Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Актуальная дискуссия

Nāk nodokļu audits? К списку тем

Nāk nodokļu audits?
Uz uzņēmumu nāk nodokļu audits baudīs 2003 un 2004 gadu, esmu nobijusies kā diegs, kā grāmatvedis uzņēmumā sāku strādāt 2004. gada jūnijā, bet kā galvenainis grāmatvedis tā paša gada augustā, pieredzes pirms tam grāmatveža darbā nekādas un tad vēl piedeva tam visam, tā ka tika pariets no vienas grāmatvedības programmas uz otru, vis bija vienā steigā un stresā, tā kā kas tur būs nezinu uzņēmums ir diezgan paliels,mēs bijām trīs grāmatvedes algu-materiālu grāmatvede,es kā galvenā grāmatvedeun vēl viena meitene, bet šī materiālu grāmatvede izdomāja gada beigās aiziet un atstāja aiz sevis "nelielu bardaku"dēļ kura man pašreiz ceļas mati stāvus, algas viņa tā īsti salīdzinājusi nav,materiālu mapes arī ir vienkārši šausmīgas, mēs ar to otru meiteni pielīdzinājām gada beigās ciparus( vienu programmu ar otru),lai vispār kaut kā tiktu galā. Man tāds jautājums: kā ir, kādus dokumentus viņi skata konkrēti, es jau zinu ka vairs neko nesagrābšu, bet ja nu tomēr un laikam jau jāsamierinās ar to ka uzrēķins būs jebkurā gadījumā:(
Mazulite
Mazulite 02.02.2006 16:27
192 сообщения на сайте

Ответы (36)

Piesiesies vienmēr, jautājums par kādu summu un cik dziļi. Starptautisko standartu apmācībās pasniedzēja teica, ka labāk uzrēķins daži simti par čekiem, kas izbalējuši vai pārbaudītājiem nepatīk, nekā lielas nepatikšanas par soc.unienākuma nodokļiem.

Bet zvērinātam revidentam šī atbildības daļa tomēr ir ļoti liela.

Galvenais jāuzmanās, lai nenotiek it kā kļūdu atrašana, kas īstenībā ir nevis kļūdas, bet vecie likumi (PVN dekl.formas reverss uz ES piegādēm, minimālās algas). Reizēm VID darbinieku muļķība ir pārsteidzoša!!!
Tiggra123
Tiggra123 03.02.2006 15:43
435 сообщений на сайте
VIDs nekad visu nezinās un ir jau arī specifika katram uzņēmumam savam, bet5 man jau šķiet cik es ar viņām kontaktējos pa telefoni šķita ļoti pozitīvi noskaņotas, nezinu grūti jau pateikt, kas viņiem zem ādas;)
Mazulite
Mazulite 03.02.2006 15:57
192 сообщения на сайте
Cik ir pieredze zvērināts revidents vispār nekādu nodokļu aprēķina pareizību nepārbauda.
Ilma
Ilma 03.02.2006 17:27
30495 сообщений на сайте
Tieši tā , kaut gan vajadzētu:)
Mazulite
Mazulite 03.02.2006 17:38
192 сообщения на сайте
Galvenais rādīt to,ko VID pieprasa un neko lieku , jo tad jau radīsies jautājumi jautājumu galā .Nu ,ja galīgi kaut kas nav kārtībā un tiešām Jūs to zinat, papīri nozaudēti,

sakarā ar darba apostākļu pārmaiņā, sodu kaut kādu uzliks,

bet ne tik lielu, ja kaut kas nav nomaksāts.Vēlu veiksmi un

vēsu prātu. Lai Jums veicas!
Ines10
Ines10 03.02.2006 19:04
113 сообщений на сайте
Paldies,šodien jau bija atnākušas, bet tagad jau tikai pats sākums, iedevu visu ko prasīja un vis, tadad jāgaida, kas būs un ko teiks,bet ļoti laba attieksme smaidīgas un laipnas, no vienas puses labi vien ir ,ka viņas nāk un skatās varbūt pateiks, kur ir kļūdas un kā labāk darīt ( kaut gan esmu dzirdējusi ,ka viņas to nedrīkst teikt)
Mazulite
Mazulite 06.02.2006 12:23
192 сообщения на сайте
tieši otrādi- tagad viņiem ir jāsaka gan - kas un k\ā jālabo.

nevarēs gan par iepriekšējiem periodiem kko izlabot:)
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 06.02.2006 13:02
2558 сообщений на сайте
Tad jau labi, jo kā saka: no kļūdām mācamies:)
Mazulite
Mazulite 06.02.2006 13:33
192 сообщения на сайте
Jā , lai tikai kļūdas nemaksātu ļoti dārgi
Ilma
Ilma 06.02.2006 16:34
30495 сообщений на сайте
Gribēju tev, Mazulīte, pajautāt, cik dienas iepriekš šīs dāmas pieteicās un vai bauda turpat uz vietas ofisā jeb jāved dokumenti uz Vidu. Manā firmā arī pārbaudes nav bijušas kādus 6 gadus. Situācija ir vēl sliktāka kā tavējā.Es īpaši nestresoju, jo man pazīstama dāma vidā teica, ka viņiem jau esot noteikts, ka kaut kāds sods vienalga par ko esot jāliekot.Turies.
Bdaiga
Bdaiga 06.02.2006 22:51
269 сообщений на сайте
Nu lūk. Man atkal nupat pirmdien sekojoša pieredze. Prasījām PVN atmaksu kontā par decembri 13000,- Ls..Piektdien piezvanīja pa telefonu , ka būs tematiskā pārbaude par decembra PVN un metodikām. Pirmdien ieradās

