Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Актуальная дискуссия
Nāk nodokļu audits? К списку тем
Mazulite 02.02.2006 16:27
192 сообщения на сайте
192 сообщения на сайте
Ответы (36)
Главное не волнуйтесь. Вам прислали по каким налогам будут проверять? Скорее всего НДС, ПНН, ПНП и соц. ПРосмотрите еще раз начисление зарплаты, графики обратите внимание если были какие подарки или другие блага работникам. Просмотрите декларацию по ПНП всё ли Вы там отразили. Ну а для НДС пробежите по всем счетам (если не по всем, то по крупным суммам) все ли есть реквизиты для отчисления НДС, проверьте их в базе налогоплательщиков. Если каких реквизитов нет, то допишите. Если чего не будет, то не говорите что нет, а скажите что нужно поискать, а сами в это время сделайте.;)
Cik lielam jābūt uzņēmumam, lai esot trīs grāmatvežiem būtu tāds bardaks, par kuru Jūs rakstat. Un, ja jau esat galvenā grāmatvede, vai tad algu-materiālu grāmatvedes darbu nekontrolējāt?
Iespējams, ka galvenais, ko pārbaudīs PVN - tieši uz skaidrās naudas darījumiem (Avansa norēķinu čekiem), kā arī visu, kas saistīts ar algām.
Iespējams, ka galvenais, ko pārbaudīs PVN - tieši uz skaidrās naudas darījumiem (Avansa norēķinu čekiem), kā arī visu, kas saistīts ar algām.
Tiggra123 02.02.2006 16:55
435 сообщений на сайте
435 сообщений на сайте
Apgrozījums 1.3 milj., strādājošie vid 105. Nu Jūs nu gan mākat nomierināt:(!Es jau Jums saku cik liela mana pieredze bija tajā mirklī - nekāda un kā var pagūt kaut ko izkontrolēt, ja viens no šiem cilvēkiem pārpumpēja datus no vienas programmas uz otru visu 2004 gadu, un uz mums abām balstījās viss pārējais.
Mazulite 02.02.2006 17:00
192 сообщения на сайте
192 сообщения на сайте
Ja jau par 2003.un2004.gadu , tad varbūt pēdējos gadus nemaz nebaudīs.Bet Ludmilas teiktais īsti vietā.
Paldies Tev Ilma,:) vienkārši ļoti grūti, ja Tu pats nēesi strādājis tajos gados, tad ir tā ,kas tur ir, tas arī ir, 2005 esmu nostrādājusi pilnu gadu un droši arī varu par to atbildēt.
Mazulite 02.02.2006 17:04
192 сообщения на сайте
192 сообщения на сайте
Mans apgrozījums ir lielāks, cilvēku apmēram tik pat. Arī tika mainīta programma, viens palīgs. Bet par nodokļiem esmu 99% pārliecināta.
Negribēju Jūs kritizēt, bet esot par galveno grāmatvedi tomēr jākontrolē viss notiekošais, kā arī jāspēj uzņemties atbildību gan par savu, gan padoto darbu.
Mieriniet sevi ar domu, ka nost jau nevienu nešauj, tikai uzrēķinās soda naudu, bet varbūt viss vēl beigsies labi!
Negribēju Jūs kritizēt, bet esot par galveno grāmatvedi tomēr jākontrolē viss notiekošais, kā arī jāspēj uzņemties atbildību gan par savu, gan padoto darbu.
Mieriniet sevi ar domu, ka nost jau nevienu nešauj, tikai uzrēķinās soda naudu, bet varbūt viss vēl beigsies labi!
Tiggra123 02.02.2006 17:06
435 сообщений на сайте
435 сообщений на сайте
Tiggra да ладно хвастаться своей работой и других хаить. Вы эти документы видели? Нет чтоб поддержать коллегу Вы тут ей мораль читаете. Судя по Вашим вопросам и ответам на форуме, Вы тоже не всё знаете.
vajag sekot līdz cik pareizi viss tiek pieprasīts, un dažādas procesuālās nianses [ pats VID par to brīdina,, jo tad rodas lielākie iemesli un pamatojumi lai tiesu pēc tam vinnētu...]
Tiggra , es strādāju nepavisam ne tik lielā uzņēmumā pašlaik. Uzskatu , ka par nodokļiem orientējos varētu teikt labi. BET nekad neteiktu , ka esmu pārliecināta par 99%.Tfu, tfu.Irvisādi uzņēmumi un visādas situācijas. Visu nekad nevari izkontrolēt, ja vien visu nedari pats un arī tad vēl nezini ko kuru reizi VID ATRADĪS KUR PIESIETIES.
