Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Актуальная дискуссия

такое бывает ! ? К списку тем

такое бывает ! ?
Первый раз сложилась такая ситуация!? Даже не знаю что думать и как быть.

Работника уволили 08,08,2005.( был в отпуске с 25,07-08,08).Все расчетные деньги начислены в июле, выплачены в июле и ошибочно занесены в июльский отчет целиком.Налоги за эту сумму уплачены своевременно. Работнику не начисляют пособие по безработицы и требуют исправить данные,т.е. поделить корректно сумму на июль и август.В свою очередь VID не принимает ни исправленных отчетов, ни пояснений.А сегодня этот работник ходил в VID, те сказали,что прошлый год они исправлять не будут и если необходимо исправить ситуацию, то работадатель должен снова принять работника на работу на эти восемь дней, заплатить налоги за него и зп.В этом случае работнику выплатят пособие. Я конечно понимаю, это наша ошибка, но неужеле никак нельзя ее исправить.(все мы ошибаемся).Конечно мы можем фиктивно принять работника и уволить его через восемь дней,а налоги заплатятся из кармана работника( мы же переплатили налоги за июль).Может у кого то была похожая ситуация? А то я в себя прийти не могу после этой информации! Как быть?
Dzlena
Dzlena 17.03.2006 12:07
327 сообщений на сайте

Ответы (34)

Тогда он у вас должен еще 9 месяцев непрерывно отработать.:)
Tt7
Tt7 17.03.2006 12:52
37863 сообщения на сайте
Не подскажете на какой законадательный акт сослаться? Закон о труде?
Dzlena
Dzlena 17.03.2006 12:56
327 сообщений на сайте
Если мне память не изменяет , условием получения пособия является оплата соц налога не менее 9 месяцев из последних 12.

В принципе , если Вы примете работника на месяц-полтора и выплатите все налоги , то тогда он снова может встать на биржу и получать пособие сможет.
Alekom
Alekom 17.03.2006 12:57
5656 сообщений на сайте
5.pants. Tiesības uz bezdarbnieka pabalstu

(1) Tiesības uz bezdarbnieka pabalstu ir bezdarbniekam, kuram apdrošināšanas stāžs ir ne mazāks par vienu gadu, ja par viņu Latvijas Republikā ir veiktas obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas bezdarba gadījumam (turpmāk — iemaksas bezdarba gadījumam) ne mazāk kā deviņus mēnešus pēdējo 12 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas.

(2) Ja par bezdarbnieku pēdējo 12 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas iemaksas bezdarba gadījumam ir veiktas mazāk nekā deviņus mēnešus un ja tās ir veiktas arī par periodu pēc bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas, nosakot tiesības uz bezdarbnieka pabalstu, ņem vērā iemaksas bezdarba gadījumam par pēdējo 12 mēnešu periodu pirms pabalsta pieprasīšanas dienas.

(3) Bezdarbniekam, par kuru pēdējo 12 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas iemaksas bezdarba gadījumam nav veiktas vai ir veiktas mazāk nekā deviņus mēnešus, ir tiesības uz bezdarbnieka pabalstu, ja attiecīgajā periodā viņš ir piederējis pie vienas no šādām personu kategorijām:

1) pēc invaliditātes ir atguvis darbspējas;

2) ir kopis bērnu invalīdu līdz 16 gadu vecumam.

(4) Šā panta trešajā daļā noteiktajai personai bezdarbnieka pabalstu piešķir, ja tā bezdarbnieka statusa iegūšanai reģistrējusies Nodarbinātības valsts dienestā viena mēneša laikā no dienas, kad atguvusi darbspējas, vai no dienas, kad personas kopjamais bērns invalīds ir sasniedzis 16 gadu vecumu vai miris, nesasniedzot 16 gadu vecumu.

6.pants Apdrošināšanas stāžs, kas dod tiesības uz bezdarbnieka pabalstu

(1) Apdrošināšanas stāžu, kas dod tiesības uz bezdarbnieka pabalstu, veido:

1) periodi, par kuriem veiktas iemaksas bezdarba gadījumam saskaņā ar likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu";

2) līdz 1991.gada1.janvārim uzkrātie darba un darbam pielīdzinātie periodi, kurus nosaka saskaņā ar likuma "Par valsts pensijām" pārejas noteikumu 1.punktu

3) no 1991.gada1.janvāra līdz 1996.gada1.janvārim uzkrātie darba periodi, p
Alekom
Alekom 17.03.2006 13:00
5656 сообщений на сайте
http://www.likumi.lv/doc.php?id=14595&rel_doc=on#REL_DOC

Просмотрите внимательно все изменения.
Alekom
Alekom 17.03.2006 13:01
5656 сообщений на сайте
Tiesības saņemt bezdarbnieka pabalstu ir:

(likuma Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam 3. un 5. pants)

* ja iegūts bezdarbnieka statuss (Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likums);

* ja ir apdrošināšana bezdarba gadījumam (likums Par valsts sociālo apdrošināšanu);

* ja kopējais sociālās apdrošināšanas stāžs nav mazāks par 1 gadu un Latvijā par šo personu pēdējo 12 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas ne mazāk kā 9 mēnešus ir veiktas vai bija jāveic

sociālās apdrošināšanas iemaksas bezdarba gadījumam;

* ja apdrošināšanas iemaksas pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas ir veiktas mazāk kā 9 mēnešus, bet tās ir bijušas arī pēc statusa iegūšanas, tad tiesības uz pabalstu un nepieciešamās 9 mēnešu iemaksas tiek noteiktas par pēdējo 12 mēnešu periodu pirms pabalsta pieprasīšanas dienas.
Elita
Elita 17.03.2006 13:01
1310 сообщений на сайте
Vai, iznāca atkārtoties...
Elita
Elita 17.03.2006 13:02
1310 сообщений на сайте
То есть если мы пойдем навстречу работнику и снова примем его на работу в расчет пособия пойдет другой период и он сможет притендовать на пособие?

Но мы и так пошли на встречу этому человеку и уволили не по статье.

Насколько я поняла из всех ответов( всем огромное спасибо!!)я могу отказать в принятии вновь на работу этого сотрудника, объясняя это тем, что пособие за прошлый период не будет расчитано, т.к. не отработано у нас 9 месяцев.
Dzlena
Dzlena 17.03.2006 13:06
327 сообщений на сайте
Подождите, должны были соц.взносы перечисляться 9 месяцев и если бы работнику правильно в соц. отчете показали зарплату за август, то получились бы 9 месяцев перечисления соц.взносов( если я правильно сосчитала с 1 декабря по 8 августа).
Irena22
Irena22 17.03.2006 13:16
42998 сообщений на сайте
с 1 декабря по 8 августа 8 месяцев и 8 дней.

Сочтет-ли ВСАА 8 дней за месяц ?

Может кто-нибудь ответить на этот вопрос ?
Alekom
Alekom 17.03.2006 14:57
5656 сообщений на сайте
Вот вот! и меня этот вопрос интересует! Будет ли начислено пособие даже если ситуацию исправим.
Dzlena
Dzlena 17.03.2006 15:06
327 сообщений на сайте
А так просто набрать номер соца!

Вежливая девушка сказала, что даже если 8 августа, но перечисления сделаны ЗА АВГУСТ-пособие было бы.
Esk
Esk 17.03.2006 15:28
1147 сообщений на сайте
"Tiesības uz bezdarbnieka pabalstu ir bezdarbniekam, kuram apdrošināšanas stāžs ir ne mazāks par vienu gadu, ja par viņu Latvijas Republikā ir veiktas obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas bezdarba gadījumam (turpmāk — iemaksas bezdarba gadījumam) ne mazāk kā deviņus mēnešus pēdējo 12 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas."

Bez tam darbiniekam esot pirmā darba vieta. Tātad šajā gadījumā pat ar tiem 9 mēnešiem nepietiek Es domāju, ka tā.
Elita
Elita 17.03.2006 15:32
1310 сообщений на сайте
Вот и я подумала, раз там указано про перечисления, значит они - основное, а не точно отработанные 9 месяцев, то есть может быть 8 месяцев и 8 дней. Есть над чем задуматься и попробовать помочь человеку.
Irena22
Irena22 17.03.2006 17:45
42998 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.