Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ar programmu vai bez?
Cienījamās kolēģes, sakiet lūdzu, vai jums ir ērti strādāt ar programmām?
Varbūt esmu pārāk piekasīga, bet neviena no daudzām (pāri 15) izmēģinātajām programmām man, kā galvenajai grāmatvedei, nesniedza skaidru priekšstatu par uzņēmumā notiekošajām operācijām.
Tāpat salīdzinoties ar preču piegādātājiem, esmu nonākusi pie secinājuma, ka gandrīz visiem uzņēmumiem, kuriem ienāk apmaksa par 30-50 PPR vienlaicīgi, ir problēmas ar maksājumu identifikāciju un attiecīgi norēķini ar preču saņēmējiem. Lai atrastu piemēram izlaistu PPR, gada norēķini ir jāpārskaita ar kalkulatoru. Ar šausmām gaidu gada sākumu, kad sāksies atlikumu salīdzināšana
Savā uzņēmumā esmu pati sastādījusi Exel tabulas norēķiniem, dažas krustpārbaudes tabulas, toties esmu droša, ka nekas un nekur nepazūd, kļūdas atklājas divu kontu un mēneša robežās un man ir pilnīgi skaidrs priekšstats par aktīvu kustību.
Kāds ir jūsu viedoklis par šo tēmu? Piebildīšu, ka mūsu uzņēmuma ienākošo PPR apjoms ap 2000-3000 mēnesī, piegādātāji ap 100, mēneša apgrozījums ap 80000-120000.
Ответы (24)
Nu tik gluži liels apjoms man nav, bet Tildes Jumis dod man visu informāciju. Tikai ļoti precīzi jāievada un jāizdara visas atķeksēšanas pareizajās vietās. Es agrāk arī visu taisīju Ekselī, bet pārāk daudz vietās tomēr jāraksta. Tildē dod arī statistikas dažas.
Вы меня удивили, в каких это программах нет нормального дебиторско-кредиторского учёта? Если Вы можете указать за какой счет производится платёж, то вообще проблем быть не должно. Всегда будут видны неоплаченные счета и акты сверки - дело одной минуты. Если не можете связать оплату со счетами, то остаток будет обезличен (без указания за какие именно счета). С такими объёмами работать в EXCEL, мне Вас жалко.
Interesanti kāda programma ir Jums, Rude, ka tā jānopūlas. Zinu, ka Bilancē csavulaik - gadus 3-4 bija problēmas ar kreditoru uzskaiti, bet debitorus jau nu gan visas apstrādā perfekti, ja pats darbinieks, kas datus ievada, nestrādā pa roku galam.
...*... - gadus 3-4 atpakaļ...* Sorry!
Tildes Jumis pat piedāvā apmaksas analīzi un kontroli gan pa debitoriem, gan pa kreditoriem, gan pa abiem kopā, kā jau teica Veltad, tikai jāievada dati un pie apmaksas jāatķeksē apmaksātā pavadzīme, savienojot to ar attiecīgo maksājuma uzdevumu.
Varbūt man pagadījušies "nepareizi" preču piegādātāji (protams es nasaukšu te firmas vārdos - bet tās ir ļoti populāras būvmateriālu piegādātājfirmas). Nu labi - no vispārlietojamajām firmām, vai esat mēģinājušas salīdzināties ar Venden?
Man šķiet, ka norēķiniem ar piegādātājiem (viņu gadījumā ar pircējiem)Exelis aizņem daudz mazāk laika un kļūdu iespēja ir krietni mazāka. Ceru, ka šefs nekad nelasīs grāmatvežu klubu, bet savadīt visas 3000 PPR aizņem ap 2-3 stundas mēnesī
Arī algas aprēķini programmās man šķiet visai apgrūtinoši, jo būsim godīgas, ļoti bieži mums tas jādara sākot no "uz rokas" atpakaļceļā.
Kādas programmas jūs lietojat un kāpēc jums tās šķiet ērtākas?
Я не поняла, Вы имеете представление о 15 программах и везде всё так плохо?
Makssoft - ja par uzņēmuma darbības analīzi kopumā, programmētāji diemžēl nav grāmatveži, vai tiešām jūs 100 reizes nelabojat automātiskos grāmatojumus?
Есть программы, в которых всё, что Вам нужно реализовано нормально. Зайдите в раздел компьютерных программ, там много тем, посвящённых выбору программы, достоинства и недостатки.
Nu bet tādēļ jau uzdevu šo jautājumu.
Iespējams, ka man nav taisnība un šo apjomu ar programmu var apstrādāt no nulles līdz ikmēneša bilancei nevis 3 dienās (pie tam grāmatojumus veicot apzināti un apjēdzot atbilstību pasīvu kontos), bet automātiski uzspiežot F - bilance?
Ja runā par norēķiniem ar Venden, varu Jums piekrist.:) Bet, runājot par piegādātājiem - celtniecības firmām, tad gan nevaru saprast kāpēc būtu visas Jūsu papiddarbības jāveic ar Excel. Varbūt aprunājaties ar konsultantu no programmas izstrādātājiem - varbūt, ka visas pr.iespējas neizmantojat?
Напрашивается другой вопрос- как долго Вы работаете бухгалтером? Странно как-то даже читать,не понятно в чем проблеммаж
Venden ir pilnīgi murgaina norēķinu uzskaites programma, bet diemžēl ne mazāk murgaina tā ir vairumam piegādātājfirmām. Programma nenostrādā un ir situācija - jūsu piegādes konts ir bloķēts, jo PPR par 2005.g. 15 augustu par summu 1,52 Ls nav apmaksāta, Jūsu uzņēmuma pārmaksa sastāda 1,54 Ls. Un Jums šķiet, ka tā ir normāla situācija? A paņemt kalkukatoru slabo?????
Diemžēl KATRU dienu saskaros ar tamlīdzīgām piegādātāju programmu kļūdām un nesaprotu vienu, kāpēc man ar savu Exelīti IR JĀATROD datorprogrammu kļūdas, nevis programmu lietotājiem jāpeņem kalkulators un jānomaina progaramma?
Ну так поменяйте программу, чего ж так мучиться? А может Вам не до конца известно по каким правилам она работает?
Smila- galvenā grāmatvede uzņēmumā, kuru katru gadu auditē zvērinātie, strādāju 16 gadus.
Problema v firmah-partnjerah, kotorije slepo doverjajut programmam, pri etom zabiv (ili ne vedaja) ob azah buhucheta - proverjai!!!
Ja Jums ir tādi mēneša apjomi, tad neticu, ka Jums p augstākminētā gadījumā piegādātāji vnk nobloķē kontu par neapmaksātiem Ls 1.52.
Makssoft - ja poļzujas Exel ņe nabļudaju za soboj problem, odnako za programmami postavšikov ežednevno. Hotja bi ih programmist zavel bi elementarnij ROUN, a to cena tovara skažem na 5 končajetsja, PVN na 2, a summa zakančivajetcja na 6!!!! Neprofesionalizm, a uvi nabljudajetsja často
:-?
Lielupe- nesaukšu firmas nosaukumu, bet nesamaksāta bia PPR 1,72, avanss pāri 8 tūkstošiem latu. Zvanu skaidroties - man saka, mums programma liek sarkano, AUTOMATISKI! Līdzīga situācija ar ļoti, ļoti populāru būvmateriālu veikalu,regulāri maksājumi, līgums, bet šo programma met sarkano un pīīīī, kad darbu vadītāji iepērkas, jo viņu firma 2004. gadā sajauca PPR starp firmām. Aizūtījām savu Exel uzskaiti, atbilde ģeniāla- bet mēs taču nevaram labot savu uzskaiti, jo viss savadīts programmā :)))))
Закрыть
Краткое описание нарушения