Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vēl reiz par 4.pielikumu - citi grāmatveži nepiekrīt К списку тем
Vēl reiz par 4.pielikumu - citi grāmatveži nepiekrīt
Cleo
ziņojumu: 12192 28.08.2004 17:34
Individuālais komersants ir fiziskā persona, kura kā komersants ierakstīta komercreģistrā.
Tā teikts Komercreģistrā. Jādomā, ka tad jāiesniedz VID 4.pielikumsPārskats par personai izmaksātajām ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamajām summām,kas nav saistītas ar darba attiecībām, neieturot izmaksas vietā nodokli. Varbūt es maldos, bet to sniedz par izmaksām reģistrētām fiziskām personām (arī par zvērinātiem notāriem un advokātiem).
http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=5&tid=9910
Jautājums ir daudz reizes apspriests
Tagad rakstīju atskaites jaunajā darba vietā un sanāca problēma:
Ir pirktas kanc.precesveikalā ar EKA čeku. Izradijas ka tas veikals ir IK. Aizgāju uz VID un saņēmu atbildi, ka par to ARĪ ir jāraksta 4.pielikums pie tam jāiet veikalā pēc informācijas par īpašnieka personas kodu u.t.t. lai aizpildīt pielikumu. Informāciju mūsu cilvēkam šoreiz iedeva, bet vairāki grāmatveži tam mūsu cilvēkam tagad runā, ka šajā gadījumā nav jāraksta 4.pielikums bet tikai tad, ja ir izsniegta kvīts nevis EKA čeks
Kādi ir jūsu viedokļi? Uz kādu pantu šoreiz atsaucamies? 17.pantulikumā kaut-kā nevaru īsti sasaistīt.
Ответы (28)
Я тоже консультировалась на тему подавать ли 4 приложение на ИК. Пришли к выводу, что поскольку ИК- физическое лицо, то подать надо с теми даннымим, что у нас есть: названием, вместо имени-фамилии, и регистрационным номером вместо персонального кода. А далее пусть уже СГД разбирается, что дальше делать им с этим отчетом.
Man atbildēja, ka obligāti fiz.pers datus.
Bet grāmatveži, par kuriem es rakstu, apgalvo ka ja ir kases čeks, tad nevajag deklarēt.!!!! Tieši par to sanāca liela runāšana starp mani un darbinieku, kurš atnesa tos čekus un tagad citiem grāmatvežiem apkārt jautā, vai es stradāju pareizi....
Pēc noteikumiem jau laikam sanāk ka jāiesniedz, bet vispār jau jocīgi
Man arī viss liekas jocīgi, negribas rakstīt tādas muļķības VIDam
Tāpēc arī lūdzu jūsu viedokļus
Идиотизм, но надо декларировать. Нигде не читала про разделение выплат на по банку, по чеку и т.д.
jādeklarē fiziskām personām izmaksātās summas neatkarīgi no tā vai norēķins bijis skaidrā naudā un saņemta kvīts vai EKA čeks, vai arī norēķins tika veikts bezskaidrā naudā. Jebkurā gadījumā 4.pielikumsir jāsniedz. Lai tie grāmatveži tad parāda normatīvo aktu tam cilvēkam, uz kā pamata viņi apgalvo, ka ziņas nav jāsniedz, ja ir izsists EKA čeks.
Varbūt kļūdos, bet manuprāt, ja jau tas IK ir reģistrējies, tad viņa datiem būtu jābūt iesistiem EKA čekā, un piekrītu Irenas teiktajam, es arī iesniegtu atskaiti ar IK nosaukumu un reģ.numuru, kas ir uz EKA čeka, ja uz tā nav personas datu. Tālāk lai VID pats skaidrojas.
Visiem paldies par atbildēm
Citādi es jau sāku justies par muļķi, kā mani te sāka ....
А если у меня за год 40 таких чеков?
На каждого подавать 4 приложение?
ja nekļūdos, tad 4.pielikumusniedz reizi ceturksnī, un ja ceturksnī ir vairāki šādi darījumi ar fiziskām personām, tad var saskaitīt par katru šo fiz.personuceturksnī izmaksāto (skaidrā vai bezskaidrā) summu un sastādīt vienu šādu atskaiti par ceturksni.
Tieši tā es arī daru. Sarakstīju visus Excel tabuliņā un kopsummas par ceturksni deklarēju.
Инарчик, а мне так из СГД и пососетовали сделать: сдать с названием ИК и регистрационным номером, ибо других данных на этого ИК нет ни в счете, ни на чеке (я думаю).
Кстати, абсолютно без разницы покупали за наличку или по банку перечисление делали, все равно декларируется.
Man VID teica,ka IK par IK nav jānodod,jo viņi ir reģistrēti Komercreģistrā un viņiem ir komersanta apliecība.Taču tiem,kuri ir reģistr.kā saimn.darbības veicēji(ID)par tiem ir jānodod.
nu nezinu gan, nekur nav teikts, ka par komercreģistrā ierakstītām fiziskām personām ziņas nebūtu jāsniedz (pie ienākuma izmaksas).
Arī man savulaik VIDā pateica , ka par IK izmaksātajam summām šo pielikumu nevajag sastādīt.
Просветите, плизз, а есть ли разница в ведении учета у ИК, который зарегистрирован в Комрегистре и, соответственно, сразу попадающий на учет в ВИД как плательщик и самозанятое, ведущее хоздеятельность, которое само регистрируется как плательщик в ВИДе?
Lai piedod IK"Cigoriņa" darbinieki, bet es nedošu par viņiem paziņojumu par ražotājiem izmaksāto skaidro naudu, ja tur nav nevienas man kā preču saņēmējam zināmas personas.ParIK taču nav jādod paziņojums.Tur patiesībā ir varbūt viena fiziska persona, bet jādod par saimnieciskās darbības veicēju ar reālu vārdu,uzvārdu personas kodu vai nodokļu maksātāja kodu.
Man VIDā teica, ka par IU un Z/S nevajag, jo viņi ir jur.personas bet IK ir fiz.personaun par tiem jānodod 4.pielikums
Они бы сами разобрались..., но лучше подать, перестраховаться.
Manuprāt, lieta pavisam vienkārša- ja fiziska persona ir reģistrājušies VID kā nodokļu maksātājs - nekādi pielikumi nav jāsniedz! Vienalga, kas viņš ir IK vai IU vai pašnodarbinātais utt.
Šie pielikumi jāizsniedz fiziskajai personai, kura nav reģistrājusies VID kā nodokļu maksātājs . Es tā daru jau 5 gadus...Un , ja viņam pieder veikals, tad protams, ka viņš ir reģistrejies....
Закрыть
Краткое описание нарушения