Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
iesācējs ģrāmatveža darbā К списку тем
iesācējs ģrāmatveža darbā
Labvakar, tikko esmu sākusi strādāt patstāvīgi (pirms tam biju palīgs galv.gv.) nelielā uzņēmumā, kurš nodarbojas ar saimn.preču tirdzn.
Par cik iepriekš firmā bija programma, tad tagad esmu apjukusi par to, kā lai ved grām. uzskaiti bez tās ekselī.
Lūdzu kādu gudru padomdevēju,kurš varētu padalīties šādā pieredzē. Cik saprotu viss tiek taisīts ž/o,tad no tiem dati tiek pārnesti uz virsgrāmatu. Bet kā ir ar tiem ž/o. Piem.,ja man ir 2310 ž/o, vai man vajag taisīt arī 6110 un 5721ž/o? VAi kā. Es tā kā neizprotu to sistēmu. Lūdzu palīdziet, gribu sākt strādāt patstāvīgi,bet negribu str‘adāt nepareizi:'(
Ответы (9)
Grūti gan to visu paskaidrot.
Bet pa drusciņai varbūt iznāks?!
Iedomājieties: Jums ir ž/o 2310 "Debitori"
TurJūs reģistrējiet visus pircējus.Tātad tajāJumsir gan parādnieki,gan ieņēmumi,gan PVN.
Tur Jūs arī atzīnēsiet apmaksu (kase,banka)
Tātad kārtojot ž/o 2310 un ž/o kase, ž/o banka, Jums būs iespēja no tiem salīdzināt datus (attiecība par apmaksu)
Vēlnoteikti Jums būs ž/o"Kreditori" (šeit būs lielāka daudzveidība)
Ja runāt tikai par piegādātājiem,tad tur būs izdevumi un PVN/
Citreiz arī PVN vajadzīga kāda tabula,jo ar šo nodokli varētu būt dažādi varianti.
Tomēr,ja visi darījumi daudz maz vienkārši, tad jau pietiek aprēķināto PVN ņemt no 2310, bet priekšnodokli - no 5310. Tālāk piedomājiet pati, un pēc tam mēģiniet vēl to šo pajautāt.
Kas par uzņēmumu?
Ja mazs, paņem Zalkti, pārāk nesūdzos par to. Var vienmēr piezvanīt. Jebkurā programmā ir ielikti grāmatvedības pamati,un tas noder darbā un iemāca pareizi grāmatot.Paralēli irarī jāmācās. Ar Ekeli var strādāt, ja zini visu par šo programmu un grāmatvedību, ir publicētas speciālajos žurnālos kā to darīt. Es tomēr Exsel izmantoju tikai analītiskajai uzskaitei.
Ja atceros savu grāmatvedību pirms 15 gadiem, kad bija tikai kalkulators, tad uznāk ironiska nostaļģija.
Iesaku izvēlēties kādu no grāmatvedības programmām un "kalpot" tai.
Paldies,par atbildēm. Tad saprotu, ka PVN uzskaitei es, piem.,varētu iekārtot reģistru,kur datus pārnestu no 2310 ;5310 un no 2620 konta ž/o visu summu pa mēnesi. Tad man būs gan aprēķinātais, gan apmaksātais.
Un vēl jaut.pargrāmatojumu nr. Programma lika nr.pati.,bet kā būs manā situācijā?
Pati, Esteriņ, pati meitiņ!
В программе записываете
Д2310 К6110
Д2310 К5721
и она сама выдаёт Вам:
-оборотки по счетам 2310,6110,5721
-регистр дебиторов
-сальдовый баланс
-прибыли или убытки
-отчёты в VID
и т.д.
labi, jau labi - TU