Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
SIA pārdošana
Sakiet lūdzu kā būtu labāk pārdot SIA-juridiskai personai vai fiziskai personai, kurā gadījumā sanāk maksāt PVN un IIN?
Paldiesiņš
Ответы (15)
А какая разница кому продавать. Налоги появляются у продавца независимо от того, кто покупатель.
Ja fiziskā persona pārdod SIA daļas citai fiz.personai tad nebūs nekādi nodokļi. Vienīgi pārdevējam būs jānorādā saņemta summa deklarācijā par IIEN. Bet ja pārdod juridiskai personai, cik es zinu, tas pats. Tas ir neapliekamais ar PVN darījums.
А кто владелец фирмы? Кто её продаёт, физическое лицо или юридическое?
Cik varētu maksāt 1993.gadā dibināts neliels SIA? Strādā ar zaudējumiem. Varbūt tieši SIA vecumam ir kāda vērtība?
Firmas īpašnieks ir fiziska persona
24.02.2006 16:04
Ja fiziskā persona pārdod SIA daļas citai fiz.personai tad nebūs nekādi nodokļi
Nesen lasīju kāda speciālista viedokli par IIN un kapitāldaļām. Tas man sajauca visu galvu. Piemēra, ja kapitāldaļu vērtība ir Ls 2000, bet es tās pārdodu pa Ls 6000, tad ar IIN apliekas LS 4000, kas ir tīrā peļņa. Varbūt viņš kļūdās.:-?
Если не ошибаюсь, то пока ничего не поменялось и продажа долей физическим лицом не облагается IIN. Посмотрите сами в законе по IIN.
Да вроде ничего не менялось.
При продаже долей действительно нет никаких налогов. Это совершенно точно. Пока не при думали.
Firmas īpašnieks ir fiziska persona
Думаю, что ИК и тому подобные фирмы продавать нельзя.
Starina, мы отвечали на вопрос Roms про продажу долей, а у индивидуального коммерсанта какие доли?
"Sakiet lūdzu kā būtu labāk pārdot SIA"
В вопросе речь про СИА.
Закрыть
Краткое описание нарушения