Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
'Par čekiem К списку тем
Sarmite18 12.12.2005 13:55
18 сообщений на сайте
18 сообщений на сайте
Ответы (7)
(8) Ja kases čeks ir izsniegts par darījumu, kura vērtība bez nodokļa ir mazāka par 20 latiem un tajā nav ietverta šā panta sestās daļas 2.punktā minētā informācija, kases čeks izmantojams par nodokļa rēķinu, ja tajā ir ierakstīts preču (pakalpojumu) saņēmēja nosaukums (fiziskajai personai — vārds, uzvārds), juridiskā adrese (fiziskajai personai — deklarētā dzīvesvieta) un Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas numurs. Ierakstu preču piegādātājs (pakalpojumu sniedzējs) izdara čeka virspusē vai otrā pusē, apliecinot ierakstu ar parakstu un spiedogu.
ierakstiet trūkstošo informāciju ar roku.
Indrina 12.12.2005 14:10
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Sveikas,
man tads pats jautajums, jo tikko man teica, ka piem., pavadzime mums SIA XXX bija izrakstita par 900,-Ls un pecak tika atnests ceks par sho summu (otra puse zimogs un paraksts), bet nav stingras uzskaites ceka pielikuma kvits kura uzraksta firmas rekvizitus.
Tos es pierakstishu ar roku, bet...
Jautajums - vai summa kura lielaka par tiem 20,-Ls var nebut shie musu uznemuma rekviziti un vai...
vai tas var kalpot shaja gadijuma ka maksajuma dokuments>?
Kada situacija ir Jums -= Sarmite18?
man tads pats jautajums, jo tikko man teica, ka piem., pavadzime mums SIA XXX bija izrakstita par 900,-Ls un pecak tika atnests ceks par sho summu (otra puse zimogs un paraksts), bet nav stingras uzskaites ceka pielikuma kvits kura uzraksta firmas rekvizitus.
Tos es pierakstishu ar roku, bet...
Jautajums - vai summa kura lielaka par tiem 20,-Ls var nebut shie musu uznemuma rekviziti un vai...
vai tas var kalpot shaja gadijuma ka maksajuma dokuments>?
Kada situacija ir Jums -= Sarmite18?
Sindija 12.12.2005 14:19
988 сообщений на сайте
988 сообщений на сайте
man liekas ka ja ir pavadzime, tad PVN jau var atskaitit, un talak ceks vienigais ko dara-apliecina maksajumu, un prieks PVN atskaitisanas nav vajadzigs, jo PPR ir nodokla rekins. A vispar ierobezojumu nav: 1) ja cekam ir iedrukati rekviziti, tad summas ierobezojumu nav; 2) ja ceks mazaks par 20 ls un nav rekvizitu, tad jaieraksta ar roku un jauzliek spiedogs un pardeveja paraksts; 3) ja ceks lielaks par 20 ls un nav rekvizitu tad japrasa kvits (parasta, nevis stingras uzskaites) un uz tas zimogu. Nu apmeram ta kautkad bija.
Stingrās uzskaites kvītis izraksta, ja ir atļauts strādāt bez kases aparāta vai ja dotajā momentā kases aparāts nestrādā - čeka vietā, bet čekam pievieno vienkāršu kvīti (rakstītu ar kreiso roku, kāju u.t.t. )
čekā jābūt iedrukātam ne tikai PPR numuram, bet arī sērijai un datumam (noteikumi par EKA)
Xau 13.12.2005 13:59
297 сообщений на сайте
297 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть