Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
dividenžu izmaksa К списку тем
Tulpe 08.09.2006 13:43
108 сообщений на сайте
108 сообщений на сайте
Ответы (9)
Tagad nevar. Jāgaida nākošais gads, jo lemt par to kā sadalīt peļņu var tikai vienu reizi gadā, apstiprinot bilanci
Ja pie bilances apstiprināšanas ir paredzēta dividenžu sadale:
1.aprēķina dividendes- D 3420 K 582X
2.Dividenžu izmaksa D 582X D 2620
Ja ir vairākii īpašnieki, katram ir jāatver konts 582X
1.aprēķina dividendes- D 3420 K 582X
2.Dividenžu izmaksa D 582X D 2620
Ja ir vairākii īpašnieki, katram ir jāatver konts 582X
Berziplus 08.09.2006 13:49
217 сообщений на сайте
217 сообщений на сайте
ir viens īpašnieks un iepreikšejā gada beigās naudu nesadalīja, bet tagad grib izmaksāt , tur tā lieta
Tulpe 08.09.2006 14:07
108 сообщений на сайте
108 сообщений на сайте
pilnīgi pareizi peļņu par pagajušo gadu sadala šajā gadā, protokolā tā atstāta kā nesadalīta, bet tagad nolemj to izmaksāt
Tulpe 08.09.2006 14:45
108 сообщений на сайте
108 сообщений на сайте
31. 161.pantā:(KOMERCLIKUMS)
izteikt ceturto un piekto daļu šādā redakcijā:
“(4) Dividendes nedrīkst aprēķināt un izmaksāt, ja no gada pārskata izriet, ka sabiedrības pašu kapitāls ir mazāks par apmaksāto pamatkapitālu.
(5) Dalībniekiem dividendes aprēķināmas reizi gadā. Dividendes izmaksājamas tikai naudā, pamatojoties uz lēmumu par peļņas sadali.”
Mušu firma arī apstiprinot gada sākumā bilanci - peļņu atstāja kā nesadalīto peļņu. Tagad vadība izlēma ka jāprēķina dividendes un jāizmksā. Vai šis gadījums neaatiecas uz likuma teikumu- dividendes aprēķināmas reizi gadā. Arī zvērināta revidente neiebilda. Pēc Jūsu kolēģa teiktā emu izdarījusi aplam, bet es komerclikumu sapratu savādāk.
izteikt ceturto un piekto daļu šādā redakcijā:
“(4) Dividendes nedrīkst aprēķināt un izmaksāt, ja no gada pārskata izriet, ka sabiedrības pašu kapitāls ir mazāks par apmaksāto pamatkapitālu.
(5) Dalībniekiem dividendes aprēķināmas reizi gadā. Dividendes izmaksājamas tikai naudā, pamatojoties uz lēmumu par peļņas sadali.”
Mušu firma arī apstiprinot gada sākumā bilanci - peļņu atstāja kā nesadalīto peļņu. Tagad vadība izlēma ka jāprēķina dividendes un jāizmksā. Vai šis gadījums neaatiecas uz likuma teikumu- dividendes aprēķināmas reizi gadā. Arī zvērināta revidente neiebilda. Pēc Jūsu kolēģa teiktā emu izdarījusi aplam, bet es komerclikumu sapratu savādāk.
Klingklang 08.09.2006 15:59
30 сообщений на сайте
30 сообщений на сайте
Ambera- tieši tā, gada sākumā es sadalu peļņu, bet es to nesadalīju dividendēs, bet gan atstāju kā nesadalīto peļņu. Likums jau attiecas uz dividendēm...
Es tiešām izpratu tā. Un revidentei vēl zvanījām.
Un viss jau ir izmaksāts. Kādas nepatikšanas man draud?
Es tiešām izpratu tā. Un revidentei vēl zvanījām.
Un viss jau ir izmaksāts. Kādas nepatikšanas man draud?
Klingklang 08.09.2006 16:03
30 сообщений на сайте
30 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть