Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Darbinieka ceļa izdevumi К списку тем
Darbinieka ceļa izdevumi
Labdien!
Sakiet, lūdzu, ja firma apmaksā darbinieka ceļa izdevumus uz darbu un atpakaļ. Kas jādara?
1) vai tas jāatrunā darba līgumā vai pietiek ar rīkojumu?
2) vai tas skaitās kā darba ņēmēja ienākumi, t.i., vai tas jāapliek ar IIN un VSAOI?
Paldies!
Ответы (12)
Jāapliek ar abiem nodokļiem- tas skaitās darbinieka labums.
Un, cik saprotu, to parāda arī atskaitē (darba devēja ziņojumā), ja? Un kontē tāpat kā algu, vai kā?
Tos esmu lasījusi. Tur nav rakstīts, kā šos izdevumus atspoguļot grāmatvedības uzskaitē.
Отражать так, как Вы и написали: kontē tāpat kā algu.
Paldies. Vienīgi vēl nesaprotu. Vai man viņam jāmaksā pilna summa par ceļa izdevumiem, vai arī jāatņem nodokļi?
Vai man viņam jāmaksā pilna summa
Principā jau nu labāk neko nemaksāt, pārējais - kā priekšnieks vēlās
vienkāršāk pie algas pielikt tos 20 ls , ne tā?
Чтобы получить дополнительную зарплату надо сумму бензина, потраченного на дорогу домой и обратно, разделить /0,91/0,75,т.е. добавить сначала 9 % соц.налога и потом 25 % иин,
Tātad, ja man ir mēnešbiļete par 18Ls, tad summa, ko pieliek pie darbinieka ieņēmumiem, 26.37. Jo 26.37-soc.nod.-IIN=18 Ls Vai pareizi es sapratu?
Закрыть
Краткое описание нарушения