( ar mašinu no Rīgas , mēs neatrodamies Rīgā ) divas kompānijas . Divas pārbaudītājas palika pie mums , divas aizbrauca citur pārbaudīt.Pārbaude gāja ar lielu steigu , jo jābrauc bija vēl tālāk pārbaudīt arī citi. Obligātas bija metodikas - inventarizācijas instrukcija

- ilgtermiņa ieguldījumu , apgrozāmo līdzekļu , saistību un pašu kapitāla instrumentu klasifikācijas kritēriji,

- krājumu uzskaites kārtības noteikumi.

Pārbaudīja vai grāmatvedības datorprogrammai ir licence.Kasekārtotai ar datorprogrammu jābūt izdrukātai un cauršūtai.

Lieta tāda , ja atrodas kāds pārkāpums , tad ir jāstāda protokols un tas atkal paņem laiku.

Tā kā bija liela steiga , tad mums visur tika sarakstīts - jā. Protams KTPR salīdzināja par decembra mēnesi un uzrādīt apriekšnodokļa lielākās summas. Visu rezumējot varu teikt , ka VID strādā arī cilvēcīgi cilvēki ( vismaz šoreiz gadījās tādus sastapt:) Ptu, ptu viss laimīgi beidzies vismaz šoreiz.Nu būtībā viss arī principā bija.
Ilma
Ilma 07.02.2006 10:18
30495 сообщений на сайте
Ну и хорошо, что хорошо кончается. А у нас с 1999 года проверок не было, вот и сидим как на пороховой бочке
Valterin
Valterin 07.02.2006 10:26
8641 сообщение на сайте
Bdaiga, tā kā nesen pēdējā žurnālā grāmatvedība un ekonomika(tieši pirms pašas pārbaudes vai jutu vai kā nezinu)bija labs raksts par VID auditiem, tad ir tā, ka 10 dienas pirms viņi nāk viņiem ir jāatsūta vēstule ar paziņojumu, ka nāks ciemos:), kādi dokumenti jāsagatavo no uzņēmuma puses un kādus nodokļus baudīs un par kādu periodu. Tad kad viņas atnāca, tad cēlu priekšā 2003 gada dokumentus un viņas ar pieņemšanas nodošanas aktu paņēma konkrētus dokumentus līdz un aizgāja un šādi viņas ik pa četrām piecām stundām pie manis staigās katru dienu. Bet es tiešām vēl joprojām nevaru teikt neko sliktu, attieksme laba, ko prasa to iedodu un manu tiešo darbu arī netraucē, mazliet jau ir tā ka viņas tepat ir Tev blakus, bet kad apzinis , ka ir arī ikdienas darbi, tad vienkārši nevari atļauties visu laiku stresot un domāt par to, kas būs , kā būs, būs. Un par to sodu nelielos apmēros es tiešām nesatraucos, ikdienas darbā gadās dažādas situācijas.

P.S. Ja vēlies varu Tev aizsūtīt pa faksu šo rakstu, ja Tev nav žurnāla.
Mazulite
Mazulite 07.02.2006 18:01
192 сообщения на сайте
Paldies.
Bdaiga
Bdaiga 08.02.2006 15:45
269 сообщений на сайте
Mazulite, kak zakoncilsja audit u vas.Ocenjvnimateljno sledila za obsuzdeniem vasego voprosa, a teperj vspomnila cto prodolzenija temi ne bilo.Mozetpodelitesj opitom cto i kak proverjali
Jelenagurska
Jelenagurska 19.02.2006 18:04
723 сообщения на сайте
Es tiešām nevaru teikt nevienu sliktu vārdu par savu pirmo auditu manā grāmatveža pieredzē, tās šausmas, kas tika pirms tam dzirdētas paldies Dievam neapstiprinājās:) Manuprāt visa šī te lieta ir ļoti atkarīga no tā kādi, tad ir šie auditori-cilvēkfaktors. Nu jau baudīšanas process gandrīz ir beidzies un sāksies aprakstošā daļa, pašiem auditoriem viņi gatavos audita pārskatu un tajā konstatēto.

Zinu tikai vienu arī viņi nav pārcilvēki, viņi var pārbaudīt tikai izlases veidā un tā arī bija mūsu gadījumā un cik es esmu dzirdzējusi no citiem kolēģiem kaut kādu sodu viņi uzrēķina jebkurā gadījumā un cik saprotu viņu darbs arī tiek pēc tā vērtēts, īstenībā ļoti skumji, bet tāda ačgārna nu ir mūsu valsts politika.
Mazulite
Mazulite 20.02.2006 18:01
192 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.