Ar VID kā ar bitēm - nekad nekā nevar zināt
Tikko atnācu no VID pati smejos un ar jums gribas padalīties.Ievadam. Mūssu firma piedalās dažādos valsts iepirkumu konkursos un bieži vajag VID izziņas.
Pirms 4 mēnešiem atkal vajadzēja izziņas un es painteresējos VID vai obligāti jānorāda, kur iesniegšanai tās domātas. Jā varot izziņā rakstīt, ka iesniegšanai uz pieprasījumu. Paņēmu izziņas uz pieprasījumu, lai pietiek kādam laikam.
Pirms 2. mēnešiem izziņu krājumi beidzās un pasūtīju atkal 10 izziņas iesniegšanai uz pieprasījumu. Kad interesējos vai izziņas ir gatavas, man paskaidroja, ka nekādā gadījumā VID nevar izsniegt izziņas uz pieprasījumu, ka vajag norādīt konkrētu adresātu. Strīdējos pretī, ka iepriekšreiz ņēmu izziņas uz pieprasījumu. Pēc ilgas pauzes un skaidrošanās (pie viņiem ir izziņu kopijas) man pateica, ka toreiz bija jauna nepieredzējusi darbiniece un viņa tā nedrīkstēja darīt. Tā nācās man paņemt izziņas norādot konkrētu adresātu.
Šodien. Atkal vajag izziņas. Protams norādu adresātu. Saņemu izziņas un, koes tur redzu - izziņa domāta iesniegšanai UZ PIEPRASĪJUMU. Izbrīnīta vaicāju "Vaitad tā var". VID darbiniece man atbildēja, ka jums taču pašiem labāk, ja izziņa ir uz pieprasījumu. Sāku teikt, ka iepriekšreiz man teica, ka tā nevar. Uz to VID darbiniece man atbildēja, ka viņiem nepārtraukti mainās kadri un iepriekšējā droši vien bija kāda jauniņā, kas nezināja.
Ar steigu pasūtīju vēl vairākas izziņas uz pieprasījumu - kamēr vēl var.