Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки
Pirmo reizi Pos termināls К списку тем
Bdaiga 18.09.2007 11:54
269 сообщений на сайте
269 сообщений на сайте
Ответы (83)
Paldies visiem, ka pasekojat manai problēmai - ja vēl pietiek pacietības mani uzsklausīt tad ir tā - ņemu Z atskaiti - nolasu ieņēmumi, PVN un kopējā. Šī kopējā summa sastāv no "Sk. nauda" un "Bezsk.norēķins.", Bezska.norēķina cipars man iet uz D2340. Savā laikā viesmīļi man apstiprināja, ka tā ir summa caur banku. Z atskaitē ir arī citi Bezsk.norēķina pozīcijas, taču visa gada laikā vsās pārējās pozīcijās ir 0.00. Arī kases žurnālā aizpildās tikai Bezskaidrā naudā un savukārt " Ar citiem norēķinu apliecinājumiem" 0.00. Nu vai tad nepareizi?
Ak Dievs!
Viesmī\li un meitenes, meitenes un viesmīļi.
Pieļauju, ka abas jautātājas, kuras ir nezpratnē, ir gŗmatvedes.
Sāciet ar EKA žurnālu - kādu padomu lai vēl dod.
EKA žurnālā ir:
skaidra nauda
bezskaidra nauda
dāvanu kartes
saskaitiet kopā
otrā lapā (blakus) šīs summas atšifrējums:
preces ar 22%
22%
preces ar 12%
12%
saskaitiet kopā - summai jāatbilst ar 1.lappuses"kopā"
Skaidro naudu iemaksā kasē, grāmato D2610 K2660
Bezskaidro naudu iegrāmato uz EKA kopsavilkuma pamata: D2650 (manā gadījumā) K2660
Kontā 2660 paliek nulle, palielinās kase un D2650
Atkal kopsummām jābūt vienādām.
Nevar taču 3 priedēs apmaldīties.
Viesmī\li un meitenes, meitenes un viesmīļi.
Pieļauju, ka abas jautātājas, kuras ir nezpratnē, ir gŗmatvedes.
Sāciet ar EKA žurnālu - kādu padomu lai vēl dod.
EKA žurnālā ir:
skaidra nauda
bezskaidra nauda
dāvanu kartes
saskaitiet kopā
otrā lapā (blakus) šīs summas atšifrējums:
preces ar 22%
22%
preces ar 12%
12%
saskaitiet kopā - summai jāatbilst ar 1.lappuses"kopā"
Skaidro naudu iemaksā kasē, grāmato D2610 K2660
Bezskaidro naudu iegrāmato uz EKA kopsavilkuma pamata: D2650 (manā gadījumā) K2660
Kontā 2660 paliek nulle, palielinās kase un D2650
Atkal kopsummām jābūt vienādām.
Nevar taču 3 priedēs apmaldīties.
Galvenais paskatieties lai datora sarēķinātais kontrolskaitītājs tabulā sakrīt ar Z lentu-tad būs drošiba ka visi ieņēmumi kas reģistrēti EKA ir atrasti- tad tālāk pretī nauda Izklausās ka dariet pareizi
Aivar- nu redz ka var. ja katru mēnesi ( vai vismaz pāris reizes gadā )nepaskatās atlikumu un nepadomā ar galvu- vai tā var būt. labi ka vismaz reizi gadā padomāja- kas man tai atlikumā ir- Vai tā var būt????
Tādēl jau arī bilances taisu tikai izmantojot ekselu- ( nevis programma pati srēķina) - visi esam cilvēki un tas piespiež padomāt par katra konta atlikumu.
Tādēl jau arī bilances taisu tikai izmantojot ekselu- ( nevis programma pati srēķina) - visi esam cilvēki un tas piespiež padomāt par katra konta atlikumu.
Var, var arī trijās priedēs apmaldīties, it sevišķi es, man vienmēr raksturā ir vispirms meklēt kļūdu sevī un tikai pēc tam citos, tāpēc arī moku sevi un Jūs un tikai pēc tam prasīšu pašiem darbiniekiem - vai tiešām pilnīgi visos gadījumos "bezsk.norēķins"" ir tikai un vienīgi nauda caur banku. 101 reizi - PALDIES.
Bet ja Jums ir kredīta atlikums- tātad šis bezskaidras naudas norēķins ir mazāk nekā ienāk nauda bankā- Tātad ši summa bezskaidras naudas norēķins ir par mazu nevis lielu.
