Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
iekšējais rīkojums
Labdien! Vai kāds lūdzu varētu man palīdzēt un dot kādu piemēru, kā ir jānoformē iekšējais rīkojums par valdes locekļu nodarbināšanu uz pilnvarojuma nevis darba līguma pamata???
Un vai ir jāinformē VID, ka valdes locakļi darbojas uz pilnvarojuma pamata, lai narastos jautājumi, kāpēc atskaitēs pie nodokļu maksājumiem ir 0?:-)
Ответы (9)
sameklējiet meklētājā! desmitiem tēmu.
Bet nu laikam jau nevarēju atrast, ja jautāju.. Man bija vajadzīgs tieši piemērs!!
nekādu iekšēju rīkojumu nevajag.
Pilnvarojuma (vadības) līgumu var slēgt gan ar noteiktu atlīdzību, gan bez atlīdzības veikt vadības funkcijas. VIDam nekas nav jāziņo speciāli,. bet noteikti pēc kāda laika valde saņems vēstulīti ar VID prasību paskaidrot, kāpēc vidējās algas ir zemākas par minimālo, jo VID ņem kopējo atskaitē norādīto summu un dala ar kopējo atskaitē norādīto darbinieku skaitu un ja rezultāts ir zem minimālās algas, tad agrāk vai vēlāk paskaidrojums Būs Jāsniedz.
Paldies!! Uzņēmumā jau ir tikai 2 dabinieki - tie paši valdes locekļi, kas tad arī sākumā, kamēr vēl nav reālas saimnieciskās darbības, tika nodarbināti uz pilnavrojuma līguma pamata. Tākā vidējās algas sanāks "0"
, bet kā jau teicu, tas ir plānots tikai darbības sākumā, kamēr uzņēmumam nav reālu ieņēmumu. Tā taču drīkst, vai ne??
Lienča, lūdzu nerunājiet par ALGU pie pilnvarojuma līguma. Pie pilnvarojuma līguma ir ATLĪDZĪBA vai arī tās nav!!!!!Un pie pilnvarojuma līguma daudzi valdes locekļi ne tikai sākumā bet visu laiku vada uzņēmumu bez atlīdzības un gadu noslēdzot saņem dividendes varbūt 10x lielākas kā Jūs algu:-D
kur tad tie ieņēmumi radīsies, ja reālas saimnieciskās darbības vēl nav.
Nu jaaa.. Es jau pati arii tikai tagad saaku ar graamatvediibu nodarobties, taapeec rodas tik daudzas neskaidriibas
Bet, paldies, ka atbildiet tik "+", jo tas viss Jums noteikti jau sen ir skaidrs un šķiet elemetāri
Закрыть
Краткое описание нарушения