Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pamatlīdzekļu uzskaite
Grāmatvedības uzskaites programma paredz norādīt pamatlīdzekļu grupas nosaukumu un kodu. Vai varat, lūdzu, minēt kādus piemērus? Normatīvajos aktos atrodu tikai pamatlīdzekļu kategorijas, bet neatrodu neko par pamatlīdzekļu grupām.
Jau iepriekš pateicos.
Ответы (173)
Айварено на другое напрашивается
Да они с Ланушкой похожи:)
Vi že Lanušku znaete, a menja daže nevidiļi. Zanekiploka, tas "Zalktis" nav nemaz tāds štrunts, kā Jums liekas.Viņš ir domāts maziem uzņēmumiem un tāds arī paliks(varbūt).Protams liela uzņēmuma grāmatvedis var teikt ka tas ir štrunts, bet ja ļoti daudzi uzņēmumu kārto grāmatvedību exeli, vai ar roku raksta visu, tad nu varat izdarīt secinājumus.Es šo struntu lietoju un esmu apmierināts.Bet Aivars7 var darīt kā grib.Javiņam ir klienti mazi uzņēmumi, kāpēc Zalktis viņam uzreiz neder.Nenovērtējiet šo "Cinīti" par vārgu.Var jau būt , ka uzņēmumam kuram nauda nāk skanēdama 10 vai 1000 lati , tas nav svarīgi.Bet daži arī prot skaitīt naudu.
Ja firma nopietni grib sniegt grāmatvedības pakalpojumus, tad "Zalktis" nevelk. Bet ar šiem nelielajiem izdevumiem firmas peļņa ir ievērojama. Taču klients pretī saņem neatbilstošas kvalitātes pakalpojumu, taču "uzķeras" uz it kā lētās cenas un pārceļ savu grāmatvedību no godprātīga grāmatveža, kas prasa par savu darbu 70Ls uz šo firmiņu par 40-50 Ls.(Visi skaitļi ņemti no dzīves - paziņai Rīgas raj. atteica vienlaicīgi trīs klienti un vienīgais iemesls šī 20-30 Ls starpība). Taču, ja grāmatvedības firma ieguldītu līdzekļus pietiekami profesionālā un cenas ziņā jaudai atbilstošā programmā, tad nevarētu atļauties ar savām dempinga cenām noņemt maizi citiem.
Tam ka "Zalktis" piemērots mazām firmām piekrītu. Bet tam, ka būtu piemērots daudzu firmu kvalitatīvai apaklpošanai nepiekrītu un nekad nepiekritīšu (jo pati šo programmu izmēģināju).
Un kā Jums patīk grāmatvedības firmu apgalvojumi, ka viņi uzņemas atbildību PAR VISU!!!, bet nopietna audita rezultātā viņu klientiem uzrēķina soda naudas, kas mērāmas tūkstošos.
Un, starp citu- gribi nopelnīt, nebaidies ieguldīt! (Tehnoloģijās, programmās, iekārtās, materiālos, utt.)
Так ведь, как правило, хочется получить побольше, а вложить поменьше.
Aivars7, о любви к основным средствам или к их учету?:)
Nestrīdēšos, jo es pagaidām no grāmatveža viedokļa nevienu citu datorprogrammu nezinu.Manisapkalpotā firma ir ļoti maza, tādēļ zalktis tai pašā laikā.Bet skatoties no grāmatvedības firmas viedokļa un firmu viedokļa kuri piekrīt būt par šo firmu klientiem.Jair parakstīts gudrs līgums un gr.firmauzņemas par visu atbildību, tad šai firmai būtu jāmaksā arī tūkstoši, kurus uzrēķina.
Jeb es esmu tik stulbs, ka nesaprotu , kas ir atbildība.
Brāļi un māsas!
Nu ko gan jūs spriežat "kā būtu,ja būtu..."
Katrs pats izvēlas, ko viņš vēlas. Katrs pats iegulda tik, cik var atļauties. Un katrs pats dara tā, kā vēlas.
Kāpēc mūždien latvieši uzbāžas ar pamācībām, sevišķi, ja neviens to nav prasījis.
Man ļoti patīk tas, ka šeit ir tik daudz atsaucīgu cilvēku, kuri pie pirmās izdevības palīdz ar padomu.
Taču tajā pašā laikā - kāpēc "bāzt degunu" tajās lietās, kurās padoms netiek prasīts.
No kurienes mums zināt, kurš kādas firmas apkalpo, cik par to prasa, par ko atbild, kādus sodus maksā utt. Ja lūgs padomu, atbildiet, ja nē - nevajag līst citu darīšanās.
Labvēlīgs noskaņojums forumā taču uzlabo garastāvokli visai dienai, vai ne? Tā jau mums apkārt ir tik daudz negāciju, kuras nevaram ietekmēt.
Neticu, ka šajā portālā cits citam kaut ko vēlas atņemt vai kā citādi sariebt. Vismaz man ir vislabākie nodomi, un es cienu jūs visus. Un labprāt sniedzu padomu, ja vien zinu atbildi uz jautājumu.
Vai kāds piekrīt man?
Lai jums saule sirdīs un sejās!
Спасибо, Aivars7, в сердцах у многих из нас точно солнышко, а на лицах улыбки:)
Nu ir tā tieksme mums pamācīt citus, ko padarīsi. Tāda nu tā latviešu
daba.Itīpaši tā tieksme ir ja pašam ir bijusi negatīva pieredze.Piemēram man ar pamatlīdzekli, nopērkot to internetveikalā.Pavadzīmi neatsūta, pirmo iemaksu pārskaitu, bet pēc līguma jāmaksā no nulles.Kamēr sazvanies, noskaidro, tas prasa laiku un nervus.Unbeigās konstatē, ka liela atšķirība no mūsu veikalu cenām nav.Tā lūk.Mūžu dzīvo mūžu mācies.Bet Jums Aivars7 es piekrītu.Arī es centīšos turpmāk neuzbāzties ar savām "gudrībām".Vismaz centīšos!Un pat apņemšanās jau nozīmē daudz.Vaine?
Atbilde tieši Aivareno - "Par atbildību":
firmas īpašnieks, atsakoties no grāmatveža pakalpojumiem un slēdzot līgumu ar firmu zem vārda atbildība saprot vārdu "100% atbildība"(kādu viņš vienmēr ir prasījis no sava grāmatveža. Bet vairumam grāmatvedības firmu līgumos "atbildība" ir traktēta kā atbildība par savu veikto darbu - t.i.iegrāmatot to, ko direktors atnesis un sastādīt atskaites uz šo datu bāzes. Un neviens no grāmatvedības firmas, kas apkalpo klientu par tiem 50 Ls, neteiks, ka trūkst tas, tas un vēl tas dokuments. KĻŪDAS nemeklēs un nelabos, kā labāk izdarīt to un to direktoru nekonsultēs, kā arī rīkojumus un aktus nesastādīs.
Un tā veidojas šis paradokss par "atbildību" un "atbildību". Katrs saprot savu, bet cietējs ir SIA direktors, jo pēc likuma viņš un tikai viņš ir atbildīgs, un soda naudu uzrēķina viņam.
Ja nu tādas tās lietiņas, tad ar grāmatvedi ir vieglāk.
To jau mēs grāmatveži cenšamies pierādīt, ka bez mums nevar!!! Ar mums vienmēr labāk...:)))
Aivareno сколько вы работаете бухгалтером?
Un ir tāda dziesmiņa "... Bez mums jau nevar tik un tā..."
1 gadu!Tas ir laiks, kurā uzskatu sevi par grāmatvedi.
Закрыть
Краткое описание нарушения