Gunta
100% piekrītu Jums.
Es visus iespējamos skaitļus pārbaudu KATRU mēnesi. Negaidot gada beigas. Ar loģiskās kontroles metodi - kuros kontos kādiem atlikumiem jābūt, kurā kontā parādās kaut kas neredzēts, vai atlikumi ir loģiski un reāli.
Jo visi esam cilvēki, un visi varam kļūdīties.
Par mīļo xls - es vispirms xls salieku PZA - ar VISU kontu atlikkumiem pa attiecīgām sadaļām - neto utt., tāpat arī bilanci. Jo man ir svarīgs pareizs iznākums, nevis "programma tā sarēķināja".
Izskatās, ka darām vienādi.
100% piekrītu Jums.
Es visus iespējamos skaitļus pārbaudu KATRU mēnesi. Negaidot gada beigas. Ar loģiskās kontroles metodi - kuros kontos kādiem atlikumiem jābūt, kurā kontā parādās kaut kas neredzēts, vai atlikumi ir loģiski un reāli.
Jo visi esam cilvēki, un visi varam kļūdīties.
Par mīļo xls - es vispirms xls salieku PZA - ar VISU kontu atlikkumiem pa attiecīgām sadaļām - neto utt., tāpat arī bilanci. Jo man ir svarīgs pareizs iznākums, nevis "programma tā sarēķināja".
Izskatās, ka darām vienādi.
Gunta, man jau kauns paliek par tik garu sarunu pie it kā tik vienkāršas lietas , bet jā - man ir konta 2340 kredīta atlikums - bezskaidras naudas norēķins ir par mazu, un sanāk, ka mans komentārs "- vai tiešām pilnīgi visos gadījumos "bezsk.norēķins"" ir tikai un vienīgi nauda caur banku"" pat īsti nav vietā. Likšu Jūs mierā un kā jau teicu - runāšos ar darbiniekiem. Es tomēr domāju, ka napareiz kaut ko sit aparātā.
Darbinieki Jums neko nepalīdzēs- kamēr melns uz balta neparādīsiet kurā mēnesī kiuros datumos uz karti iesistā nauda neiet kopā ar bankā ienākošo naudu- bet tā jau Jūsu izvēle.
Nē, nē Gunta, es ar Jums runājos, bet paralēli taisu failu un atšķirības jau "lien laukā", es jau ar cipariem braukšu.
Brauciet gan, un neaizmirstiet paņemt rokās un apskatīties EKA žurnālu.
Man tādas aizdomas, ka Jūs to nekad neesat redzējusi.
Man tādas aizdomas, ka Jūs to nekad neesat redzējusi.
Aivar, "obižajete" . Kā Jums liekās, no kurienes tad es katru mēnesi taisu PVN deklarāciju, ja neskatītos Z atskaiti.
Ja Jums Z atskaite un EKA žurnāls ir absolūti viens un tas pats - ņemu savus vārdus atpakaļ.
Lai notiek pēc Jūsu prāta.
Izstājos no šīs bezjēdzīgās (manuprāt) diskusijas.
Lai notiek pēc Jūsu prāta.
Izstājos no šīs bezjēdzīgās (manuprāt) diskusijas.
Var būt kuram grāmatvedim noderēs kļūdas meklēšanā - manā gadījumā man nekādas muļķības sarakstītas nebija, bet kā izrādījās no klienta kartiņas nauda tika noņemta, bet caur kases aparātu neizsista un tā pārs reizes.
Jā Jums bija iepriek's rakstits, kad debeta puse 920 ls, tad tagad lasu,kad nav izsists caur kases aparatu paris reizes. Un ta atradat kļūdu...
Nekur iepriekš netiku rakstījusi, ka debeta pusē, man bija KREDĪTA pusē (uzmanīgāk jālasa mana doma, nevis izraut no konteksta).
Nekas, nekas - atvainojiet ja arī es pati sausi atbildēju, vienkārši jau biju "nomocījusies" tās kļūdas meklēšanā. Man pat prātā neienāca, ka tas ir iespējams, jo man ar kases aparātiem ir pavisam neilga pieredze. Šeit forumā uzdevu jautājumu, lai cilvēki palīdzētu atrast kļūdu no savas pieredzes, taču izskanēja vairākas versijas un neviena no tām nebija patiesa. Paldies, cien. Guntai par failu, pēc kura tad sīki atradu starpības.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть