Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Par autoratlīdzību К списку тем

Par autoratlīdzību
Labdien!Varbūt kāds var padalīties pieredzē! Fiziska persona-rezidents,reģistrējies VID kā nodokļu maksātājs un apliecibas kopiju iesniedzis autoratlīdzības izmaksātājam. Vai šajā gagījumā juridiskai personai-autoratlīdzības izmaksātājai ir jāietur iedzīv.ienākuma nodoklis, ja juridiskā persona paziņos par veiktajām izmaksām ar 4.pielikumu.?

Paldies.
Laine10
Laine10 14.11.2006 21:46
1 сообщение на сайте

Ответы (21)

Nodoklis nav jāietur.
Zivs123
Zivs123 14.11.2006 21:49
12 сообщений на сайте
http://www.likumi.lv/doc.php?id=68684&mode=DOC
Ambera
Ambera 14.11.2006 21:50
21759 сообщений на сайте
С авторства надо удерживать в любом случае. Их регисирируют не как хозяйствеников, а как плательщиков социальных платежей за себя
Maija
Maija 14.11.2006 22:29
28223 сообщения на сайте
А чего это у Амбера такая ссылка древняя. Сейчас уже давно Кабмин у нас и правила им изданные.
Maija
Maija 14.11.2006 22:30
28223 сообщения на сайте
Ja šim autoram ir darba devējs, tam vispār nav obligāti jāreģistrējas par pašnodarbināto personu.

Ja tomēr vēlas, tad - lūdzu un lai maksā.

Bet saskaņā ar IIN likuma 17.pantuno autoratlīdzības izmaksas brīdi jāietur IIN, piemērojot attaisnoto izdevumu normatīvu (parasti autoriem ir 15%)
Mu-maija
Mu-maija 14.11.2006 23:51
15906 сообщений на сайте
Извиняюсь:-(
Ambera
Ambera 15.11.2006 00:07
21759 сообщений на сайте
Ja autors ir reģistrējies kā nodokļu maksātājs un uzrādījis nodokļu maksātāja apliecību, tad nodoklis nav jāietur un ir jāiesniedz 4.pielikums
Agritabt
Agritabt 15.11.2006 08:14
36 сообщений на сайте
Agritabt, прочитайте ответы, которые дали Maija и Mu-maija, они в этом разбираются лучше всех.
Irena22
Irena22 15.11.2006 08:50
42998 сообщений на сайте
Ja autors ir reģistrējies kā nodokļu maksātājs, tad IIN viņš maksā kā jebkura pašnodarbināta persona gada beigās pildot gada ienākumu deklarāciju.
Agritabt
Agritabt 15.11.2006 10:06
36 сообщений на сайте
Šoreiz šķiet, ka Agritabt arī varētu būt taisnība. Personīgi esmu iesniedzis (jau 2 gadus!) dažādus variantus vidam atskaitēs un līdz šim brīdim nekādas pretenzijas vēl no turienes neesmu saņēmis.

Šķiet, ka tajā galā īsti ar tiem autoriem pārbaudes sistēma nedarbojas, jo viņi nevar konstatēt, kurš tad ir tas autors un kurš nav...
Yansis
Yansis 15.11.2006 10:26
666 сообщений на сайте
Если Вы удержите налог на месте,то можете применить необлагаемые расходы 15%(или др.в зависимости от рода деятельнотси) и тем самым уменьшите налог,вот и вся разница.

А вот автор это или нет,это прерогатива З-на об авторском праве.
Taksa
Taksa 15.11.2006 13:58
26 сообщений на сайте
есть такая возможность

закон ПНН 17 статья пункт 14.

Лицо, занимающееся профессиональной деятельностью в качестве артиста (художника), автора или представителя другой творческой профессии, ..., может просить районное отделение Службы государственных доходов выдать ему удостоверение о неудержании налога по месту выплаты, если это лицо заверяет Службу государственных доходов, что его общий облагаемый годовой доход ожидается меньше необлагаемого годового минимума согласно статье 12 настоящего Закона и суммы предусмотренных для него статьей 13 льгот, при условии, что соблюдены все указанные в части пятнадцатой настоящей статьи положения. Служба государственных доходов в данном случае должна выдать упомянутое удостоверение, если у заявителя не было нарушений актов налогового законодательства.
Shket
Shket 15.11.2006 14:41
560 сообщений на сайте
а вот доходы хозяйственной деятельности, осуществляемой физическим лицом, которому выдано удостоверение Службы государственных доходов о регистрации статуса занимающегося хозяйственной деятельностью лица,

выделен в отдельный подпункт №7 пункта 10 статьи 17.

Вывод:что-то сомнительно, что можно выплатить без удержания по месту выплаты.
Shket
Shket 15.11.2006 14:44
560 сообщений на сайте
Никто и не выплачивает. По крайней мере ни разу такого со мной не было, хотя пишу давно и часто и розовый листочек имею. Тот листочек вообще не спрашивают.
Maija
Maija 15.11.2006 14:46
28223 сообщения на сайте
Я в данном случае больше доверяю авторитету обоих Майй (даже не знаю, как это имя написать в множественном числе )
Irena22
Irena22 15.11.2006 14:51
42998 сообщений на сайте
Nodoklis ir jāietur tikai tajā gadījumā, ja persona (autors) nav reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicējs - nodokļu maksātājs.

Ja man autors atnes nodokļu maksātaja reģistrācijas apliecību, nekad neieturu IIN, bet gan iesniedzu 4.pielikumupar izmaksām, no kurām nav ieturēts nodoklis. Gada beigās autors, kā jebkura pašnodarbināta persona, vai saimnieciskās darbības veicējs nodokļu maksātājs pilda savu gada ienākumu deklarāciju un pats aprēķina savu IIN.
Agritabt
Agritabt 15.11.2006 15:55
36 сообщений на сайте
Piemērojot likuma 10.pantapirmās daļas 4.punktu ienākuma izmaksātājs taksācijas gada laikā, aprēķinot no fiziskajai personai izmaksājamās autoratlīdzības (honorāra) summas izmaksas brīdī ieturamo nodokli, ņem vērā ar šī ienākuma gūšanu saistītos izdevumus Ministru kabineta noteikumu Nr.793"Likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” normu piemērošanas kārtība" 73.punktā minētajā apmērā.
Andaz
Andaz 15.11.2006 16:00
27897 сообщений на сайте
Nevajadzētu jaukt personu,kasirreģistrēta VID kā saimnieciskās darbības veicējs - nodokļu maksātājs ar pašnodarbināto personu.

Pirmajam deklarācijas iesniegšana ir obligāta visos gadījumos, bet es, kā pašnodarbinātā persona iesniedzu deklarāciju tikai tam mērķim, lai atgrieztu IIN (dēļ VSAOI).

Ja 17.pantā teikts, ka IIN ir jāietur no izmaksātā honorāra izmaksas vietā, tad nav saprotāma Jūsu rīcība: izmaksāt, bet neieturēt.

To, ka VIDam nav bijušas pretenzijas - neko nenozīmē, tās var rasties jebkurā brīdī - tas nav nedz pirmais, nedz pēdējais gadījums.
Mu-maija
Mu-maija 16.11.2006 09:25
15906 сообщений на сайте
Autotu darbi ir īpašs darbības veids, un šādi darbi nekad nebija uzskatāmi par saimniecisko darbību.

Saimnieciskās darbības veicējiem, sasniedzot Jums zināmus apgrozījumus, ir jāstājas PVN uzskaitē, turpretim autoratlīdzībām PVN nav piemērojams.

Tā nu ir.
Mu-maija
Mu-maija 16.11.2006 09:30
15906 сообщений на сайте
согласна с МИ
Shket
Shket 16.11.2006 15:09
560 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.