Vai tad kāds apgalvo, ka viņš visu zin.
Bet šī vispārējā bezatbildība šobrīd ir pilnīgi piegriezusies.
(Ja divu firmu grāmatveži var acīs skatoties apgalvot, ka neko no mūsu firmas nav saņēmuši un PPR (uz kurām ir viņu direktoru paraksti)vispār neeksistē, tad garastāvoklis ir riebīgs).
Un ja Jums liekas, ka Mazulītes darbā viss ir Okay!, palieciet pie savām domām!
Veiksmi visiem darbā:)
Bet šī vispārējā bezatbildība šobrīd ir pilnīgi piegriezusies.
(Ja divu firmu grāmatveži var acīs skatoties apgalvot, ka neko no mūsu firmas nav saņēmuši un PPR (uz kurām ir viņu direktoru paraksti)vispār neeksistē, tad garastāvoklis ir riebīgs).
Un ja Jums liekas, ka Mazulītes darbā viss ir Okay!, palieciet pie savām domām!
Veiksmi visiem darbā:)
Tiggra123 02.02.2006 17:15
435 сообщений на сайте
435 сообщений на сайте
Bet Jums droši vien pieredze grāmatveža darbā ir lielāka nekā man( divi mēneši), man tas vis bija kaut kas jauns un nezināms( bija jāpagūst iemācīties un vēl padarīt), un ja iepriekšējie gadi vispār nesakrīt ko tad man iesākt, un vēl jau, katram uzņēmumam ir sava specifika, nav vis pēc viena standarta.
Es arī ceru, ka nebūs tik traki tas vienkārši ir stress, kad beigsies tad pastāstīšu kā man gāja, Tiggra;)
Es arī ceru, ka nebūs tik traki tas vienkārši ir stress, kad beigsies tad pastāstīšu kā man gāja, Tiggra;)
Mazulite 02.02.2006 17:15
192 сообщения на сайте
192 сообщения на сайте
Jā tiešām paši VID darbinieki reizēm ir ļoti nekompetenti. Nupat prasīja kāpēc nav KTPR aizpildīta rinda par PVN sasmaksu , kur jāraksta tikai tad , ja kāda trešā persona maksā uzņēmuma vietā. Tā kā nemaz uzreiz viss nav jāņem par pilnu ko VID prasa.
Mums grāmatvežiem īstenībā ir jāzin ļoti daudz un tas , ka Jums Tiggra ir šādā situācija, tur neko darīt nevar, tas piederas pie mūsu darba, man ir bijušas ne tādas vien situācijas un grāmatveži reizēm ir ļoti bezatbildīgi un ir arī pilnīgi pretēji ļoti atbildīgi un viņiem ir svarīgs katrs sīkums, par to jau nav jāvaino visa pasaule:)
Mazulite 02.02.2006 17:30
192 сообщения на сайте
192 сообщения на сайте
Poprosite perenesti sroki.Možet čto to uspeete sdelatj.Prošče vsego porugatj,ne znaja obstajateljstv.Deržitesj.Glavnoe ne nervničatj i ne panikovatj.Onisrazu eto čuvstvujut.Udači.
Zinaidat 02.02.2006 23:37
2085 сообщений на сайте
2085 сообщений на сайте
Paldies par sapratni:)
Mazulite 03.02.2006 09:24
192 сообщения на сайте
192 сообщения на сайте
Nē ,Ilma, vēl nav, bet būs pirmdien, tad pastāstīšu kā man ies, jūtos tā it kā man būtu ugunskristības:)
Mazulite 03.02.2006 13:18
192 сообщения на сайте
192 сообщения на сайте
Bet Jūsu rādītāji taču ir tādi, ka jābūt zvērināta revidenta atzinumam. Un ja jau revidents tos gadus ir pārbaudījis, tad viss ir daudzmaz kārtībā.:)
Tiggra123 03.02.2006 15:27
435 сообщений на сайте
435 сообщений на сайте
Nu tieši tā, bet ar revidentu jau arī ir tā, ka viņš par visu nevar uzņēmties atbildību, un ja jau ļoti gribēsies, tad atradīs par ko piesieties jebkurā gadījumā, tāds ir viņu darbs:)
Mazulite 03.02.2006 15:37
192 сообщения на сайте
192 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть