Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Uzkrājošā apdrošināšana
Sveiki!
Sakiet, kurā brīdī un kā darba devējs gūst sev labumu, maksājot par darbinieku uzkrāj.apdroš.? Jo kad beidzas līgums, šo summu izmaksā apdrošinātājs darbiniekam ieturot 25% IIeN.
Un kas uzņēmumam jāmaksā, ja kāds darbinieks aiziet projām ātrāk, un šo samaksāto summu uzņēmumas saņem atpakaļ?
Paldies.
Ответы (17)
Es godīgi sakot īsti
nezinu.Joes esmu sagaidījis savu apdrošināšanu.Un man pēc 10.dienām to izmaksās.Tie kas mums aizgāja no uzņēmuma, tie nesaņēma neko, jo līgums
lauzts.Todrīzāk jājautā apdrošinātājiem.
... esmu sagaidījis savu apdrošināšanu
Paziņojiet mums, kādā veidā un no kuras summas tika atvilkts IIN (ja apdrošinājuma ņēmējs bijis Jūsu darba devējs, protams).
... kurā brīdī un kā darba devējs gūst sev labumu, maksājot par darbinieku uzkrāj.apdroš...
Darba devējs "dod" darbiniekam labumu un noraksta apdr.iemaksaskā savus izdevumus. Pie kam netiek maksāti darbinieka nodokļi un arī d.devēja 24,09%
Ne jau tikai uzreiz saņemtais labums ir vērtējams kā labums.
Gan jau arī vēlāk saņemtā summa var piesaistīt darbinieku.
... darbinieks aiziet projām ātrāk, un šo samaksāto summu uzņēmumas saņem atpakaļ...
Ja uzņēmums saņem atpakaļ summu, kuru agrāk norakstīja izmaksās, tad to, acīmredzot, jāieslēdz ieņēmumos.
Mu-maija.Apdrošinājuma ņēmējs bija mans darba devējs.Līdzko būs zināms tā paziņošu.Šodien iesniedzu dokumentus un tagad atliek tikai sagaidīt naudiņu.:-)
Paldies, ļoti gaidīšu.
Lieta ir tada, ka mūsu likumdošanu ir noteikti jāpārbauda "uz savas ādas", lai pēc tam nerodas visādi pasaules brīnumi.
Tatjana77
Ссылки на законы это прекрасно, но думаю, что участники дискусси в курсе о существовании таковых.
Лучше прокоментируйте конкретный пункт методических указаний к данной ситуации.
Тока не обижайтесь.
Я просила ответить об удержании налога при выплате страховки, а не об учете страховых премий и взносов, которые работодатель производит в пользу работников (о чем, собственно говоря, вещают в том метод.материале).
Tatjana77
Nesen Amuil pasūtīja likumus lasīt,tagad Mu-maijuLOL
Likumu es zinu, jo strādāju ar to kopš tā dzimšanas.
Tomēr mani interesē praktiskā tā piemērošana, jo kādu laiku apdrošinātāji nav IIN ieturējuši, bet patreiz likumā ir viena divdomīga situācija - tieši to man arī ir jānoskaidro.
Piemēram, es zinu, ka paternitātes pabalsts netiek aplikts ar nodokļiem, bet pamēginiet to atrast likumā!?
Esmu saskārusies ar to, ka, izmaksājot papildpensijas kapitālu(Uni-sabalansētais), nodoklis tiek ieturēts no tās kapitāla daļas, kuru veido darba devēja iemaksas:
Individuālā konta atlikums - 675.67 Ls;
Darba devēja iemaksu summa - 612.29 Ls;
Iedz.ienākuma nodoklis - 153.07 Ls;
Atlikusī summa - 522.60 Ls.
Saskaņā ar likuma "Par IIeN" 17.panta10.daļas 15.punktu
Вот это мне и нужно. Спасибо. Хотя должно было быть наоборот. Ну да ладно, буду разбираться.
Mums atvilka IIN SEB dzīvība.Tātad apdrošinātāji atvilka 25%.Konta izrakstā parādīta summa, kura tika atvilkta.Piedodiet ka tikai tagad atcerējos par šo tēmu.;-)
Закрыть
Краткое описание нарушения