Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Algas nodoklis
Varbūt kāds zin....Vai taisnība, ka ārpus Rīgas reģistrētam uzņēmumam iedzīvotāju ienākumu nodoklis jāpārskaita uz Valsts kasi arī par Rīgā dzīvojošu darba ņēmēju, nevis uz RD Finansu departamentu kā parasti rīdziniekiem? Kaut kur es to nesen dzirdēju, bet neesmu pārliecināta....varbūt nosapņoju?
jā, tā ir taisnība. Man bija tāda vēstule no Rīgas departamenta atnākusi un zvanīju uz to tel.numurukas bija vēstulē un tieši tā man paskaidroja, ka IIN Rīgas domei pārskaita tikai par darbiniekiem, kas nodarbināti Rīgas uzņēmumos.
Rīga, Ventspils un Liepāja ar LR Finanšu ministriju ir noslēgusi līgumu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu iekasēšanas īpašu kārtību. Saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem, darba devējiem, kuri atrodas minēto pašvaldību administratīvajā teritorijā, iedzīvotāju ienākuma nodokli no pašvaldības teritorijā dzīvojošo darba ņēmēju darba samaksas jāieskaita atbilstošās pašvaldības budžeta kontā, bet nodokļa summas no pārējo darba ņēmēju darba samaksas - Valsts kases kontā (LV91TREL1060000110000).
lasot šo te: "....iedzīvotāju ienākuma nodokli no pašvaldības teritorijā dzīvojošo darba ņēmēju darba samaksas jāieskaita atbilstošās pašvaldības budžeta kontā..." es sapratusi biju tāpat kā Betija, ka par darba ņēmējiem, kuri dzīvo Rīgā ir jāskaita IIN uz Rīgas Domi, bet izrādās, ka nē - ka tas attiecas tikai uz uzņēmumiem, kas reģistrēti Rīgā un nodarbina ne tikai rīdziniekus, bet arī citās pilsētās dzīvojošos darbiniekus.