Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
pirkumi par uzņēmuma naudu К списку тем
pirkumi par uzņēmuma naudu
mani ieinteresēja šāds jautājums- uzņēmumam ir 2 īpašnieki, viņi par uzņēmuma naudu pērk dažādas elektronikas preces- piemēram plazmas tv, u.t.t, bet neraksta tos kā pamatlīdzekļus, vienkārši atgūst pvn un viss, vai ta maz drikst darīt un kāir ar iin?
paldies jau iepriekš;-)
Ответы (15)
Vai šim uzņēmumam ir arī grāmatvedis???:-O
А вы сами как думаете?
Un kā Jūs domājat?
Varbūt velreiz papētīt PVN likumu?;-)
Что значит, neraksta tos kā pamatlīdzekļus? А куда тогда это пишут? В расходы что-ли?
Kur viņi tās elektroniskās preces izmanto? Ofisā vai mājās?
купили домой, а чеки на фирму принесли
Да это понятно. А куда их по бухгалтерии дели-то?
И PVN списали. Они сами списывают, что ли? Нельзя так делать. PVN в предналог ставить нельзя, если купили домой, то это дополнительная зарплата, которая облагается и IIN, и соц.налогом. Или пусть возвращают деньги в кассу. Или на счет.
es tik ta gudrāku cilveku viedokli gribēju dzirdēt, neesmu taa uznjeemuma graamatvedis, vienkaarshi nobriiniijos, ka taa dara, jo taa tak nedriikst, pashi iipashnieki arii nodarbojas ar uznjeemuma graamatvediibu
Кто отвечает, тот по шапке и получит за такую бухгалтерию...
vopshem tad ir taa- nopeerk to tv aiznes maajaas, cheku tieshaam uz izdevumiem, pvn priekshnodoklii, bet es saprotu, ka vajadzeetu - shito summu klaat pie algas un visus nodokljus un nekaadu pvn priekshnodokli nedriikt rakstiit, vai arii, lai raksta kaa pamatliidzekljus?
Nē. Lai atdod naudu kasē vai bankā. Pie algas tik vienkārši nemaz nevar pielikt bez rakstiskas piekrisšanas.
Лучше, как Амбера сказала Lai atdod naudu kasē vai bankā.
Закрыть
Краткое описание нарушения