Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Darba laika uzskaites tabele un mēnešalga К списку тем
Darba laika uzskaites tabele un mēnešalga
Es laikam esmu kaut ko palaidusi garām.... Kā ir? Vai darbiniekam, kam ir noteikta pēc darba līguma mēnešalga 120 ls mēnesī ir jāved darba laika uzskaites tabele vai nav? Manuprāt ir.
Un vēl stulbs jautājums, ja martā šis darbinieks ir nostrādājis visas 22 darba dienas, bet ne visas studas - respektīvi nostrādāja 172 stundas. Darba alga aprēķināta 120 ls par šo mēnesi, tāpat kā citos, kad stundu skaits ir mazāks, bet nostrādāts visas darba dienas. Vai tiešām ja ir nostrādātas 172 stundas martā darba alga jāaprēķina 172 reizinot ar minimālo stundas tarifa likmi 0,713 ? - sanāk alga 122,64 Ls. ???? ES nesaprotu, vai tad tā tiešām jādara, kuras izmaiņas likumdošanā esmu palaidusi garām?
Ответы (43)
Bet kāpēc tabelē stāv 172 stundas? Grūti bija uzzīmēt 176?
Нарисовать и 376 можно.LOL
Atbilde uz 1.jaut - Jā, jāsastāda tabele visiem darbiniekiem, neatkarīgi no darba samaksas veida. Arī VID savās pārbaudēs to pieprasa.
2. jaut. - Uz šo gadījumu neattiecas tas, ko Jūs rakstāt par minimumu, jo darbiniekam nav noteikta stundu darba apmaksa. Es uzskatu, ka jāizmaksā visa nolīgtā darba alga - 120 Ls, ja vien tās stundas nav nostrādātas darbinieka vainas dēļ - neattaisnots darba kavējums, piemēram.
Darbinieks nav vainīgs, ja darba devējs viņu nenodarbināja visu mēneša normu - 176 stundas.
Un pastāv iespēja noteikt summēto darba laiku - tādā gadījumā tāpat alga 120 Ls, bet tās 4 stundas papildus jānostrādā nākošajā mēnesī bez papildus samaksas par šīm 4 st.
Aivars007
Tos visus noteikumus Cleo ļoti labi zin, tikai nevar saprast kāpēc VID izdomā visādu "figņu", tā sacīt - meklē loģiku
Nepamanīju, ka VID viņai būtu to aizrādījis. Viņa tikai dalījās savās pārdomās - tā es sapratu.
To, ka viņa ļoti labi pārzina daudz un dažādus noteikumus, par to man nekādu šaubu nav bijis.
VID izdomā visādu "figņu" наверняка только потому, что больше прицепиться было не к чему.
Ambera, nu tieši tā, meklēju loģiku inspektores aprēķinā. 172 stundas ir tāpēc, ka nu ir tabelē ir 172, nu nebija darba uz 176 stundām (vai kā citādi, iemeslu nezinu), bet tāpēc jau alga netika samazināta, bet gan aprēķināta kā noteikts darba līgumā 120 ls/ mēnesī.
Cleo
Joprojām uzskatu, ka Jums ir taisnība.
To teikumu par VID "inspektori" (kas nedraudzējas ar galvu) nepamanīju.
Aivars007 nu ne konkrēti man aizrādīja, bet tāds fakts bija aprakstīts tematiskajā aktā, tāpēc sāku domāt mož visiem rēķinu nepareizi arī es algas.... parasti jau tiem, kam mēnešalga tiem lieku kāda ir, ja viss mēnesis nostrādāts. Pārrēķinu tikai tad, ja kādas dienas slimojis vai kādu iemeslu dēļ nav strādājis (kad nav saglabājama vidējā izpeļņa).
Dumaju, 4to vsjo zavisit ot togo, kak zapisano v Darba līgumse. Esli ustanovlena stundas tarifa likme, to zarplata zavisit ot koli4estva otrabotannih 4asov, esli ustanovleno 120 ls/mēn, to nevazno skoljko 4asov, glavnoje, 4tobi ne boljshe, 4em polozeno po Darba likimsu.
