Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
Kontu piesaistīšana Zalktī К списку тем

Duda43 29.03.2007 22:20
415 сообщений на сайте
415 сообщений на сайте
Ответы (18)
katrai atskaitei vajag piesaistīt atsevišķi... tā lēnām un mierīgi pa katru atskaites rindiņu; jūs taču ziniet kādus kontus konkrētas ailes aizpildīšanai jūsu uzņēmumā lieto... Tikai nesatraucaties, pat man iznāca...

Dzoto 29.03.2007 22:50
114 сообщений на сайте
114 сообщений на сайте
Sākumā arī gāja kā pa kalniem, bet beigās iepatikās. Katrai firmai var vidot savu kontu plānu, atšķirīgus kontus piesaistīt pie atskaitēm.Vienīgi ar valūtām ir problēmas:preces ienāk PLN,bet pēc līguma norēķini notiek EUR, kuri savukārt jākonvertē no LVL... Tas vēl nav pārdomāts.Lai Jums izdodas.

Reku 29.03.2007 22:58
66 сообщений на сайте
66 сообщений на сайте
Duda43
Kā Jums pašai ērtāk, tā arī dariet. Varat nepiesaistīt vispār, ja nevēlaties. Protams, izņemot PVN, jo citādi visi rēķini un PPR būs vēlreiz jāpārraksta - deklarācijas pielikumam.
Kā Jums pašai ērtāk, tā arī dariet. Varat nepiesaistīt vispār, ja nevēlaties. Protams, izņemot PVN, jo citādi visi rēķini un PPR būs vēlreiz jāpārraksta - deklarācijas pielikumam.
Piesaistīt ļoti vēlos! Bet esmu galīgi aizgājusi ciet! Laikam pavasaris galvā! Nevaru saprast vai vajag D vai K,vai + vai -.Kā man to saprast? Tagad ir vienai firmai viens konts 2 reizes piesaistīts,gan D gan K,otrai firmai tas pats konts tikai vienu reizi piesaistīts.Tas manā galvā ir radījis galīgo haosu.

Duda43 30.03.2007 10:26
415 сообщений на сайте
415 сообщений на сайте
Zalktī ir lietotāja rokasgrāmata un ar piemēriem parādīts kadi konti kādiem pārskatiem piesaistāmi. Un ir parādīts, vai tas ir D vai K un + vai -

Dimma 30.03.2007 10:57
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте

Dimma 30.03.2007 11:00
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
paldies,PVN man ir vienīgais,kas ir OK! Mokos ar bilanci un PZA!:-(

Duda43 30.03.2007 11:06
415 сообщений на сайте
415 сообщений на сайте
Augšējā rīku joslā ir "ikoniņa" ar ? zīmi , uzklikšķiniet uz tās. Atvērsies lietotāja rokasrgāmata. Tur lejā ir kontu piesaistīšanas piemēri ar visiem D un K un + vai -
Manuprāt, ka bilancei un PZ -elementāri.
Manuprāt, ka bilancei un PZ -elementāri.

Dimma 30.03.2007 11:12
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
pareizi Irena22 saka, ka, ja atvērsiet apgrozījuma pārskatu, būs redzams, kuri konti vēl nav piesaistīti (ja tur ir tā problēma)

Dimma 30.03.2007 11:14
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
Skatos,man ir tā: 5310 konts ir piesaistīts bilances 350 rindai ar D+ un 880 rindai ar K+? Otrai firmai tikai pie 880 rindas ar K+

Duda43 30.03.2007 11:16
415 сообщений на сайте
415 сообщений на сайте
Если фирма небольшая, то быстрее составить вручную и bilanci, и PZA на основании kontu apgrozījuma pārskata.
Atzīmēju,visi konti piesaistīti.Nesaprotu kādēļ 2 x jāpiesaista? Jāiet,laikam,pēc maziņā...Vai sauļoties...

