Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Iedzīvotāju ienakuma nodoklis К списку тем

Iedzīvotāju ienakuma nodoklis
Pastastiet ludzu man par Ziņojums par valsts sociālās aprošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem un iedzīvotāju ienākuma nodokli pārskata mēnesī

Ja es pareizi saprotu tad Iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir jāliek par iepriekšējo mēnesi. Nju piemēram viss info par septembra algām, bet IIN par augustu.

Pastāstiet ludzu, kur to var atrast likumā?
Gulafija
Gulafija 11.10.2006 17:21
20 сообщений на сайте

Ответы (6)

Всё правильно. А читайте закон о ПНН, там написано что считается удержанным налогом.
Amuil
Amuil 11.10.2006 17:23
26358 сообщений на сайте
15. Darba devēja ziņojums aizpildāms par visiem darba ņēmējiem, norādot katra darba ņēmēja:

15.1. darba ienākumus (ceturtā aile) atbilstoši darba ņēmēja kartītes otrās ailes ierakstam;

15.2. aprēķinātās obligātās iemaksas (piektā aile) atbilstoši darba ņēmēja kartītes sestās ailes ierakstam;

15.3. pārskata mēnesī ieturēto iedzīvotāju ienākuma nodokli (astotā aile) no darba ņēmējam izmaksātajiem darba ienākumiem pārskata mēnesī (arī no deponētajiem darba ienākumiem) (astotajai ailei nav aritmētiskas sakarības ar ceturto un piekto aili).

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/vsaoi/vsaoi_14112000_nr.397.doc

tas izriet no ailītēm arī - ieturētais IIN nevis aprēķinātais. Ja situācija ir tāda, ka darba algas Jūsu uzņēmums par augustu izmaksā septembrī, tad jā, septembra ziņojumā uzrādāt ienākumus un soc.iemaksaspar septembri, bet IIN par augusta algu, jo ieturēts IIn ir tikai tajā brīdī, kad izmaksāta alga, respektīvi augusta alga izmaksāta teiksim 15.septembrī, tad IIn ir ieturēts 15.septembrī.
Cleo
Cleo 11.10.2006 17:26
19235 сообщений на сайте
K o ailītēs prasa, to arī rakstiet: Aprēķinātās soc.iem.(par septembri) un Ietur.iedznod.(apr.apar augustu, iet.septembrī)
Ambera
Ambera 11.10.2006 17:27
21759 сообщений на сайте
Ambera, situācijas ir dažādas. Ja augusta alga tiek izmaksāta augustā, teiksim augusta pēdējā darba dienā, tad ieturētais IIN būs norādīts augusta ziņojumā, ko iesniedz līdz 15.septembrim Bet lielākoties darba algas izmaksā nākošajā mēnesī par iepriekšējo.
Cleo
Cleo 11.10.2006 17:29
19235 сообщений на сайте
Protams. Tikai kamēr es rakstīju pusotras rindiņas, Jūs paspējāt uzrakstīt pusotras lappuses;-)
Ambera
Ambera 11.10.2006 17:33
21759 сообщений на сайте
Paldies:)

Jus man kartejo reizi ljoti palidzejat:)
Gulafija
Gulafija 11.10.2006 18:14
20 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.