Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Apliekamā persona, kura gada laikā ir veikusi apliekamus un neapl. К списку тем
Apliekamā persona, kura gada laikā ir veikusi apliekamus un neapl.
Ja gada laikā bija nodroš. ATSEVIŠĶA UZSKAITE, vai tad vajag kaut-ko darīt GADA DEKLARACIJĀ ?
""(61) Apliekamā persona, kura gada laikā ir veikusi apliekamus un neapliekamus darījumus vai apliekamus un neapliekamus darījumus un valsts izpildvaras funkcijas, vai apliekamus darījumus un valsts izpildvaras funkcijas, pirms gada deklarācijas iesniegšanas pārrēķina darījumu proporciju, izmantojot šā likuma 10.pantadevītajā un desmitajā daļā noteikto kārtību, un, ja nepieciešams, koriģē aprēķinātā nodokļa un atskaitāmā priekšnodokļa apmēru, kā arī iemaksā nodokli budžetā līdz pēctaksācijas gada 1.maijam.""
Ответы (22)
Как это вы умудрились однако? Ответ нет, так как в годовой декларации пересчитывается пропорция, которой у вас вообще нет
И как вам только удалось отдельный учет обеспечить?
Годовую декларацию по ПВН сдаете обязательно, а составляя эту годовую, не будет коррекций, будет та же сумма во второй строке, что и в первой. Но обеспечить раздельный 100% учет облагаемых и не облагаемых - это почти не возможно.
Хе хе, синхронно думаем мы, однако, с Тt7:)
Так мне всегда было интересно узнать, как такое может быть?:)
K otdeļnoj sdelke jest otdeļnije rashodi
A počemu Vas eto tak udivļajet ???
А что, у Вас эти отдельные сделки отдельная администрация обслуживает?
Es arī domāju, ka ir iespējams vest atsevošķu uzskaiti. Man vienai firmai piemēram ir cilvēks, kurš nodarbojas tikai ar vieslektoriem (nauda ienāk no VK), tātad visi ienākumi, neapliekami kā arī visi izdevumi, kas saistīti ar šo darbību tiek vesti atsevišķos kontos. Otrs darbinieks nodarbojas ar apliekamiem darījumiem un tāpat visi ienākumi un izdevumi uzskaitīti atsevišķi. Vairāk darbinieku nav. Vai tad šajā gadījumā nav iespējams pilnīgi vest atsevišķu uzskaiti? Domāju, ka jā. Lūdzu izsakiet savas domas!
А административные расходы как делите?
Вот-вот! Работники-то в одном помещении работают и расходы на них общие, за которые предналог отчислялся.
Neapliekamiem darījumiem - atsevišķi (kanc.preces, teplu īre, komandējumi).
Nav atseviškas telpas uzņēmumam (saucamais birojs vai kantoris). Bija juridiskā adrese (RTU). Kad ieradās vieslektori, pieņemti darbā (līgums) uz vienu vai divām dienām. Aprēķināti un samaksāti nodokļi (viss atsevišķi).
Эка, как у вас! А у директора и бухгалтера тоже отдельные авторучки, одной подписываются документы для облагаемых, а второй для необлагаемых?
Es strādāju pati ar savu datoru un ar savu pildspalvu savās mājās. Nu jā papīru gan man pērk direktors un to pieskaitu pie apliekamo darījumu izdevumiem. Direktoram nav atsevišķas telpas - visu savā dzīvoklī.
Jautājums: vai tad vispār nav iespējams vest atsevišķu uzskaiti? Ir taču tāds termins "ved atsevišķu uzskaiti", bet tad iznāk, ka praktiski nevar? Vai tā jāsaprot? Ko nu?
Получается, что нельзя:( Вот частично раздельный - да.
В принципе да, это малореально, разве что в одной фирме у вас действительно будет полное деление для ведения таких сделок (отдельные помещения, бухгалтерия, телефоны, транспорт и т.д.), что совершенно неоправдано обычно экономически (дешевле отдать сантимы предналога)
Es uzskatu, ka praktiski VAR un tas ir paredzēts likumā.
Jābūt pierādījumiem: uzskaites metodikā, direktora rīkojums, tāmei, kur ir skadri uzrakstīts kas iet uz neapliek. un kas apliek. darījumiem.
Nu šajā gadījumā ir tā.
No Valsts tiek ieskaitīta nauda (neapliekamiem darījumiem). Rīkotājdirektore noslēdz telpu īres līgumu, kur notiks lekcijas. Noslēdz darba līgumu uz noteiktu laiku ar vieslektoru (vienu vai diviem,trim). Samaksā ceļa izdevumus, nodokļus, darba algu, sīkus saimn.izdevumus(ir tāmes). Tas viss caur atsevišķu avansa norēķina personu, kas nodarbojas tikai ar šiem neapliekamiem darījumiem.
Otra persona (izpilddirektors) vada darbus ar apliekamiem darījumiem. Ir struktūrvienība ( garaža), kur tiek remontētas a/m un tālāk kā apliekamas ar nod.- pārdotas. Un te nu visi ieņēmumi un izdevumi uzskaitīti ar nodokli. Gada beigās tiek atšifrēts viss, kas attiecas iz neapliemaiem un apliekamiem ieņēmumiem. Vai te var rasties vēl kāda problēma? Ja tā nevar, tad es galīgi vairs nekā nesaprotu. Komarik, Jūs esat tāds spečuks visādās situācijaš, lūdzu viedokli vēlreiz ar komentāriem.
Elita, лично мне такое мнение высказали и в ВИДе, и в Минфине.
Закрыть
Краткое описание нарушения