Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Актуальная дискуссия

Знаете какую-нибудь хорошую, но не дорогую бух-фирму? К списку тем

Знаете какую-нибудь хорошую, но не дорогую бух-фирму?
Возможно такая тема уже была,

если была - дайте ссылку пожалуйста, я не нашла.

А вопрос такой: у фирмы увеличились обороты, я сама одна уже не справляюсь (у меня есть работа на полный день) и директор решил воспользоваться услугами бух-фирмы. Нам кажется что это надёжнее и дешевле чем просто нанимать бухгалтера. Не подскажете какую-нибудь хорошую бух-фирму которая не берёт много за свои услуги. Из того что мы пока нашли, цены варировались от 70 до 100 лат, но для нас это многовато...
Aina1
Aina1 21.06.2007 12:27
12 сообщений на сайте

Ответы (37)

Говорят, по разному бывает. Обычно если и посылают, то по отдельному договору. Или сразу такие варианты оговариваются.
Maija
Maija 21.06.2007 13:45
28223 сообщения на сайте
Ну да..Тогда действительно каждый выбирает сам, что ему "ближе".
Lara88
Lara88 21.06.2007 13:55
907 сообщений на сайте
свой бух в итоге дешевле,чем фирма,но 50лат -это несерьезно:-/
Nak
Nak 21.06.2007 14:04
9201 сообщение на сайте
Po povodu "kto jedet na Skanstes?", ja rabotala v buhfirme i u nas bil takoj porjadok, uz každogo buha bilo ot odnoj do 5 firm i sootvenstvenno ehal tot buh, čju firmu proverjajut. No, skažu čestno, kačestvo vedenija učeta bilo ne ahti, potomu ja i ušla.:-x
Sofija76
Sofija76 21.06.2007 14:47
506 сообщений на сайте
Если 70-100 многовато, за сколько же тогда автор вопроса трудился до увеличения оборота?:-O

Если за 40-50 латов, и у фирмы есть мнение, что бухфирма дешевле, получается, что до увеличения оборотов бухфирма брала бы меньше 40-50??? Бред.
Iriss
Iriss 21.06.2007 14:50
12893 сообщения на сайте
жадность фрайера сгубила:-x
Nak
Nak 21.06.2007 14:52
9201 сообщение на сайте
Мало того, трудился, что неуспевать стал. За 50 латов уж какой день в месяц можно и при основной работе выделить, чтобы бумажки в папочку сложить.
Maija
Maija 21.06.2007 15:02
28223 сообщения на сайте
а сколько бумажек,признайтесь АЙНА18-)
Nak
Nak 21.06.2007 15:11
9201 сообщение на сайте
Aina1, gde vi?!;-)
Sofija76
Sofija76 21.06.2007 15:38
506 сообщений на сайте
ищет за 10-ку фирму:-x
Nak
Nak 21.06.2007 15:44
9201 сообщение на сайте
Aina1,а Вам не кажется что Вы рубите сук на котором сидите?

Найдете дешевую бух.фирму,а потом директор решит что и Вы как бух слишком дороги,ведь сами же пишите,что "услуги бух-фирмы нам кажется что это надёжнее и дешевле чем просто нанимать бухгалтера."
Giza
Giza 22.06.2007 07:38
6496 сообщений на сайте
Sofija76

Po povodu "kto jedet na Skanstes?", ja rabotala v buhfirme i u nas bil takoj porjadok, uz každogo buha bilo ot odnoj do 5 firm i sootvenstvenno ehal tot buh, čju firmu proverjajut. No, skažu čestno, kačestvo vedenija učeta bilo ne ahti, potomu ja i ušla .

-------------------------------------------------------------------------

viss atkarīgs ir no paša grāmatveža- cilvēka, kas apkalpo attiecīgo firmu nevis no tā vai apkalpo grāmatvedis vai gr.firma Ja jau kvalitāte Jums bija ne ahti, ar ko tad tā mainījās, aizejot no darba? Jūs jau pati rakstat, ka katram konkrētajam bija iedotas konkrētas firmas nevis katru dienu cita ..... tad to kvalitāti Jums tām firmām, kas bija piešķirtas apkalpošanā Jums - pašai arī bija jānodrošina. IMHO.
Cleo
Cleo 22.06.2007 07:47
19234 сообщения на сайте
Piekrītu Cleo.
Aivars007
Aivars007 22.06.2007 10:46
26984 сообщения на сайте
Es gribēju teikt par attieksmi pret klientiem no mēsu vadības puses, viņiem neko nerādīja, tikai parakstīt atskaites un smaidiņš: "Ai cik mums labi iet, mēs augam, mums lielas firmas apkalpošanā, nav par ko uztraukties, viss ir kārtībā", bet strādāja meitenes, kas vēl tikai mācās vai nu tehnikumā vai universitātē. Es saprotu, ka viņiem arī vajag praksi, bet pirms dot īpašniekam parakstīties arī vājag pārbaudīt, ko viņi tur ir savārījuši. Viens klients atnesa savu firmu (dokumentus maisos par pēdējiem trīs gadiem), meitenes vedīja iekšā informāciju programmā kadus deviņus mēnešus, bet saimnieces dēls(apkalpoja mūsu programatūru) aizmirsa arhivēt datus nu un, pazuda pēc kārtējā vītusa viss darbs par pēdējo pusgadu. manam klientam(viņš ne īpaši iedziļinājās savos datos, bet prasīja, lai laicīgi brīdinā par topošo UIN vai PVN, mūsu priekšniece maksāja viņu un dažu citu klientu nodokļus no viņu kontiem pati) atnāca vienā jaukā dienā vēstule no VIDa ka par nodokļu parādiem (ap 6000.00Ls) slēgs kontu, vai priekšniece pārskaita naudu par pakalojumiem uz pusgadu uz priekšu. Nu kā situācija:-x . Gribu piebilst, ka paši grāmatveži nekontaktējas ar saviem klientiem.

