Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Vēl reiz par 4.pielikumu - citi grāmatveži nepiekrīt К списку тем

Vēl reiz par 4.pielikumu - citi grāmatveži nepiekrīt
Cleo

ziņojumu: 12192 28.08.2004 17:34

Individuālais komersants ir fiziskā persona, kura kā komersants ierakstīta komercreģistrā.

Tā teikts Komercreģistrā. Jādomā, ka tad jāiesniedz VID 4.pielikumsPārskats par personai izmaksātajām ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamajām summām,kas nav saistītas ar darba attiecībām, neieturot izmaksas vietā nodokli. Varbūt es maldos, bet to sniedz par izmaksām reģistrētām fiziskām personām (arī par zvērinātiem notāriem un advokātiem).

http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=5&tid=9910

Jautājums ir daudz reizes apspriests

Tagad rakstīju atskaites jaunajā darba vietā un sanāca problēma:

Ir pirktas kanc.precesveikalā ar EKA čeku. Izradijas ka tas veikals ir IK. Aizgāju uz VID un saņēmu atbildi, ka par to ARĪ ir jāraksta 4.pielikums pie tam jāiet veikalā pēc informācijas par īpašnieka personas kodu u.t.t. lai aizpildīt pielikumu. Informāciju mūsu cilvēkam šoreiz iedeva, bet vairāki grāmatveži tam mūsu cilvēkam tagad runā, ka šajā gadījumā nav jāraksta 4.pielikums bet tikai tad, ja ir izsniegta kvīts nevis EKA čeks

Kādi ir jūsu viedokļi? Uz kādu pantu šoreiz atsaucamies? 17.pantulikumā kaut-kā nevaru īsti sasaistīt.
Meek
Meek 12.01.2006 14:14
5698 сообщений на сайте

Ответы (28)

Visvairāk es šokā, ka VID darbinieki, kas mūs p';arbauda paši nesaprot un nemāk paskaidrot..... bet mums sodus likt māk.... Mums jāzina un jāatbild, ko tie tur augšā maina ikkatru mēnesi, bet VID nekādas atbildības, ja arī nepareizi aizrāda, viņiem nekas, pat neatvainojas....
Sarmux
Sarmux 15.01.2006 14:00
440 сообщений на сайте
Nu gan es samuldējos..... protams, ka 4.pielikumsjāsniedz... arī es tā daru... nezinu, ko te sadomājos... piedodoiet...
Sarmux
Sarmux 15.01.2006 14:04
440 сообщений на сайте
es jau sajutos kā 1.aprīlī
Cleo
Cleo 15.01.2006 18:39
19235 сообщений на сайте
es arī
Meek
Meek 15.01.2006 20:36
5698 сообщений на сайте
bet aprīļa jokā izskanēja "Vienalga, kas viņš ir IK vai IU vai pašnodarbinātais utt."

te nu es negribētu piekrist par saīsinājumu IU - Individuālais uzņēmumums ir kuridiska persona un par IU 4.pielikumsnav jāsniedz, bet IK ir komercreģistrā ierakstīta fiziska persona, arī pašnodarbinātais ir VID reģistrēta fiziska persona nodokļu maksātājs un par fiziskām personām tomēr ziņas jāsniedz 1., 4., 5., vai 6.pielikums
Cleo
Cleo 15.01.2006 20:40
19235 сообщений на сайте
Fiziskām personām (rezidentiem), kuras tiek reģistrētas VID, tiek piešķirts numurs, balstoties uz viņa personas kodu. Tad nu par viņām ir jāiesniedz pielikums par skaidrā naudā veiktām izmaksām.
Bima
Bima 16.01.2006 10:32
722 сообщения на сайте
bez šaubām Bima, par to visiem ir skaidrs, bet neskaidrība jau radās par IK- fizisko personu reģistrētu Komercreģistrā.
Cleo
Cleo 16.01.2006 11:24
19235 сообщений на сайте
Uzskatu, ka par IK nekāds 4.pielikumsnav jāsniedz. Kaut vai tādēļ, ka viņam nav pienākums nevienam dot īpašnieka personas kodu. A ar nodokļu maksātāja kodu jums VID šo pielikumu pretī neņems. Un ko jūs darīsiet, ja jums neviens nedos pat īpašnieka vārdu, uzvārdu?

Ja nu tomēr gribas darīt visu tā kā to vēlas cienijamais VID, kuram pat katrai nodaļai ir savs viedoklis, tad uzrakstiet viņiem oficiālu vēstuli ar jautājumu un viņi jums oficiāli atbildēs. Un tad vairs nekādu pārmetumu no VID, jo jūs taču vienmēr varēsiet parādīt viņu atbildi.
Dzintarss
Dzintarss 20.01.2006 15:01
255 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.