Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Datorprogrammu iegramatošana К списку тем

Datorprogrammu iegramatošana
Sceiki! Sakiet lūdzu kā jūs grāmatotu iegādāto Kaspersky Antivīrusa programmu, kura paredzēta vienam gadam un kuras vērtība ir tikai 13Ls?

Jau iepriekš saku -PALDIES
Lienjuk
Lienjuk 25.08.2006 14:49
116 сообщений на сайте

Ответы (26)

Katrai uzņēmuma datorā instalētajai programmai ir jābūt legalitāti apliecinoši dokumenti. Tie ir:

• Iegādes dokuments (kurā ir minēts datorprogrammas nosaukums).

• Licence.

• Iepakojums.

Ja tiek iegādāta programmatūra ar OEM licenci, tad šīs programmas izmantošana būs legāla, ja tā tiks iegādāta tikai kopā ar jaunu datoru (gan programmas, gan datora nosaukumam ir jābūt atspoguļotam vienā iegādes dokumentā). Ja dators, kurā ir uzinstalēta šī OEM programmatūru, uzņēmumā vairs netiks lietots, tad arī šo programmatūru vairs nedrīkst lietot uzinstalējot uz cita datora.

OEM programmu iepakojumam vienmēr jābūt līdzi uzlīmei un šī uzlīme obligāti ir jāuzlīmē uz datora korpusa.

Programmas ar OEM licenci iegrāmato pamatlīdzekļos, pārējās – nemateriālajos aktīvos.
Andaz
Andaz 25.08.2006 16:11
27892 сообщения на сайте
Ja programma ir ar OEM licenci- tā arī parasti ir rakstīts pavadzīmē. Bet Lienjuk raksta, ka viņas programma paredzēta vienam gadam. Tā nav OEM versija.
Sletla
Sletla 25.08.2006 16:22
13525 сообщений на сайте
монитор отдельно, датор отдельно;) да накроется один- все равно делить надо, или купите себе покруче, а свой по наследству передадите.
Uzzi
Uzzi 25.08.2006 16:26
нет сообщений на сайте
Мониторы подольше живут.
Makssoft
Makssoft 25.08.2006 16:27
24096 сообщений на сайте
"Programmas ar OEM licenci iegrāmato pamatlīdzekļos" - отдельно от компьютера не имеет смысла, поэтому я пишу наименование такого комплекта ОС следующим образом:

"Dators ar Windows XP OEM ....."
Makssoft
Makssoft 25.08.2006 16:32
24096 сообщений на сайте
Protams, ka iegrāmato kopā ar iegādāto PL.
Andaz
Andaz 25.08.2006 16:35
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.