Cleo: Ja jau kvalitāte Jums bija ne ahti, ar ko tad tā mainījās, aizejot no darba?

Tāpēc arī aizgāju, ka klienti aizejot no mūsu firmas uzskatīja šeit strādājošus grāmatvēžus par .
Sofija76
Sofija76 25.06.2007 15:04
506 сообщений на сайте
tātad nepareizi nostādījāt sadarbību ar klientiem. personīgi es pati un tikai pati kontaktējos ar klientiem, kuru firmas apkalpoju tieši es, visus nodokļu un grāmatvedības uzskaites jautājumus kārtoju ar viņiem tieši es, jo es zinu kādu dokumentu man trūkst, kādus vajag atnest, cik un kam par ko jāmaksā. Nodokļus un citus maksājumus mūsu apkalpojošā firma klientu vietā neveic, to dara paši direktori savās mājās vai vēl kur citur caur i-netbanku vai palūdz, lai atskaišu sagatavošanas brīdī izdrukāju arī maksājumu uzdevumus nodokļiem vai kādiem kreditoriem. Klienti paraksta ne tikai atskaites, arī kases dokumentus, gan avansa norēķinus, aktus utml. dokumentus, kas tiek sagatavoti.

Manuprāt veikt klientu vietā maksājumus ir Jūsu vadītājas lielākā kļūda!!! Es tādu atbildību arī neuzņemtos. Priekš tā ir uzņēmuma vadītājs, kuram firma pieder. Viņš tiek informēts par nodokļu apmēru un nomaksas termiņiem, kad kā un cik viņš pārskaita pēc tam, tā ir viņa darīšana- atbildības sekas par nodokļu nenomaksāšanu viņš zina. Mūsu klienti paši interesējas par nodokļu apmēru, un ja gadās, ka atnes kādus dokuemntus ar nokavēšanos, kas rada izmaiņas nodokļu summā, tad bez ierunām piemaksā nesamaksāto nodokļu summu un nokavējuma naudu budžetā.

Arī studentiem pēc skolas kaut kur prakse jāapgūst un kur vēl labāk var apgūt, kā firmā, kur tu neesi viens pats grāmatvedis- ir kam pajautāt ir kam palūgt padomu kā rīkoties. Viss atkarīgs arī no paša studenta (prakstikanta, absolventa), cik ļoti viņam grinas apgūt izvēlēto profesiju. To vai grāmatvedis ir cilvēka aicinājums (diagnoze) var noteikt ļoti īsā laikā pavērojot kā cilvēks strādā izlases veidā pārbaudot ko sagrāmatojis un kā veido kontaktu ar klientiem, kas piešķirti apkalpošanā.
Cleo
Cleo 25.06.2007 19:38
19234 сообщения на сайте
Cleo

Ar mani ir tieši tāpat - neņemos ar naudu, kas man nepieder. Paši viņi skaita naudu, jo tā ir viņu nauda. Un domāju, ka tā ir pareizi.

Tādā situācijā, kā apraksta Sofija augstāk, gan es negribētu atrasties. Tas jau kaut kāds smurgs ir. Bet laikam, ka dzīvē viss kas notiek, par ko mēs nezinām.

Tagad palīdzu vienai kolēģei pārņemt vienu pavisam mazu firmu - jau gandrīz smadzenes esmu izmežģījis. Skaties un brīnies - bilancē gandrīz neviens skaitlis neatbilst virsgrāmatas skaitļiem. Bet strādā cilvēki, nekautrējas arī naudu par to saņemt...
Aivars007
Aivars007 25.06.2007 23:26
26984 сообщения на сайте
Aarī es savā laikā pārņēmu grāmatvedību no firmas. īstenībā, tas bija murgs! Nevienas izdrukas, nekādas un ne par ko! Un arī dabūt neko no viņiem nevarēja, jo viņi, redz, savus datus jau saarhivējuši un iedot neko nevar!

Protams, ka tā ir arī uzņēmuma vadības vaina, ka nav katru mēnesi prasījuši atbilstošas izdrukas par grāmatojumiem utlm.

Arī gada pārskats bija pabriesmīgs, kaut arī revidenta atzinums bija no starptautiskas firmas. Vispārējās frāzes, kas par neatbilda uzņēmuma darbības specifikai. bet arī šeit ir uzņēmuma vadības vaina, ka tādu parakstīja!

Toties zinu arī divas tādas grāmatvežu firmas, kuru priekšā - cepure nost! Viņi ņemas ar VIDu, dodas uz tiesām, ja tāda nepieciešamība, raksta rīkojumus, kas saistīti ar darbiniekiem (direktors tikai atsūta e-pastu, ka tādsuntāds ir atvaļinājumā no tādalīdz tādam), nosūta vadībai pa e-pastu maksājumus, lai savlaicīgi tiktu veikti maksājumi, arī PVN tiek sataisīts jau kādā 10.datumā un paziņota iespējāmā PVN summa, kas jāmaksā budžetā, un līdz 15. veic deklarācijas labojumus, ja tiek papildus iesniegti dokumenti, un arī pati gr.firmaatskaites VIDam iesniedz.
Andaz
Andaz 26.06.2007 11:40
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.