Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Pārvadātājs pavadzīmēs К списку тем

Pārvadātājs pavadzīmēs
Sveiki!

Lūdzu paskaidrojiet man, vai pārvadātāja rekvizītus (uzņēmuma nosaukums, PVN reģ.nr., autovadītāja vārds, uzv., a/m reģ.nr.) drīkst aizvietot ar epitetiem "pašizvedums", "pircējs personiski", "sabiedriskais transports" vai tml.?

Man centās iestāstīt, ka esot kādi VID metodiskie norādījumi, kur tas minēts, bet tie tak nav mums saistoši! Mums ir tikai noteikumi par PZ ar VID piešķirtiem nr., kur skaidri un gaiši minēts, kam jābūt!

Laisma
Laisma 12.11.2007 21:59
9 сообщений на сайте

Ответы (13)

Не надо ничего заменять. Если нет партнера-перевозчика, то и не надо ничего заполнять.
Aleksja
Aleksja 12.11.2007 22:01
10004 сообщения на сайте
Nu bet es par to, kad paši braucam pakaļ- tad parādās šitais "pašizvedums", bet vai tas atbilst noteikumiem?
Laisma
Laisma 12.11.2007 22:03
9 сообщений на сайте
http://www.vgk.lv/ru/forum/4/62578
Tatjana77
Tatjana77 12.11.2007 22:04
7478 сообщений на сайте
Paldies, Tatjana, bet tas man nepalīdzēja, jo tur ar tik versijas par tēmu! Laikam nāksies raxtīt VIDam!
Laisma
Laisma 12.11.2007 22:11
9 сообщений на сайте
Nu,ja muusu uzneemums ved preci,tad rakstam pavadzime muusu mashiinas nosauku, numuru,cilveka vaardu uzvaardu,kas vediis,personas kodu.

Man skiet,ka ar shaadem vaardiem nevar aizstaat kaadu mineejaat.
Inceles
Inceles 12.11.2007 22:33
533 сообщения на сайте
Bet man tādas pavadzīmes reāli ienāk un es vēlos atrast pamatojumu priekšniekam, kāpēc tā nevar!
Laisma
Laisma 12.11.2007 22:35
9 сообщений на сайте
Vijoliite

ziņojumu: 575 10.11.2007 18:37

Jebkurā gadījumā jābūt informācijai par pārvadātāju.Man, piemēram,mazumtirdzniecībā ir daudz pavadzīmes, kas tiek izrakstītas, lai preces iegādādātos ar pārskaitījumiem. Es rakstu "iznests ar rokām", jo tās ir kancelejas preces, es neprasu nemaz par transportu.Varbūt arī ieraksts- "transports netiek izmantots" utt., bet atzīmei jābūt.Tā es to saprotu.

Vijoliite

ziņojumu: 575 10.11.2007 18:40

"bet gadījumā kad pārvadātājs pats pircējs jeb pircējs noslēdz līgumu ar citu pārvadātāju ?"

Ir taču pilnīgi viss, lai ierakstītu šo pārvadātāju.
Ambera
Ambera 12.11.2007 22:50
21759 сообщений на сайте
Es nepraktizētu tik vienkāršā gadījumā, kad paši braucam pakaļ un ir zināms transports, ar tādu terminu"pašizvedums".No pieredzes zinu, ka vairumtirgotājam ir viss, lai pārvadātāju iedrukātu pavadzīmē, bet, ja saņēmējs nesaka pavadzīmes izrakstīšanas brīdī, ka mēs ar savu transportu un neiedod sava transporta rekvizītus, tad tā vieta tā arī paliek neaizpildīta vai labākā gadījumā "pašizvedums".Nu ko no "pašizveduma" var attiecināt uz "pārvadātāju"? - nosaukumu,nodokļa maksātāja numuru, bet kur paliek AUTOVADĪTĀJA VĀRDS,UZVĀRDS UN TANSPORTA LĪDZEKĻA NUMURS,kas ir obligāti.Ja nav vispār pārvadātāja, tad var pamatot to šādiem frāzējumiem, bet,ja reāli ir,ir jābūt šiem rekvizītiem.Un visos eksemplāros vienādiem.
Vijoliite
Vijoliite 13.11.2007 06:34
1711 сообщений на сайте
Informācija par pārvadātāju

- nosaukums (fiziskai personai – vārds, uzvārds);

- nodokļu maksātāja reģistrācijas kods (ar pievienotās vērtības nodokli apliekamai personai – reģistrācijas numurs VID ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā);

- transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurs un transportlīdzekļa vadītāja vārds un uzvārds.

