Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pavēles un Rīkojumi
Labdien!
Varbūt kāds zin, vai tiešām tāds dokuments kā PAVĒLE vairāk neeksistē (ir tikai RĪKOJUMI)?
Paldies!
Ответы (27)
Ir tā, ka es saprotu, ka pavēle ir padomju termins, tāpēc viņu vairāk nelieto.
Pavēle ir vienpersonisks rīkojums, ko izmanto tikai mazos uzņēmumos.
Eksistē, bet galvenokārt valsts struktūrās.
Pavēle - приказ, указ, ( как в армии - слышала такое мнение).
rīkojums - поручение, распоряжение.
Man lietvedībā mācīja, ka mēs vairs nepavēlam, bet rīkojamies.Un tas nozīmē, ka pavēle ir tiešām stagnācijas termins.
"...izmanto tikai mazos uzņēmumos..."
"Eksistē ...valsts struktūrās"
Nu tad tomēr - IZMANTO vai NEIZMANTO? Varbūt kāds zin PRECĪZI?
Paldies!
katrs pēc saviem ieskatiem, mazajos uzņēmumos neesmu redzējusi Pavēles, tās esmu redzējusi pagaidām tikai armijā (personīgi es), citur pamatā ir Rīkojumi. Arī VIDā ja nemaldos ir redzēti iekšējie rīkojumi nevis pavēles.
да что в лоб, что полбу:)
рекомендуют рикоюмс. но за равеле штрафа не будет:)
Наверно домашнее задание?
Мне наш делопроизводитель объяснила так. Есть и rīkojumi и pavēles.Pavēles используют обычно те предприятия, где один учредитель. Также в гос.структурах. На предприятиях, где два и больше учредителей используют rīkojumi.
Составляйте rīkojums - не ошибетесь.
Pavēles izdod tikai divas iestādes, viena, ja nemaldos, ir Iekšlietu ministrija, otru neatceros. Visos pārējos gadījumos ie rīkojumi.
Rita Dindure, Saeimas juridiskais birojs.
Biju uz viņas semināru.
PAVĒLE - Iekšlietu ministrija, Aizsardzības ministrija
Informācija ir LR MK 23.04.1996.NOTEIKUMOSNR.154"Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumi".Tur un citā lietvedības literatūrā termins"PAVĒLE"vairs neeksistē.Droši rakstiet "RĪKOJUMUS".
Tieši tā - "Pavēles" vēl joprojām eksistē Aizsardzības un Iekšlietu ministrijās. Visur citur "Rīkojumi".
Закрыть
Краткое описание нарушения