Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Pirmo reizi Pos termināls К списку тем
Bdaiga 18.09.2007 11:54
269 сообщений на сайте
269 сообщений на сайте
Ответы (83)
Jā, es jau sapratu, ka grāmatojumi teorētiski ir pareizi, bet man tas kredīta atlikums, diemžēl tikai pieaug :(, nu kaut kur ir kļūda, - spītīgi meklēšu. Paldies.
Varbūt darbinieki nepareizi sit- apmaksā ar karti bet EKA iesit ka skaidrā naudā???????
uztaisiet atskaiti gada griezumā pa mēnešiem SA- DA- KA -BA
Paskatieties kurā mēnesī DA būtiskinesakrīt ar KA
Paskatieties mēneša pēdējos datumos EKA iesistās summas uz karti un tam pretī banku- vai ienāk tai mēnesī vai nākošajā.
Ja tā ir veca kļūda kas velkas līdz- tad tekošo mēnešu DA un KA var nesakrist tikai par mēnešu beigu un sākuma datumu summām un arī tikai daļēji jo daļa naudas jabankas kartes konts sakrīt ar pārdevēja banku tad nauda ienāk tai paša datumā.
uztaisiet atskaiti gada griezumā pa mēnešiem SA- DA- KA -BA
Paskatieties kurā mēnesī DA būtiskinesakrīt ar KA
Paskatieties mēneša pēdējos datumos EKA iesistās summas uz karti un tam pretī banku- vai ienāk tai mēnesī vai nākošajā.
Ja tā ir veca kļūda kas velkas līdz- tad tekošo mēnešu DA un KA var nesakrist tikai par mēnešu beigu un sākuma datumu summām un arī tikai daļēji jo daļa naudas jabankas kartes konts sakrīt ar pārdevēja banku tad nauda ienāk tai paša datumā.
Gada griezumu jau sataisīju un man sevišķi "izleca" 3 mēneši, tagad paskatīšos tos pēdējos datumus, taču es jau sāku domāt tiešām par skaidru naudu .... jo kad nosūtīju bilances uzmetumu un visu kontu atlikumus viņam radās jautājumi par kases atlikumu - it kā tik daudz neesot cik papīros (vienīgais summas nu nav īsti vienādas), bet nu šo domu pārbaudīšu. Paldies!
Kur Jūs ņemat summu, ko grāmatot D7750 K2340. Kā redzams, no bankas izrakstiem pa tiešo ieturēto komisijas naudu negrāmatojat. Varbūt nepareizi kaut ko aprēķināt saistībā ar komis.naudu
D2620 K2340 - 10 (grāmatoju tieši to summu, kura ienāk kontā)
D7750 K2340 - 2 (komisijas naudu nolasu no bankas piezīmes, piemēram 10 lati ienāca, bet bija 12 lati un bankas komisija 2 lati (nu ceru, saprotami uzrakstīju).
D7750 K2340 - 2 (komisijas naudu nolasu no bankas piezīmes, piemēram 10 lati ienāca, bet bija 12 lati un bankas komisija 2 lati (nu ceru, saprotami uzrakstīju).
Tad jau vajadzētu būt pareizi
Man ir tā D2620 K2340 12.00
D7750 K2620 2.00 - tad ir garantija , ka kļūdu šajā ziņā nebūs
Man ir tā D2620 K2340 12.00
D7750 K2620 2.00 - tad ir garantija , ka kļūdu šajā ziņā nebūs
Vēl vienmēr pārbaudu, vai 2340 debeta atlikumā ir tieši tā summa, par kuru no mēneša pēdējo dienu karšu pirkumiem bankā nav ienakusi samaksa (t.i. bankā ienāk nākamā mēneša pirmajos datumos)
Meitenes, paldies, pagaidām gaidu zvanu no direktora un uzjautāšu par dāvanu kārtēm (ja nu kas) un vēl reiz salīdzināšu katras dienas skaidrās naudas reāli inkasēto naudu ar ierakstiem kases žurnālā, jo direktors saka, ka viņš vedot "savus pierakstus". Vārdu sakot, kad atradīšu kļūdu, uzrakstīšu, varbūt vēl kuram grāmatvedim noderēs. Vēl reiz paldies par atsaucību.
Man diemžēl ir uzņēmumā tieši tāda pati problēma. Visu esmu izpētījusi, un netieku skaidrībā nekādi....
Beidziet nu, dāmas!
