Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN palīdziet, lūdzu!
Labdien, cien., Kolleģi!
12.pants Nodokļa iemaksāšanas kārtība
(16) Nodokli par piegādātajām precēm vai sniegtajiem pakalpojumiem maksā valsts budžetā par to taksācijas periodu, kad nosūtītas preces vai sniegts pakalpojums un izrakstīts nodokļa rēķins vai saņemts avanss saskaņā ar rēķinu.
Ka pareizi grāmatot realizāciju, ja rēķins izrakstīts martā, bet pakalpojumi sniegti februārī?
Pēc likuma martā PVN, a realizācija?
Ja sanāk, ka pakalpojums decembrī, bet rēķins izrakstīts janvārī līdz 15datumam?Ka grāmatot?
Ответы (25)
Uzrakstīju atbildi tajā otrajā jautājumā.
Ja pakalpojums sniegts decembrī, PVN jāaprēķina decmbrī (K5721), budžetā jāiemaksā līdz 15.janvārim - neatkarīgi no tā, kad Jums samaksās debitors.
Piem. LMT rēķins atnāk janv,par kopējo summu 100Ls grāmatojumi 31.12.2006. D 711 K 5320 84.75Ls
05.01.2006. D 5320 84.75Ls
D 5721(PVN)15.25Ls
K 5310 100Ls
Sigi
A kur paliek Ls 15.25 laikā no 31.12.2006 līdz 05.01.2007 (Jūsu variantā 05.01.2006 - drukas kļūda)??? Karājas gaisā? Vai Jūs no rēķina atplēšat mazu strēmelīti...?
a ja pienemsim es tagad izraktiju rēkinu 12.03.2007 par izpilditiem darbiem celtniecībā februārī, tad it ka pēc likuma jāatspoguļo martā!?bet, pēc loģiskas, tad taču februāra realizācija!un PVn jāuzrada PVN dekl. februārī
paldies, Aivars!
Rēķins atnāk janvārī , sarunas ir par decembri tad attiecīgi tās attiecas uz 2006.gadu bet PVN deklarāc.uzrādās kad ir izrakstīts rēķins
celtniecībā pakalpojumu sniegšanas datums ir tad, kad tiek parakstīts pieņemšanas nodošanas akts
IMHO
tad it ka pēc likuma jāatspoguļo martā!?
Nav jāatspoguļo martā.
Februāra realizācija, februārī sniegtie pakalpojumi jāatspoguļo (jāiegrāmato - bez spoguļa
![](https://static.vgk.lv/smilies/15.gif)
) FEVRUĀRĪ!!!
runa iet, ja es izrakstu rēķinu!
Sigi
Labi, labi - dariet, kā Jums ērtāk.
Es gan no PVN likuma un no MK noteikumiem saprotu citādi, bet mans mērķis nav kādu pārmācīt.
Jauku dienu!
Uz kurieni tā Jūsu runa iet?
Saprotu, ka Jūs rēķinu izrakstāt martā. Taču pakalpojums sniegts februārī.
206. Piemērojot likuma 10.panta"Priekšnodokļa atskaitīšana un budžetā maksājamā nodokļa aprēķināšana" 1.2 daļu "(1) Tikai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētai apliekamai personai ir tiesības nodokļa deklarācijā kā priekšnodokli no budžetā maksājamās nodokļa summas atskaitīt: (12) Nodokļa rēķinos norādītās nodokļa summas par saņemtajām precēm vai pakalpojumiem atskaitāmas pēc preču vai pakalpojuma un nodokļa rēķina saņemšanas vai pēc nodokļa rēķinā norādītās nodokļa summas samaksas avansā", ja apliekamā persona izraksta nodokļa rēķinu par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu citai apliekamajai personai vienā taksācijas periodā un cita apliekamā persona saņem preces vai pakalpojumus šajā pašā taksācijas periodā, kad rēķins ir izrakstīts, savukārt apliekamās personas izrakstīto nodokļa rēķinu tā saņem nākamajā taksācijas periodā, bet līdz likuma 11.pantapirmajā daļā "(1) Apliekamā persona iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam nodokļa deklarāciju ar nodokļa aprēķinu par taksācijas periodu 15 dienu laikā pēc taksācijas perioda beigām, ja šajā likumā nav noteikts citādi. Apliekamās personas, kuras pievienotās vērtības nodokli maksā budžetā centralizēti par vairākām filiālēm, kā arī zemnieku saimniecības pēc saskaņošanas ar Valsts ieņēmumu dienestu nodokļa deklarāciju par taksācijas periodu iesniedz ne vēlāk kā 25 dienu laikā pēc taksācijas perioda beigām" un 12.pantapirmajā daļā "(1) Apliekamā persona iemaksā nodokli valsts budžetā par taksācijas periodu 15 dienu laikā pēc taksācijas perioda beigām. Apliekamās personas, kuras pievienotās vērtības nodokli maksā budžetā centralizēti par vairākām filiālēm, kā arī zemnieku saimniecības pēc saskaņošanas ar Valsts ieņēmumu dienestu nodokli valsts budžetā par taksācijas periodu iemaksā 25 dienu laikā pēc taksācijas perioda beigām" noteiktajam nodokļa deklarācijas iesniegšanas un nodokļa iemaksāšanas valsts budžetā brīdim, tad cita apliekamā persona samaksāto vai maksājamo nodokli par saņemtajām precēm un pakalpojumiem savu apliekamo darījumu nodrošināšanai var atskaitīt kā priekšnodokli tā taksācijas perioda nodokļa deklarācijā, kurā ir saņemtas preces vai pakalpojumi.
tad, sanak, kad tiek parakstīta FORMA2 un pieņemšanas-nodošanas akts, es ar to datumu 12.03.izraksturēķinu par izpilditiem darbiem 02.2007. PVN deklarācijā 02.2007. man atspoguļosies PVN un realizācija, ta!?
Ja F2 parakstīta tikai martā, tad jau pakalpojums sniegts martā.
Kāds te sakars ar februāri?
pareizi saprotat, cien., Aivars
jo darbi taču izpilditi 02.07 un par tiem paraksta šo F2 un pien-nod. aktu! visur papīros rakstīts un rēķina arī, ka tie ir darbi 02.2007.
Tad paliek spēkā mans iepriekš rakstītais.
Rēķinā rakstiet - par februārī izpildītiem darbiem, PVN uzskaitiet februārī.
Kaut gan - tas jau ir nokavēts - PVN deklarācija par februāri bija jānodod līdz 15.martam Tagad varat iesniegt prezicējumu, ja nepieciešams.
Un kāpēc rēķinā rakstat - par februārī izpildītiem darbiem.
Man parasti ir tā "saskaņā ar darbu pieņemšanas nodošanas aktu Nr. XXX"
Dimma
Strīds ir par mēnesi nevis par akta Nr. ...
Aivars,es arī ta uzskaitu,precizējumu nevajag! vienkārši saku lasit likumu un šeit forumu un saku uztraukties
Dimma, rēķina man ir ailite: pakalpojumu sniegšanas datums, tur arī uzradīts periods, pie tam, rēķins izrakstas ņemot pa pamatu F2 un aktu, a tur arī uzradīts periods.
Закрыть
Краткое описание нарушения