Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
minimālā alga
Vai kāds gudrāks lūdzu varētu pastāstīt kādu bruto algu par maiju aprēķināt cilvēkam, kuram līgumā noteikta minimālā - LVL 120 alga !?
Stundas ta maijā 184 ! 120/184 ta ir zem 0,713, kas ir likumdošanā noteiktā minimālā likme stundā. Tad kā man būtu jārīkojas !? - jāaprēķina 120x0,713 = 131,19 LVL ?
Jau iepriekš pateicos par padomu !
Ответы (20)
Ja līgumā noteikta alga 120 Ls, aprēķinātai algai jābūt 120 Ls.
У человека оклад или часовая ставка?
Jocīgs jautājums no grāmatveža.Ja līgumā 120 Ls, tad tāarī jamaksā', bet ja stundu likme, tad 184 x 0,713=131,19 ls.
Martinas
Ja līgumā noteikta alga 120 Ls, aprēķinātai algai jābūt 120 Ls.
Tieši tā. Darbinieka bruto alga būs 120Ls neskatoties uz to, cik stundas viņš ir nostrādājis(protams, ja viņš strādāja veselu mēnesi).
Nu jā, bet maksājot 120 par 184 stundām, mēs taču neievērojam to pašu MK noteikumu nākošo punktu, kas nosaka, ka par stundu cilvēkam jābūt šiem 0,713 !
Man liekas, ka nemaz nav jocīgs jautājums.
Tad līgumā bija jānoteic stundu likme, un nevis mēnešalga.
P.S. Š.g.maijā bija 21 darba diena.
Если установили оклад- платите 120
Если часовая ставка- за отработанные часы
Tās ir pavisam dažādas lietas. Ja Jūs cilvēku pieņemat darbā ar apmaksu par stundām, tad viņam jarēķinā nostrādātās stundas x ne mazāk par stundas tarifa likmi 0.713. Ja Jūs viņu pienēmat darbā ar fiksētu darba algu piem. 120 Ls.- nekādas stundas kēķināt nevajag. Tikai nostrādātas dienas.
Ok, Ok - paldies - tātad vai nu, vai nu ... - vai nu mēneša likme, vai nu stundas - Paldies Visiem !
zem 120.0 jūs varat rēķināt tikai tad ja cilvēks kādu iemeslu pēc nebija darbā - neattaisnots kavējums, utt, bet ja bija darbā visas darba dienas, tad nekādas korekcijas nav jāveic
Самое интересное,что я была 6 июня на семинаре darba algas uzskaite,читала Илзе Сейсума.Она там приводила пример начисления мин.з\платы :
январь 22д. 176ч. -125,49лс
май 21д. 168ч. -119,78лс
август 23д. 184ч. -131.19лс. Я была тоже очень удивлена,ну и соответственно задала вопрос,если уборщица принята на мин.з\плату 120, то и начисление должно быть 120 независимо от часов в месяце.На что был дан ответ: ставте в табеле не 8 час. а 5 или меньше.:-)
Дурдом?:-( Или она имела в виду минимальную почасовую.
В таком случае надо было напомнить про правила кабинета министров за № 858 (про мин. з/п и мин. ставку), конкретно, на 5 пункт:
- если норм. время "маленькое"
- работнику установлена мин. часовая тарифная ставка
- отработаны все часы,
з/п начисляется не менее мес. мин.
Не знаю:-( Но если честно,то семинар был не очень:-/
Мы были у Татьяны Ивановой. На мой взгляд, был неплохой семинар.
Да нас тут фирма Rajos приглашает на семинары.А Иванова где читает?
А Иванова где читает? В ТИ.
Мне Rajos тоже присылает, но мне больше нравятся семинары, которые проводит Бизнеса Комплекс.
Закрыть
Краткое описание нарушения