Sāciet no paša gala - ko esat sagrāmatojušas šajā kontā vēl PIRMS naudas saņemšanas bankā.
Gan jau, ka muļķības sagrāmatotas.
Neviena banka nekad neieskaitīs vairāk nekā ar kartēm samaksāts.
Sāciet no paša gala - ko esat sagrāmatojušas šajā kontā vēl PIRMS naudas saņemšanas bankā.
Gan jau, ka muļķības sagrāmatotas.
Neviena banka nekad neieskaitīs vairāk nekā ar kartēm samaksāts.
A kontrolskaitītāju baudiet- varbūt vienkārši nepareizi norakstīti ieņēmumi?????
Jeb kāds gribējis reģistrēt atgriezto preci pa skaidro naudu bet piereģistrējis uz karti????
Ja sevišķi " izleca" 3 MĒNEŠI- PAŅEMIET Z ATSKAITES PA DATUMNIEM- REĢISTRĒTS UZ KARTI UN pretī banku pa datumiem.Sistēmas kļudu labi var atrast. Vienkārši ekselā: atlikums mēneša sākumā; iesists Z uz karti ienāk bankā- atlikums dienas beigās Tas būs daudz vienkāršāk kā rakties pa naudas nodošanas piezīmēm.
Par POS termināla atskaiti- ja veikals strādā nakti- var nesakrist kases aparāta atskaišu sišanas laiks un laiks kad POS termināls automātiski slēdz atskaiti- ( piemēram ja strādā diennakti- EKA atskaite no rīta 8 vai vakarā 8 nododot maiņu bet POS termināls nakti 12
Jeb kāds gribējis reģistrēt atgriezto preci pa skaidro naudu bet piereģistrējis uz karti????
Ja sevišķi " izleca" 3 MĒNEŠI- PAŅEMIET Z ATSKAITES PA DATUMNIEM- REĢISTRĒTS UZ KARTI UN pretī banku pa datumiem.Sistēmas kļudu labi var atrast. Vienkārši ekselā: atlikums mēneša sākumā; iesists Z uz karti ienāk bankā- atlikums dienas beigās Tas būs daudz vienkāršāk kā rakties pa naudas nodošanas piezīmēm.
Par POS termināla atskaiti- ja veikals strādā nakti- var nesakrist kases aparāta atskaišu sišanas laiks un laiks kad POS termināls automātiski slēdz atskaiti- ( piemēram ja strādā diennakti- EKA atskaite no rīta 8 vai vakarā 8 nododot maiņu bet POS termināls nakti 12
Nu bet, Aivar, es taču arī to saprotu, tāpēc jau es te "cepos" , manos grāmatojumos kļūdas nu nevar būt, kādas muļķības - ja es jau 4 reizes katru mēnesi eju cauri Z atskaitei un arī dubultā pārbaudu, kases grāmatas ciparus, ko aizpilda viesmīļi - ar grāmatvedības izziņu, kur Z atskaite ir sarakstīta pa dienām, ar vienu kopējo grāmatojumu iegrāmatoju Tildē. Citā kontā iesities grāmatojums nav (jau nezkuro reizi pārbaudu) - vienīgais rīt braukšu uz vietas pie viesmīļiem un pārbaudīšu vai viņi darījuma būtību pareizi iesit kasē. Man liekas, ka vainai ir jābūt kaut kur čeku sišanas veidā.
Man ir 3 veikali, visi strādā ar kartēm, nekad nav bijis tāds gadījums, kad norēķinu karšu konta atlikums būtu kredītā.
Kļūda ir sākumā, pašā sākumā - kad veidojat šī konta debetu.
Kļūda ir sākumā, pašā sākumā - kad veidojat šī konta debetu.
Man ir arī vairākos uzņēmumos, un grāmatoju tieši tāpat, un viss kārtībā. bet vienā uzņēmumā no pagājušā gada vidus sākās brīnumi. Kurus nevaru atrast. Ir doma, kad meitenes nepareizi sit kases aparātā.
Aivar bet ko tad es neatlaidīgi iesaku darīt- veidot apgrozību pa mēnešiem - tagad pa datumiem kontam kura debetā uzskaitās uz kartēm "iesistā" nauda'. tad jau cilvēks ( prieks ka meklē kļūdu nevis man tā ir un VISS) nevar neatrast kurā vietā " izlec" nepareizs atlikums .Ja jau atrada kuri mēneši "lec ārā" tad datumu arī atradīs un sapratīs kļudu.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть