Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN deklarācija
Labvakar!
Sakaiet lūdzu man ir tāds jautājums:
Jā mēs samaksājām iepriekš PVN nodokli.
Tad piemēram man bija mēneša atlikums K-ts un D-ts 0,00Ls; un mēneša vidū tika samaksāts PVN avansā 1000Ls(D2390 K2620)
Un pa mēnesi bija jāmaksā budžetam PVN 180,00Ls(D5721 K2390)
Bet kur deklarācijā nodādīt kā tika samaksāts tas PVN avansā?
Un kur norādīt to atlikumu nākamajā mēnesī ''Neatskaitāmais nodoklis''???:-<
Ответы (25)
Ja negribās lasīt likumu, vismaz deklarāciju izlasiet.
Vai arī grāmatot uz to ''2390'' kontu, un katru mēnesi grāmatot D5721 K2390, jo tas konts man šķiet ka ir domāts visiem nodokļiem???
Deklerācijā nenorāda avansā samaksāto PVN.
Deklerācijā uzrāda PVN par veiktajiem darījumiem un priekšnodoklī atskaitāmo PVN.
Ja jūs mēneša laikā jau izdarijāt iemaksu budžetā, tad tagad, pēc deklerācijas sastādīšanas, piemaksājiet starpību.
Bet jā no piem. pagājuša mēneša mums budzets ir parada uz nakamo menesi 5Ls
Tad kur man tie 5Ls jāieraksta deklarācijā ''Neatskaitāmais priekšnodoklis'' Vai kur???
Mīļais Andrejs1993,lai aizpildītu deklarāciju,nekas nav jāfantazē,tā pildās no sakārtotās grāmatvedības datiem,bet lai sakārtotu grāmatvedību-mazliet ir jābūt zināšanām un saprašanai.Tā lūk! Ar karoti mutē šeit neviens forumā neielies.Mazlietir jāmācās.Tiešām,dažreiz tracina šādas vienkārša lietas.
Андрюш. Ты шутишь или издеваешься? Где смеяться надо?
С декларацией расслабься. Ее уже давно сдать надо было, а новая еще не скоро.
Deklarācijā nekur neparādīsies, tā ir par katru mēnesi atsevišķi.Vienkārši par 5 Ls mazāk maksāsiet.
Bet lai pa tiem 5Ls mazāk maksāt ir deklarācijā kaut kur jānorāda tie 5Ls!!! Bet kus???
Андрей, вы читать умеете???
Deklarācijā nekur neparādīsies!!!
Tad iznāk, ka jā ir budžets paliek mums parādā par to PVN, tad mums ir jāgrāmato kā???
Vispār jau PVN paliek konta 5721!!!
Un vēl mums ir izveidots konts ''2391 - Iepriekš samaksātais PVN''
Bet PVN deklarācijā ir jānorāda nākamajā mēnesī tā no budžeta atmaksājamā summa 5Ls vai nav???
Jo dziļāk mežā, jo vairāk koku.
Bet mums ir izveidots konts 2390 - Iepriekš sam. un pārmaksātais PVN'' vai tā drīkt darīt?
un kāda vella pēc maksāja PVn avansā? izlasiet taču PVN deklarācijas aizpildīšanas noteikumus. PVN pārmaksa būs redzama virsgrāmatā un nekādi PVn atlikumi deklarācijā neparādās, tur vienkārši nav tādas ailes.
Cleo arī pamazām sāk "iziet no rāmjiem"...
Kā redzams, daži joprojām ir pārliecināti, ka grāmatvedību var iemācīties forumā un apmainoties ar e-pastu.
Un jo vairāk mēs "ar karoti mutē liesim", jo mazāk viņi lasīs likumus un citus normatīvos aktus, nerunājot jau par atskaites veidlapu, kura katru mēnesi jāaizpilda un jāiesniedz VID.
Pagaidiet vēl drusciņ, drīz Andreja jaunkungs gada pārskatu sāks taisīt.
Закрыть
Краткое описание нарушения