Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Neapliekamais minimums - bezalgas atvaļinājums К списку тем

Neapliekamais minimums - bezalgas atvaļinājums
Ja darbinieks vienu pusi no mēneša strādāja, bet otru pusi bija bezalgas atvaļinājumā, tad neapliekamais minimums mainīsies?
Baltin
Baltin 12.11.2007 21:44
105 сообщений на сайте

Ответы (4)

Iemesli, kāpēc darbinieks nestrādāja visu mēnesi:

- ja iestājās darbā mēneša vidū,

- ja atbrīvots no darba mēneša vidū,

- ja mēneša daļu sēdēja ar slimu bērnu,

- ja mēneša daļu kavēja darbu,

- ja mēneša daļu bija kārtējā atvaļinājumā,

- ja mēneša daļu bija bezalgas atvaļinājumā

Pirmajos trīs gadījumos neapliekamais minimums un atvieglojumi piemērojami proporcionāli kalendārām dienām, pārējos trīs gadījumos pilnībā.
Ambera
Ambera 12.11.2007 21:47
21759 сообщений на сайте
А что, работник 1/2 месяца работал у Вас, а 1/2 на другой фирме? Необлагаемый минимум 50 применяется за месяц отчета. Ну не о б л а г а е т с я его доход в 50 несчастных латиков, а Вы его решили наказать. Ну что он Вам плохого сделал ? И так за свой счет гуляет.
Aleksja
Aleksja 12.11.2007 21:47
10004 сообщения на сайте
bezalgas atvaļinājumā

neapliekamo minimumu piemēro algai

Pēc darbinieka pieprasījuma darba devējs izlemj piešķirt vai nepiešķirt atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas (bezalgas atvaļinājumu)

(DL 153.pants).

http://www.apollo.lv/portal/life/articles/75620
Laikā, kas dod tiesības pieprasīt atvaļinājuma piešķiršanu, ieskaitāms arī bezalgas atvaļinājums (toties neieskaita bērna kopšanas atvaļinājuma laiku).
Tatjana77
Tatjana77 12.11.2007 21:52
7478 сообщений на сайте
Минимум можете применять за все время трудоустройства у вас, исключая время больничного В.
Inst
Inst 13.11.2007 09:33
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.