VIDu, voobwe, kakaja tut malina? Im ze glavnoje, 4tobi nalogi bili upla4eni. Kak pitj datj, pricepitsja bilo ne k 4emu!
Прохожу практику в небольшой фирме,начали начислять з.п-моя наставница начала рассчитивать примерно так:120 лат за 160 часов,за остальные в двойном размере,вот теперь думает-какая почасовая ставка,
В мае когда некоторые работники работали в празд,дни-13,27,писали заявления -прошу предост,дополн.виходн.и распоряжения-задейсв.работника такого числа,дать выходной такого,.С июня решили за празд.платить в двойном рамере.Она (глав.бух.)и говорит-пиши заявления и приказы как в мае,только я не понимаю как ЭТО будет выглядеть...Ладно распоряжения-руководитель распорядился,работники ознакомились,согласились и подписались.Но заявления....Что то я сомневаюсь...Подскажите пожалуйста!
какое-то время все работали около 140 часов в месяц,начались отпуска-стали работать немного больше.Мне с первого дня внушают что норма в месяц 160 часов.А если месяц длинный?Я замучалась графики (за июль например) рисовать так,что бы в 160 уложится...и при этом не обделить работников.
А что подсказать?вы-практикант, что сказано то и делайте.За все отвечают бух с директором.С них и спросят.
Ko te piebilst - kā cilvēki saprot, tā arī rīkojas.
Uzskatu, ka visa vaina ir neskaidrajās Darba likuma normās, kuras tiešā veidā pārtulkotas no kādas Rietumu valsts, un kuras mūsu valstī nav adaptējušās. Tāpat kā skaidru, saprotamu un loģisku izskaidrojumu trūkums.
Par šiem jautājumiem skaidrojumus sniedz visi, kam nav slinkums, bet vienotu skaidrojumu valsts mērogā nav. Par tiem skaidrojumiem, kurus sniedz Valsts darba inspekcija, vispār labāk neizteikšos. Neprofesionālāku un ambiciozāku valsts institūciju nav gadījies sastapt. Bet ko gan var gribēt, ja alga inspektoram tur joprojām ir laikam kādi Ls 160 "uz papīra". Tas tomēr kaut ko izsaka. Apmēram tāpat, kā Valsts valodas centrā. Kur arī inspektori skrien ar pieri sienā, bet loģikas un veselā saprāta viņu rīcībā vispār nav.
Я конечно понимаю что мне многому надо учится но хотелось бы делать это правильно!Что то я не помню что для того что бы получить з.п. в двойном размере за праздничный день работник должен писать заявление!Сама работала в праздники не один раз и в разных местах,ниразу ничего неписала.
Nav nekādi iesniegumi jāraksta.
Ja darba devējs nodarbina darbinieku svētku dienā, par šo dienu jāsamaksā dubultā - Darba likums.
paldies, vismaz saprotu, ka nu neesmu vēl sviestā sagājusi
Cleo
Lai nu kurš uztrauktos!!!
Neņemiet pie sirds visādu "inspektoru" murgus!
Man arī tikko kā ar VID bija sarunas - jāpieņem darbā lietuvieši. Viens konsultants saka - vajag pasi, lai piešķirtu pagaidu personas kodu, otrs saka - pietiek ar personas apliecību (leišiem tādas jau ir), Pilsonības un migrācijas paŗvaldē saka - pie mums jānāk pēc tā koda. Tiec nu gudrs. Zvanies pa 10 reizēm no Poncija pie Pilāta, un beigās par muļķi paliec. Beigās izrādījās, ka pietikšot ar to pašu karti VID-ā.
Rīt jau piektdiena!!!
jā, rīt piektdien un pirmdien laikam dodos atvaļinājumā

vismaz uz nedēļu....
Закрыть
Краткое описание нарушения