Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Pamatlīdzekļu nolietojums nodokļiem К списку тем

Lotina 28.03.2006 09:29
29 сообщений на сайте
29 сообщений на сайте
Ответы (8)
ОС списанные в финансах до 0, но стоящие на балансе участвуют в начислении налогового износа ещё очень долго.
Например, ОС 4 категории в 1000 латов списанное в финансах за 5 лет, по регрессивному методу списывается 22 года.
Пока ОС на балансе, налоговый износ по категории рассчитываете.
Например, ОС 4 категории в 1000 латов списанное в финансах за 5 лет, по регрессивному методу списывается 22 года.
Пока ОС на балансе, налоговый износ по категории рассчитываете.
Nodokļu vajadzībām jāturpina rēķināt

Sol11 28.03.2006 09:41
342 сообщения на сайте
342 сообщения на сайте
Ja nolietojumā nodokļiem atlikusī vērtība ir mazāka par 30 Ls, to var norakstīt, vai jāturpina aprēķināt līdz pēdējam santīmam?
6) ja attiecīgās kategorijas pamatlīdzekļu atlikusī vērtība pēc nolietojuma atskaitīšanas taksācijas perioda beigās nepārsniedz 50 latus vai attiecīgajā kategorijā vairs nav neviena pamatlīdzekļa, kategorijas atlikušo vērtību noraksta taksācijas gada uzņēmējdarbības izdevumos;
Runājot par to kategorijas atlikušo vērtību - mūsu gadījumā tai nav izredžu sasniegt 50.- Ls vērtību, ja nu vienīgi 4. kategorijai, jo visu laiku tiek kaut kas pirkts, kaut vai datortehnika, tā nu vecajiem pamatlīdzekļiem jāgaida kamēr tos likvidēs un varēs beigt rēķināt nolietojumu 13. panta sakarā.

Lotina 28.03.2006 16:03
29 сообщений на сайте
29 сообщений на сайте
Par pamatlīdzekļiem zem 50Ls runājot, var noraxtīt summu, atstājot 1 latu gadījumā, ja PL vēl ir lietošanā, piemēram:
vērtība gada sākumā 47.13LVL
amortizācija 46.13LVL
atlikusī vērtība 1.00LVL
un nolietojumu vairs nerēķina
vērtība gada sākumā 47.13LVL
amortizācija 46.13LVL
atlikusī vērtība 1.00LVL
un nolietojumu vairs nerēķina

Giduta 31.03.2006 14:32
12 сообщений на сайте
12 сообщений на сайте
Остаточную меньше 50 латов по категории в налоговом учете ВСЮ относят на затраты и категорию закрывают в 0.!
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть