Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Par naudu, kas iztērēta IK vajadzībām К списку тем

Par naudu, kas iztērēta IK vajadzībām
Man ir sekojošs jautājums: teiksim esmu iztērējis naudu no personiskajiem līdzekļiem IK vajadzībām, taču tā kā tas vēl jauns IK - naudas uzņēmumā nav.

Tēriņi ir gan novembrī, gan būs vēl decembrī. Pirmā nauda IK kontā ienāks tikai decembra beigās. Kā es varu iztērēto saņemt atpakaļ no IK?
Andylips
Andylips 19.11.2007 10:54
19 сообщений на сайте

Ответы (7)

Iztēreta nauda ir Jūsu aizdevums uzņēmumam. Kad būs ienākumi, Jūs varesiet atgriezt šo summu ar paskaidrojumu: aizdevuma atgriešana.
Klepa
Klepa 19.11.2007 11:01
6777 сообщений на сайте
labi paldies. bet, ja daļa no izdevumiem ir proporcionāli sadalāmi - auto remonts, degviela u.tml kā rīkoties tādā gadījumā? visu jau tāpat es nevaru norakstīt kā aizdevuma atgriešanu, vai ne?
Andylips
Andylips 19.11.2007 11:06
19 сообщений на сайте
Saimnieciskās darbības ieņēmumus un ar to gūšanu saistītos izdevumus ieraksta saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālā. Rezultātā būs viss redzams, cik ir ieguldīts un cik nopelnīts

Ja pa kreisi meklētājā ierakstīt atslēgas vārdus Individuālais komersants, atradīsiet ļoti daudz informācijas un norādes, kur visu sīki palasīt
Ambera
Ambera 19.11.2007 11:10
21759 сообщений на сайте
kā tad man labāk noformēt aizdevumu, ja naudu IK vajadzībām esmu tērējis no privātajiem banku kontiem un kartēm?
Andylips
Andylips 19.11.2007 12:34
19 сообщений на сайте
Индивидуальный коммерсант "Ромашка" и его владелец Вася - одно и то же физическое лицо. Аizdevumu самому себе никто не даёт. Я бы сделала так, как пишет Ambera - отразила бы поступление и выдачу личных средств в журнале учета доходов-расходов.
Martinas
Martinas 19.11.2007 12:40
38532 сообщения на сайте
nu īsāk sakot šādā gadījumā jārīkojas tāpat kā es rīkotos ar IK naudu, galvenais, lai ir attaisnojuma dokumenti.
Andylips
Andylips 19.11.2007 12:53
19 сообщений на сайте
Pareizi. Tikai personīgās naudas ielikšana jāuzrāda pareizajā žurnāla ailē. Tālāk - tāpat kā IK naudu.
Martinas
Martinas 19.11.2007 12:56
38532 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.