Duda43 30.03.2007 11:20
415 сообщений на сайте
415 сообщений на сайте
Ar PZA viss ir OK! Bilancē-sviests!!!:-(

Duda43 30.03.2007 11:22
415 сообщений на сайте
415 сообщений на сайте
Taisiet bilanci excelī. Es tā darīju, jo programma drukā ar visām tukšajām rindiņām un tas GP nav labi

Dimma 30.03.2007 11:25
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
nav nemaz grūti piesaistīt, jāsaprot tikai princips kā jau sākumā teica Dzoto. Sāciet ar to, ka noskaidrojiet pati sev kuru tieši skaitli kurā rindā liktu. Respektīvi PZA jūs veidojat no operāciju kontu apgrozījumiem. Attiecīgi neto apgrozījuma rindai piesaistat 6.grupaskontu + kredīta apgrozījumu, bet izmaksu rindās piesaistat 7, 8.grupaskontu - apgrozījumu, jo no neto apgrozījuma taču atņemsiet izmaksu apgrozījumus. plusa vai mīnusa zīme ir jāizdomā loģiski - vai skaitīt klāt gribat vai ņemt nost.
Bilancei arī excelī ja veidotu taču liktu skaitļus no kontu apgrozījuma pārskata beigu saldo. Tad arī zalktī Bilaces formai piesaistiet attiecīgajām rindām attiecīgā konta + Debeta saldo vai + Kredīta saldo.
Piekrītu Dimma - priekš gada pārskata gan labāk veidot bilanci excelī, bet ja nepieciešama operatīvā bilance, tad ļoti lieti noder Zalktī izveidotā, ja tkai pareizi piesaistīsiet kontu. Jāatceras, ka pievienojot pamatlīdzekļu kontu beigu saldo tai pa''sa vietā ir jāpiesaista arī attiecīgo - Kredīta PL nolietojuma konta saldo, lai bilancē pamatlīdzekļi tiktu atpoguļoti atlikušajā vērtībā.
Bilancei arī excelī ja veidotu taču liktu skaitļus no kontu apgrozījuma pārskata beigu saldo. Tad arī zalktī Bilaces formai piesaistiet attiecīgajām rindām attiecīgā konta + Debeta saldo vai + Kredīta saldo.
Piekrītu Dimma - priekš gada pārskata gan labāk veidot bilanci excelī, bet ja nepieciešama operatīvā bilance, tad ļoti lieti noder Zalktī izveidotā, ja tkai pareizi piesaistīsiet kontu. Jāatceras, ka pievienojot pamatlīdzekļu kontu beigu saldo tai pa''sa vietā ir jāpiesaista arī attiecīgo - Kredīta PL nolietojuma konta saldo, lai bilancē pamatlīdzekļi tiktu atpoguļoti atlikušajā vērtībā.
Duda43
ziņojumu: 249 30.03.2007 11:16
Skatos,man ir tā: 5310 konts ir piesaistīts bilances 350 rindai ar D+ un 880 rindai ar K+? Otrai firmai tikai pie 880 rindas ar K+
Domāju, ka tas ir izdarīts ar tālejošu nolūku, ja gadījumā 5310 kontam atlikums izveidojies nevis kredīta pusē, bet debeta pusē- tad tas ir uzrādāms debitoru sastāvā (jo radusies pārmaksa) vai arī ir jāpārbauda norēķini ar kreditoriem un rēķiniem, varbūt nav iegrāmatots kāds rēķins vai kāda rēķina apmaksa ir irgrāmatota divreiz. Parasti jau atlikums kontam 5310 ir kredīta pusē, tāpēc vismaz es redzot kontu atlikumus citā pusē vispirms pārbaudu, kāpēc atlikums tur izveidojies, vai nav kāda nejaušības kļūda.
ziņojumu: 249 30.03.2007 11:16
Domāju, ka tas ir izdarīts ar tālejošu nolūku, ja gadījumā 5310 kontam atlikums izveidojies nevis kredīta pusē, bet debeta pusē- tad tas ir uzrādāms debitoru sastāvā (jo radusies pārmaksa) vai arī ir jāpārbauda norēķini ar kreditoriem un rēķiniem, varbūt nav iegrāmatots kāds rēķins vai kāda rēķina apmaksa ir irgrāmatota divreiz. Parasti jau atlikums kontam 5310 ir kredīta pusē, tāpēc vismaz es redzot kontu atlikumus citā pusē vispirms pārbaudu, kāpēc atlikums tur izveidojies, vai nav kāda nejaušības kļūda.
liels paldies,Cleo!

Duda43 31.03.2007 13:45
415 сообщений на сайте
415 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть