Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atvaļinājums pa daļām
Soglasno Darba lik. otpusk mozno razbit po chastjam, no tak, chtobi prodolzitelnost odnoi chasti bila ne menshe 2 nedel. Oznachajet li eto, cto:
1. ljubaja iz chastei ne mozet bit menshe 2 nedel,
ili
2. tolko odna iz chastei, a drugie - kakoi ugodno prodolziyelnosti, po soglasovaniju storon.
Kakie mogut bit shtrafi za narushenie etogo punkta, esli storoni (rabotnik i rabotodatel) ne imejut k drug drugu pretenzij i otpusk razbit na chasti po prosbe rabotnika?
Podelites mneniem, ochen proshu.
S uvazeniem ko vsem Vam - TB
Ответы (12)
Ответ - № 2.
Оштрафовать Вас может трудовая инспекция (СГД этим не занимается) и если захочет , оштрафует не зависимо от того есть претензии у работника или нет.Потому что Вы нарушили закон, многие вообще в отпуск не ходили бы, а получали бы компенсацию , но нельзя.
Спасибо за ответ. Мне важно понять, какой из вариантов - 1 или 2. Я тоже считаю, что 2-ой, в законе написано: viena no daļām, не написано katra или jebkura, но юрист, с которым мы консультируемся по трудовому праву, утверждает, что 1 - любая часть не должна быть меньше двух недель. Есть ли у кого-нибудь дополнительная информация по этому вопросу (какие-нибудь письма, разъяснения, ссылки)? Для нашего предприятия это очень важно - у нас все работники используют отпуск, но все по специфике работы могут взять только 2 недели + 1 нед. + 1 нед. И всех это устраивает. Спасибо.
2 вариант - если иначе, должно было бы быть написано КАЖДАЯ из частей не менее 2 недель, а написано ОДНА из частей.
Хмм, в законе ж ясно написано - одной из частей. Какие ж ещё разъяснения? Из всего отпуска, полагающегося за год, одна из частей не должна быть меньше 2 недель, а остаток - да пусть хоть по одному дню за раз берут, это уже никого не волнует:)
Коллеги! Я конечно же еще позвонила в Трудовую инспекцию. Она тоже согласна с нашей трактовкой. Мне было необходимо Ваше мнение для моральной поддержки в извечном споре между бухгалтерами и юристами (я думаю Вы меня понимаете). Спасибо всем огромное.
Neesmu kolēģis, tādēļ atvainojiet, redzu te ir profesionāļu saruna. Esmu parasts darba ņēmējs, darba apstākļu spiests pagājušogad sadalīju atvaļinājumu uz pusēm - 2 nedēļas vasaras vidū, 2 nedēļas - ap ziemassvētkiem. Šomēnes ņemu atvaļinājumu, bet izrādās, ka es nevarot ņemt visu laiku - drīkst tikai 2 nedēļas, pārējo varēšot izņemt ziemā. Ironiskākāis ir tas, ka šīs vasaras vidū noslodzes nav - darba stundu nav>:-0 pilns atvaļinājums man būtu bijis cerības stars. Kā tad sanāk - vai es vispār vēl kādreiz varēšu savilkt to atvaļinājumu kopā? - tad tikai ziemā? un ja nu es paņēmu decembra sākumā, bet man pienākas pilns mēnesis?? tai pat laikā - izņemt atvaļinājumu ir obligāti, tas vairs nevarot vilkties līdzi uz nākamo gadu

Tā kā es no grāmatvedības nesaprotu neko, man rodas sajūta ka kāds mani apčakarē - proti vai nu darba devējs vai likuma devējs:-@
ps krieviski saprotu. iepriekš paldies!
Bez Jūsu piekrišanas atvaļinājumu nedrīkst dalīt.
149.pants
Darbiniekam un darba devējam vienojoties, ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu kārtējā gadā var piešķirt pa daļām, taču viena no atvaļinājuma daļām kārtējā gadā nedrīkst būt īsāka par divām nepārtrauktām kalendāra nedēļām.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=26019
Iespējams, ka tur kāda saistība ar periodu, par kuru tiek piešķirts atvaļinājums. Un varbūt adm. nedod atv."uz priekšu".
Gāju šodien uz administrāciju skaidroties par to kas kuram pienākas ... taisnība jums ambera un zumka gan vienā gan otrā punktā. Manā gadījumā izrādījās, ka dēļ nostrādātā perioda atvaļinajuma otra puse būtu man jāizsniedz avansā - tas ir mans risks un atbildība, jo ja mani atlaidīšot no darba līdz perioda beigām, pusi atvaļinājuma man būs darba devējam jāatmaksā:-@ Netaisnīgi arī tas:-@ Viens, kas mani pārsteidza visvairāk - darba kolēģi no administrācijas centās slēpt info par manām tiesībām - uzņemties avansu uz saviem pleciem. To no viņiem bija jāizpiež bez maz ar draudiem viņu dzīvībāmLOL neskatoties uz to, ka ar savu darbu esmu pelnījis arī viņu štatu vietu apmaksāšanai:-S Beigu beigās piespiedu viņus nodiktēt iesniegumu ģenerāldirektoram, kurā lūdzu izsniegt pilnu atvaļinājumu, neskatoties uz to, ka otra puse ir avansā, dokumentu parakstīju pamatojot to ar reāla darba trūkumu šajā periodā - darbs manā uzņēmumā ir uz stundu uzskaiti un minimālās stundas darba devējs nenodrošina:-/
ps vēlreiz paldies
Tikai jārēķinās ar to, ka ja Jūs no darba atbrīvos ( nedod Dievs ) avansa atvaļinājums tik ieturēts.
Jā, ja man tas ir vitāli svarīgi - tad na v vērts kašķēties ar priekšniecību. Es to jau nojautu, ka šajā teritorijā tadas attiecības ir pierastas - tā ir korupcija visos līmeņos>:-0
Nu lielāko ties jau tiešām atvaļinājumu ņem pēc nostrādātā gada.
Закрыть
Краткое описание нарушения