Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Atvaļinājuma nauda.
Lūdzu palīdziet !
Mums ir darbinieks, kas strādā ... nu kā saka, kad nepieciešams ... Vienu mēnesi atnāk 50 stundas, citu mēnesi 100 stundas utt. Līgumā atrunāta stundas likme, kuru piemērojam.
Tagad Viņš uzraksta atvaļinājuma iesniegumu par nedēļu - no pirmdienas līdz svētdienai ! Kā lai rēķina Viņam atvaļinājuma naudu - par cik stundām, proti, nav zināms cik stundas viņš tajā nedēļā strādātu - nu noteikti ne 40 ... Bet nu kā lai rēķina - pēc kāda principa lai nosaka to laiku par kādu piemērot atvaļinājuma naudu - likmi protams izrēķināšu vidējo stundā par iepriekšējiem sešiem mēnešiem.
Jau iepriekš Liels Paldies atbildētājiem !
Ответы (14)
atvaļin\ajums pienākas kā visiem - 28 dienas
То что 28 дней - это понятно, но можно же и делить, главное, чтобы из всего этого времени неразрывными были 2 недели...
Es tomēr nesapratu ! Kā 28 dienas !? Tagad taču par gadu pienākas 20 ! Un, ja man ir zināma stundas likme ! Par cik stundām lai rēķinu !? Tak ne jau par 40 stundām nedēļā ..., jo Viņš nestrādā pilnus mēnešus. Nu ok saprotu, ka mums Viņam jādod 4 nedēļās, bet jautājums ko par viņām lai aprēķina !? Varbūt man jāaprēķina par iepriekšējiem sešiem mēnešiem vidējais kalendārajā darba dienā strādātais stundu skaits un tādā viedā !?
28 календарных, а сколько в них рабочих- кому как повезет.
Почасовой расчет у Инст в хранилище есть.
Nu jā, bet par Cik !? - Cik !? stundiņām man viņam atvaļinājums jāaprēķina. Ja Viņš strādā pa stundām un likme ir stundā, stingri noteikta grafika nav !
Viņš mūžam nebūtu nācis visas 40 stundas tajās nedēļās, kurās ņem atvaļinājumu ... Tad nu nezinu - par cik stundām atvaļinājuma NEDĒĻĀ, lai veicu Viņam aprēķinu ... Man ir zināma vidējā izpeļņa stundā, bet atvaļinājuma naudu veidos šī izpeļņa x kaut kāds stundu skaits, tad nu lūk - jautājums PAR CIK STUNDĀM MAN VIŅAM APRĒĶINĀT - VIDs man teica ka tas ir grāmatvedības jautājums un Viņi neatbildēs, Darba inspekcija pateica zvaniet lūdzu uz VID utt utt ... Te kāds saka 28 dienas - nu tas man neko nedod - man taču viņam jāaprēķina par kaut kādu STUNDU skaitu, bet VOT KĀDU ??
Paldies !
Вот и спросите это у того, кто так принял его на работу.Должен же быть какой-то график, табель.
Ai labi - es tad aprēķināšu vidējo nedēļā strādāto stundu skaitu iepriekšējos sešos menešos un to reizināšu ar vidējo samaksu stundā ... It kā ļoti loģiski, bet likumdošanā tādu skaidrojumu neredzu.
(6) Stundas vidējo izpeļņu aprēķina, pēdējo sešu mēnešu darba samaksas kopsummu dalot ar šajā periodā nostrādāto stundu skaitu.
(8) Izmaksājamās vidējās izpeļņas summu aprēķina, dienas (stundas, mēneša) vidējo izpeļņu reizinot ar to dienu (stundu, mēnešu) skaitu, par kurām darbiniekam izmaksājama vidējā izpeļņa.
Tatād, ja es parezi saprotu, jabūt grafikam, par tiem stundam, par kuriem jamaksa atvalinajumu...
O !!! VIDā viena darbiniece man teica, ka varot tā - iepriekšējos sešos mēnešos izrēķināt vidējo peļņu Kalendārajā Darba dienā, un tad ar šo izpeļņu reizina tās kalendārās darba dienas, kuras viņam iekrīt atvaļinājuma periodā ... Nu vispār arī loģiski !!
Šis ir jautājums, kas arī mani jau ilgāku laiku nomoka. It kā darba likums skaidri un gaiši nosaka, ka "Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu skaitu atvaļinājuma laikā", bet kā lai nosaka, kuras būtu darba dienas un kuras nē?
Nu vispār arī loģiski !!
Tas, kas ir loģiski dažreiz nesakrīt ar Likumu (cik bēdīgi tas arī nebūtu)
Закрыть
Краткое описание нарушения