izstraadaat savu ir tik labi???

lai jums neliktos, ka esmu galiigais kretiins utt utjp.

piekritiishu jums, ka individuaali izstraadaatai programmatuurai neskatoties uz daudzajiem miinusiem ir arii savi nenoveerteejami plusi!
Paz
Paz 12.12.2005 17:36
225 сообщений на сайте
un vispaar man ljoti nepatiik ar kadu kasiities, bet jaaatziist, ka tas nav viegli.

man patiik Hansa un es vinju slaveeju

Jums Winlats un citas un juus slaveejiet taas

vai tas liedz mums sadziivot kopaa vienaa forumaa?

rbjata, davaite budjem zhitj druzhno!
Paz
Paz 12.12.2005 17:38
225 сообщений на сайте
Paz- IT firmā mums bija sava personīgi izstrādāta programma, WinLatu lietoju tagad, - mēbeļu ražošanas firmā.

Es ne ar vienu nekaroju, bet tā kā Jūs esat menedžeris, bet es galvenā grāmatvede - finansiste, tad viedoklis par naudas līdzekļu ieguldīšanu un grāmatvedības programmām mums var būt pilnīgi atšķirīgs.

Pie tam vienalga, cik programma ir dārga darba algas pēc Latvijas likumdošanas visur rēķina ar noteiktu soc.unienākuma nodokli. Pie tam mans sākotnējais jautājums par to, ko konkrēti rēķina algu modulis par 700 latiem, nemaz nebija adresēts Jums, bet grāmatvedei, kurai bija nosaukta tieši tāda cena, ko Jūs Paz sākāt aktīvi apstrīdēt.

Untā kā tuvojas 15.datums tad pievērsīšos labāk PVN un citām atskaitēm, nevis šai bezjēdzīgajai diskusijai.
Tiggra123
Tiggra123 13.12.2005 09:35
435 сообщений на сайте
Starpcitu, algu modulis tiesam maksa 700 Ls, un man pat liekas ka tagad dargak.
Drushka
Drushka 13.12.2005 09:58
326 сообщений на сайте
To: Tiggra

labi, piekriitu viedoklis ir dazhaads un diskusijai nav sevishki liela jeega :). let it be peace :).

veiksmiigu darbu!

To: Drushka

Hansaa tieshaam shis modulis maksaa ap 700LVL, bet Hansas pirmajaa ofisaa taa cena vareetu buut ap 50Ls, ja vareetu pirkt pa moduljiem.

cena ir atkariiga no programmas, kuru izveelaties
Paz
Paz 13.12.2005 11:40
225 сообщений на сайте
To: Paz.

Jus man to stastiet?:))) es ar HANSA programmu stradaju 4 gadus, un domaju ka zinu ne mazak par Jums par to.
Drushka
Drushka 13.12.2005 15:50
326 сообщений на сайте
P.S pirmaja ofisaa nekadas cenas nav-tur viss viena komplektaa 395 ls ar visam algam. jazin par ko runajiet.
Drushka
Drushka 13.12.2005 15:51
326 сообщений на сайте
P.P.S. hansa ir loti laba programma, tikai jazin pie ka griezties ar ieviesanu.
Drushka
Drushka 13.12.2005 15:51
326 сообщений на сайте
man patiess prieks par jums! ja 1Ofiss tik tieshaam ir viens vesels es tikai gribeeju saliidzinaat algu modulja cenu dazhaados produktos...

P.S. tieshaam laba
Paz
Paz 14.12.2005 09:18
225 сообщений на сайте
To Paz:

Raz uzh po vashemu mneniju Hansa tak velikolepna, to skazhite pozhalujsta, pochemu jejo tak ne ljubjat prisjazhnije revizori? Pochemu im nevozmozhno proveritj kontirovku schetov? "Kontu saskanosana" v Hanse rabotajet? A "Galvena gramata" nepraviljno schitajet ostatki po valjutnim schetam!!! Ili ne tak, Paz?:)

Programma ne dodelana nashimi latvijskimi rasprostraniteljami! Eto brakovannij produkt! I oni eto znajut...
Vishy
Vishy 22.12.2005 21:30
нет сообщений на сайте
to Vishy:

a vi mnje pokazhite idealjnuju zhenshinu! ili muzhchinu...

obichno neljubjat to chego neznajut ili neumejut... ja vot v shkole neljubil risovanije i muziku, no obozhal geometriju, algebtu i fiziku... no razve risovanije ploho?

tak chto ljubjat/neljubjat - eto ochenj subjektivno

pro valjutniji sheta - da problem tam bilo vsjakih, no shas vrode pochinili (na kakoi vi versiji?)

pro "Kontu saskanjoshana" chegota vi gnjoti palku... rabotajet. normaljno tam vrode vsjo

glavnoje pro vse problemi govoritj svojemu dileru ili esho luthse pisatj h hansaworld togda problemki reshajutsa
Paz
Paz 23.12.2005 10:44
225 сообщений на сайте
Paz, paz... nu uzprasies visu laiku. Man gan butu ko teikt saja sakara, pie tam visnotal daudz! Bet slinkums rakstiit un tomer Ziemassvētki! Priecīgus Ziemassvētkus!
Karliss
Karliss 23.12.2005 11:34
25 сообщений на сайте
To Paz:

Mozhet eto i subjektivnoje mnenije, no, dejstviteljno, poluchitj informaciju iz standartnih raspechatok iz Hansi trudno. V "Galvena gramata" nomera poluchennih schetov ne ukazivajutsja, toljko nomera provodok.

U nas versija 4.1, vse problemi s valjutami ostalisj... Svojemu dileru govorili vsjo vremja, oni otvechali, chto oni nichego ne mogut sdelatj - eto oshibka v programme. Normaljno, da?

A otchot "Konta saskanosana" schitajet nepraviljno, jesli v provodke boljshe 2-h schetov.

Tak chto pro Mersedes vi zagnuli, eto dazhe ne Mazda...:)
Vishy
Vishy 23.12.2005 11:44
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.