Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atbrīvošana no darba, pārbaudes laiks (precīzs datums, termiņi) К списку тем
Atbrīvošana no darba, pārbaudes laiks (precīzs datums, termiņi)
Sveiki!
Jautājums:
Ja rīkojumā tiek rakstīts, ka darbinieks tieks atbrivots ''no" vai ''ar'' 25. datumu, tad vai tā jau ir brīva diena, vai tomēr darbiniekam vēl pēdējā darba diena?
Par šo tēmu ir daudz skaidrojumu (žurnālā Bilance), bet esmu izlasījusi divus pretējus skaidrojumus, tad nu nezinu kā tad īsti ir?
Tāpat jautājums par pārbaudes laiku.
Ja darbinieks pieņemts darbā 03.aprīlī- pārbaudes laiks uz 3 men. Jautājums, kad ir pārbaudes laika pēdējā diena 02. vai 03. jūlijs?
Jau iepriekš paldies.
Ответы (9)
pārbaudes laika pēdējā diena ir 02 jūlijs, ja iziet darbā 03.jūlijā, skaitās, ka pārbaudes laiks izturēts
Ja raksta "no", tad jāseko vārdam "līdz". Pareizāk rakstīt "ar" 25.datumu Tā tad arī ir pēdējā darba diena. Alga jāmaksā, bet var arī nestrādāt - saņemt papīrus, algu un čau!
Если просто логикой...
Если исправительный срок на три месяца, тогда 2 числа последний день, а 3 число это уже первый день четвертого месяца! Так ведь?!
А увольнение... я всегда пишу "НО" 25 числа, значит - 25 это уже не рабочий день, последний был рабочий 24 числа, а с 25 уже уволен.
Может кто выразит свое мнение, но я делаю так!
16.pants. Termiņu aprēķināšana
(1) Termiņš sākas datumā vai tā notikuma iestāšanās dienā, kas nosaka šā termiņa sākumu.
Я так это понимаю - с какого числа уволен, с 25,- значит, 25-го начинается срок увольнения. А до 24-го работал.
Я пишу - уволить 25 июня 2006, значит 25.06.06. = день увольнения = последний день. ИМХО.
(3) Срок, исчисляемый в месяцах, заканчивается в соответствующий день последнего месяца срока. Если отсчитываемый в месяцах срок заканчивается в том месяце, в котором соответствующей даты нет, то срок заканчивается в последний день этого месяца.
Ja darbinieks pieņemts darbā 03.aprīlī- pārbaudes laiks uz 3 men. Jautājums, kad ir pārbaudes laika pēdējā diena 02. vai 03. jūlijs?
02.июля
Но (5) Если срок заканчивается в еженедельный день отдыха или праздничный день, то последним днем срока считается следующий рабочий день.
значит, при пятидневке - 03 июля. ИМХО.
Liels paldies par atbildēm!
Закрыть
Краткое описание нарушения