Informāciju par pārvadātāju norāda gadījumos, kad preces maina to atrašanās vietu, krava (prece) tiek pārvadāta ar transportlīdzekli. Savukārt, ja preces netiek pārvadātas ar transportlīdzekli vai persona, kas saņēmusi preces, tās pārvieto, piemēram, izmantojot sabiedriskā transporta pakalpojumus, tad informāciju par pārvadātāju nenorāda.

Ja preces transportē viena no darījumā iesaistītajām pusēm, kā preču pārvadātāju norāda preču piegādātāju vai saņēmēju, atkarībā no tā, kurš veic preču pašpārvadājumu (pārvadājumu ar nodokļa maksātāja īpašumā esošu vai iznomātu transportlīdzekli, kuru vada pats nodokļu maksātājs vai viņa darbinieks, lai nodokļu maksātāja vajadzībām pārvadātu kravu, kura ir tā īpašums vai kuru tas ir nopircis, iznomājis (izīrējis), izgatavojis, pārstrādājis). Lai veiktu pašpārvadājumus ar kravas autotransporta līdzekli, kura kopējā pieļaujamā masa, ieskaitot piekabes, pārsniedz 6 tonnas vai kura pieļaujamā celtspēja, ieskaitot piekabes, pārsniedz 3,5 tonnas, komersantam konkrētajam autotransporta līdzeklim ir nepieciešams pašpārvadājumu sertifikāts, ko izsniedz Satiksmes ministrija vai tās pilnvarota institūcija.

Ja preču transportēšanas pakalpojumu sniedz komercpārvadātājs un par pārvietošanu nav noformēta Autopārvadājumu likumā noteiktā pavadzīme, tad par pārvietošanu noformē Ministru kabineta 2005.gada27.decembra noteikumos Nr.1038 noteikto pavadzīmi, un tajā ir norādāma pilna informācija par komercpārvadātāju, tajā skaitā transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurs un transportlīdzekļa vadītāja vārds, uzvārds.
Andaz
Andaz 13.11.2007 17:49
27897 сообщений на сайте
Ja preču pārvietošanas pakalpojumus sniedz komercpārvadātājs un par pārvietošanu ir noformēta Autopārvadājumu likumā noteiktā pavadzīme, vai transportēšana tiek nodrošināta, izmantojot dzelzceļa vai pasta pakalpojumus, un ir noformēti atbilstošie dokumenti, pavadzīmē, kas noformēta par piegādi vai preču izsniegšanu citam nodokļu maksātājam, informāciju par pārvadātāju nenorāda.

Turklāt gadījumos, kad preču transportēšanas nodrošināšanai tiek izmantoti komercpārvadātāja pakalpojumi un pārvadājumu paredzēts veiks, izmantojot tiešo jaukto satiksmi (kravas pārvadājumi, kurus ar autotransportu un citu transportu veic vairāki pārvadātāji un kuriem tiek sastādīts vienots transporta dokuments visam braukšanas ceļam), kravas pārvadājuma līgums obligāti slēdzams rakstveidā, līdz ar to Ministru kabineta 2005.gada27.decembra noteikumos Nr.1038 noteiktā pavadzīme nav jānoformē, bet ir jānoformē Autopārvadājumu likumā noteiktā pavadzīme par preču pārvietošanu (transportēšanu) un informācija par pārvadātāju nav jānorāda pavadzīmē, kas noformēta par piegādi.

(Autopārvadājumu likuma 1., 8., 9.pants Ministru kabineta 2005.gada27.decembra noteikumu Nr.1038 9.5.apakšpunkts, Ministru kabineta 2004.gada20.aprīļa noteikumu Nr.327 “Kārtība, kādā veicami pasažieru un kravas pašpārvadājumi” 2.punkts)
Andaz
Andaz 13.11.2007 17:49
27897 сообщений на сайте
Redaktors reizēm krata pirkstiņu par tik gariem citātiem;-)
Ambera
Ambera 13.11.2007 17:51
21759 сообщений на сайте
Andaz- paldies!Prātojumiem un viedokļiem pienākušas dabīgas beigas.Super
Vijoliite
Vijoliite 13.11.2007 18:45
1711 сообщений на сайте
Nu ko tur lai dara, tādazīve
Andaz
Andaz 13.11.2007 19:08
27897 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.