Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

??? ATVAĻINĀJUMS!!! К списку тем

??? ATVAĻINĀJUMS!!!
Sveiki!

Man jautājums ir tāds! Darbinieks pieņemts darbā ar 2006. gada 1. novembri.

Iesniedz 17.07.2007. iesniegumu abos uzņēmumos ar tektu šādu: Lūdzu piešķirt man atvaļinājumu par 2006. gadu.

Kā man rīkoties, ja pagājušajā gadā viņa ir nostrādājusi pie mums divus mēnešus un šinī gadā jau iet septītais mēnesis? Pie manis viņa strādā bez nodokļu grāmatiņas. Man ir jāpiešķir vai nav jāpiešķir atvaļinājums un ja ir tad pa kādu laika posmu!?
Litalita
Litalita 21.07.2007 13:02
68 сообщений на сайте

Ответы (9)

Пусть перепишет заявление как положено и определится что он хочет. Этот работник имеет право на весь ежегодный отпуск 28 календарных дней. Можно брать их и по частям.
Maija
Maija 21.07.2007 13:50
28223 сообщения на сайте
2. Kopējie uzvedības noteikumi

2.3. Veidojot jaunas tēmas, centieties ievērot šādus noteikumus:

a. Tēmas nosaukumā nevajag izmantot dažāda veida izrotājumus (simbolus, kas paredzēti tikai tēmas vizuālai izcelšanai, bet kuriem nav jēdzieniskas slodzes). Tāpat nevajag rakstīt tēmas nosaukumu ar lielajiem burtiem.

2.4. Pirms veidot jaunu tēmu, ieteicams ar meklēšanas palīdzību pārbaudīt, vai tā nav apspriesta jau iepriekš. Vispār tādas jaunas tēmas izveidošana, kura atkārto jau esošo, nav aizliegta, tomēr tās autoram nevajadzētu būt pārsteigtam, ja viņam palūgs atbildes saņemšanai izmantot meklēšanu.

www.likumi.lv
Darba likums

149.pants Atvaļinājumi

75.pants Vidējās izpeļņas aprēķināšana
Ambera
Ambera 21.07.2007 13:56
21759 сообщений на сайте
Es ļoti atvainojos kad nēesmu ievērojusi šos kopējos uzvedības noteikumus!
Litalita
Litalita 21.07.2007 14:33
68 сообщений на сайте
Atvaļinājumi ir viena no jomām,kas grāmatvežus nereti nokaitina līdz baltklēvei.

Jo darbinieki ir iedomājušies, ka atvaļinājumu piešķir par katru kalendāra gadu (2006.gada janvāris - decembris, piemēram), bet faktiski atvaļinājumu piešķir par tā saucamo darba gadu - par periodu, kādu darbinieks ir nostrādājis pie attiecīgā darba devēja.

Es arī piedāvātu pārrakstīt iesniegumu (lai sāka tomēr kaut ko saprast):

Lūdzu pieškirt man ikgadējo atvaļinājumu četras kalendāra nedēļas par periodu no 01.11.2006 līdz 31.10.2006 laikā no 17.07.2007 līdz 13.08.2007.

Visu ko citu gan darbinieki spēj saprast, bet šo (manuprāt, tik vienkāršo lietu) nevēlas saprast. Šajā konkrētajā gadījumā (kā norāda Litalita) arī parasti tiepjas - man vajag atvaļinājumu par 2006.gaduun arī par 2007.gadu Neskatoties uz to, ka 2006.gadā ir nostrādājis tikai 2 mēnešus.

Un ja vēl personāla lietvedis ir dunduks, tad grāmatvedis paliek par tautas ienaidnieku parasti.

Kas attiecas uz līdzīgām tēmām jau iepriekš - 1000 punktu atbalstu Amberu.

Lai nu neviens neapvainojas, bet tas dažkārt patiešām "besī ārā".
Aivars007
Aivars007 22.07.2007 09:07
26984 сообщения на сайте
Re kā iet, ja steidzas.

Pareizi jābūt par periodu no 01.11.2006 līdz 31.10.2007.

Un "baltklēves" vietā jābūt "baltkvēle"...

Atvainojos.
Aivars007
Aivars007 22.07.2007 09:08
26984 сообщения на сайте
Manuprāt darbiniekam arī nemaz nav jāzin visas tās gudrības par atvaļinājuma periodiem. Pietiek, ka viņš uzrakstīs : Lūdzu piešķirt man ikgadējo atvaļinājumu no (atvaļinājuma sākuma datums) līdz (atvaļinājuma beigu datums).
Lienebe
Lienebe 23.07.2007 09:07
2527 сообщений на сайте
Lienebe

Nav tik vienkārši.

Man nācās atbrīvot vienlaicīgi gandrīz 30 darbiniekus. Un tieši neizmantotie atvaļinājumi bija vislielākā problēma, jo katrs sev bija sarēķinājis pēc savas saprašanas.

Labāk tomēr būtu, ja iespēju robežās skaidrotu jau savlaicīgi. Tad vismaz kādreiz varbūt aizdomātos, kas tas īsti ir - atvaļinājuma periods.
Aivars007
Aivars007 23.07.2007 09:56
26984 сообщения на сайте
Aivars007- ja uzņēmumā ir daži darbinieki, tad vēl ir OK viņiem ieskaidrot, bet ja 10-tiem reižu jāskaidro viens un tas pats kaut vai 20 darbiniekiem katram atsevišķi- tad jūs pats būsiet tikai baltkvēlē un labuma nebūs nekāda. Tākā ar darbiniekiem- jo vienkāršāk, jo labāk! Pilnīgi piekrītu Lienebe!
Mikel
Mikel 23.07.2007 10:21
811 сообщений на сайте
Skaidrot protams var un vajag, bet iesniegumā nav obligāti norādīt periodu.
Lienebe
Lienebe 23.07.2007 11:20
2527 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.