Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Datorprogrammu iegramatošana К списку тем
Datorprogrammu iegramatošana
Sceiki! Sakiet lūdzu kā jūs grāmatotu iegādāto Kaspersky Antivīrusa programmu, kura paredzēta vienam gadam un kuras vērtība ir tikai 13Ls?
Jau iepriekš saku -PALDIES
Ответы (26)
На расходы конечно, согласно сроку пользования. Нематериальными активами считаются те, что свыше года. А антивирусник только на год, так что если программа с середины года, то часть сразу на расходы, а часть на 2410
Papildus jautājums.... Tiek nopirkts datortehnikas komplekts un monitors? Kā jūs grāmatotu? Vai kā divus atsevišķus Pamatlīdzekļus vai kā vienu veselu?
Daļēji uz 7.... daļēji uz 2410
Atsevišķi. Monitoru var pārdot atsevišķi, viņš var sabojāties un t.t
Man liekas, ka labāk grāmatot atsevišķi, jo monitoru var arī citam datoram pielikt.
Iepriekšējā grāmatvede šādas programmas ir ielukusi uz nemateriālajiem aktīviem, kā man tagad šo kļūdu labot???
Tātad man rīkoties sekojoši:
1. Tās datorprogrammas kas iegrāmatotas uz nemateriāliem ieguldījumiem atstāt tur pat kur viņas uz doto brīdi ir;
2. No jauna iegādātās datorprogrammas, tai skaitā, Kaspersky, Tildes Winlogu, utt. programmas kas paredzētas 1gadam likt izdevumos.
3. PL sastāvā grāmatot atsevišķi monitoru un atsevišķi datoru.
???????????????????????
Vēl ir tāda problēma, kā: daļa datori un monitori ir iegrāmatoti atsevišķi, bet daļa kopā, kā komlekts, kā man rīkoties šādā situācijā???
Ja iet runa par pagājušiem gadiem, tad labāk neko neaiztikt. Ja iet runa par šo gadu, varat izmainīt.
Paldies, liels Paldies
Bet vēl viens jautājums: Tos nemateriālos līdzekļus(datorprogrammas) pēc tam jānoraksta tā pat kā PL vai licences- tas ir, uz izdevumiem???
Dators iegādātas kopā ar programmām (arī monitors, klaviatūra utt.), ir kā viens nedalāms pamatlīdzeklis, tā arī mēs grāmatojam un rēķinām nolietojumu - kā vienam pamatlīdzeklim (III kat.). Bet ja pēc tam atsevišķi pērkam programmas, tad vai nu uz izdevumiem, vai nemateriāliem ieguldījumiem.
"Dators iegādātas kopā ar programmām (arī monitors, klaviatūra utt.), ir kā viens nedalāms pamatlīdzeklis"
Sancheta, ja pavadzīmē dators ar monitoru un programmām ir ierakstīts kā viena prece, tad jā- tas ir viens nedalāms PL. Bet ja atsevišķi- tad atsevišķi.
Es tā sapratu , kā Lenjuk ir otrs variants
Tur jau tā lieta, ka pēc PPR ir uzrādīts atsevišķi monitors un atsevišķi dator, bet iegrāmatots kā viens vesels PL
Tad, protams, jaliek visu asevišķi
Закрыть
Краткое описание нарушения