Ar programmu vai bez?
Cienījamās kolēģes, sakiet lūdzu, vai jums ir ērti strādāt ar programmām?Varbūt esmu pārāk piekasīga, bet neviena no daudzām (pāri 15) izmēģinātajām programmām man, kā galvenajai grāmatvedei, nesniedza skaidru priekšstatu par uzņēmumā notiekošajām operācijām.
Tāpat salīdzinoties ar preču piegādātājiem, esmu nonākusi pie secinājuma, ka gandrīz visiem uzņēmumiem, kuriem ienāk apmaksa par 30-50 PPR vienlaicīgi, ir problēmas ar maksājumu identifikāciju un attiecīgi norēķini ar preču saņēmējiem. Lai atrastu piemēram izlaistu PPR, gada norēķini ir jāpārskaita ar kalkulatoru. Ar šausmām gaidu gada sākumu, kad sāksies atlikumu salīdzināšana
Savā uzņēmumā esmu pati sastādījusi Exel tabulas norēķiniem, dažas krustpārbaudes tabulas, toties esmu droša, ka nekas un nekur nepazūd, kļūdas atklājas divu kontu un mēneša robežās un man ir pilnīgi skaidrs priekšstats par aktīvu kustību.
Kāds ir jūsu viedoklis par šo tēmu? Piebildīšu, ka mūsu uzņēmuma ienākošo PPR apjoms ap 2000-3000 mēnesī, piegādātāji ap 100, mēneša apgrozījums ap 80000-120000.