Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
estj li novinki po balansu/dekl 2007? К списку тем
None 02.01.2008 19:19
115 сообщений на сайте
115 сообщений на сайте
Ответы (17)
Mīļais cilvēk- palasiet taču foruma diskusijas pirms uzdodiet jautājumu.
šai paša forumā ir gan norāde par jauno deklarāciju gan komentēta un dota pieeja tās veidlapai.
šai paša forumā ir gan norāde par jauno deklarāciju gan komentēta un dota pieeja tās veidlapai.
Vse vse vremja ssilajutsa na starie temi!a poiskovik tak nacudit,cto poka najdewj golovu slomaewj!mne vsegda popodaetsa to cto ne nuzno,a nuznoe ne popodaetsa....
Alika_22 02.01.2008 20:22
108 сообщений на сайте
108 сообщений на сайте
ja jau grāmatvedis ir izaudzis līdz tam līmenim, kad pats gatavo gada pārskatu, tad vajag vismaz kaut nedaudz orientēties likumdošanā, kas attiecas uz šo tēmu, bet ja ir slinkums meklēt likumdošanā, tad atliek foruma meklētājā... daudz protams nevajadzīga atlasa, bet var taču atvērt diskusijas, kuru datējums sākas ar 2007.gadunevis visas pēc kārtas.
Vienreiz iesniedzu bilanci marta sākumā, VID nopriecājās un fiksi uzrīkoja audītpārbaudi. Viņi gada sākumā skumst, jo visi aizbildinās, ka taisa bilanci
Amberai- kaut kā neticās ka atbilst šodienas situācijai:
ar 2007 gadu: Ja nav ārkārtas situācija- plānotie auditi tiek paziņoti vismaz mēnesi iepriekš ar vēstuli kurā informē par audita tēmām; un laiku.- kā arī iesaka izmantot laiku un precizēt atskaites.(tas ir noteikts likumā )
Tāda situācija varēja būt 2004-2006 gadā kad bija atcelta plānotā audita paziņōšana dēļ dažiem "prātvēderiem" kas sacēla traci ka viņiem pus gadu esot stress jo zinot ka būs audits.- pirms tam grafika auditus paziņoja pēc grafika apstiprināšanas.( javārī februārī un jūlijā)
Vienkārši ilgajā pieredzē strādājot ar daudziem klientiem visi šie etapi ir izieti uz savas ādas cauri- tādēļ zinu lai mani kāds nepārprot.
Fakts ka VID nopriecājās varēja būt variantā ka gada sākumā tiešam nedaudz ciena mūsu laiku - un grafikā ieliktais audits tika veikts martā nevis jūnijā . Tādēļ ka nodeviet gada pārskatu jau pie Jums neviens ārpuskārtas (neplānotajā) auditā neskrēja.
ar 2007 gadu: Ja nav ārkārtas situācija- plānotie auditi tiek paziņoti vismaz mēnesi iepriekš ar vēstuli kurā informē par audita tēmām; un laiku.- kā arī iesaka izmantot laiku un precizēt atskaites.(tas ir noteikts likumā )
Tāda situācija varēja būt 2004-2006 gadā kad bija atcelta plānotā audita paziņōšana dēļ dažiem "prātvēderiem" kas sacēla traci ka viņiem pus gadu esot stress jo zinot ka būs audits.- pirms tam grafika auditus paziņoja pēc grafika apstiprināšanas.( javārī februārī un jūlijā)
Vienkārši ilgajā pieredzē strādājot ar daudziem klientiem visi šie etapi ir izieti uz savas ādas cauri- tādēļ zinu lai mani kāds nepārprot.
Fakts ka VID nopriecājās varēja būt variantā ka gada sākumā tiešam nedaudz ciena mūsu laiku - un grafikā ieliktais audits tika veikts martā nevis jūnijā . Tādēļ ka nodeviet gada pārskatu jau pie Jums neviens ārpuskārtas (neplānotajā) auditā neskrēja.
Guntagermane
ziņojumu: 126 03.01.2008 06:28
ar 2007 gadu:
Protams! Jo šogad jau marts vēl nav sācies!
ziņojumu: 126 03.01.2008 06:28
ar 2007 gadu:
Protams! Jo šogad jau marts vēl nav sācies!
Andaz-
Laikam vairs nemāku izteikties. Domāju kas gribēja saprata- tagad uzņēmēji par plānotajiem auditiem tiek informēti savlaicīgi..
Kā arī centos rūpēties par kolēģiem (publika šeit dažāda) , kuriem nav gadījusies saskare- savādāk vēl baidīsies nest gada pārskatu laicīgi- jo "VID nopriecājās un fiksi uzrīkoja audītpārbaudi"
Gribēju kā labāk-iznāca kā parasti- tiku Andazam uz zoba.:-D
Laikam vairs nemāku izteikties. Domāju kas gribēja saprata- tagad uzņēmēji par plānotajiem auditiem tiek informēti savlaicīgi..
Kā arī centos rūpēties par kolēģiem (publika šeit dažāda) , kuriem nav gadījusies saskare- savādāk vēl baidīsies nest gada pārskatu laicīgi- jo "VID nopriecājās un fiksi uzrīkoja audītpārbaudi"
Gribēju kā labāk-iznāca kā parasti- tiku Andazam uz zoba.:-D
Gunta
"Andazam" asi zobiņi...
Es arī esmu no čaklajiem, taču laikam šogad tik ātri nenesīšu pārskatus - negribu es nekādus auditus...
"Andazam" asi zobiņi...
Es arī esmu no čaklajiem, taču laikam šogad tik ātri nenesīšu pārskatus - negribu es nekādus auditus...
VID var rīkoties dažādi - atnākt arī uz pēkšņajām tematiskajām pārbaudēm! Un tad - nevajag lieki brīdināt
Guntagermane,
Tiešām tā arī bija, kā Jūs domājat (Tāda situācija varēja būt 2004-2006 gadā) - pat agrāk 1998.gadā Vienalga, no tā laika lieku Bilancei "nobriest"
Tiešām tā arī bija, kā Jūs domājat (Tāda situācija varēja būt 2004-2006 gadā) - pat agrāk 1998.gadā Vienalga, no tā laika lieku Bilancei "nobriest"
Andaz:
Audits un tematiskā pārbaude ir dažādas lietas.
Neizskatās pēc komentāriem ka Jūs esat tāda līmeņa grāmatvedis kas to nesaprot.(Daudzi diskusiju dalībnieki varētu arī nejēgt bet par Jums man tāds iespaids nebija radies. )
Darba specifika- runāt pat to ko runā un nefantazēt citu klāt- netaisīt putru .Ja audits tad audits ja tematiskā pārbaude tad tematiskā pārbaude.
Audits un tematiskā pārbaude ir dažādas lietas.
Neizskatās pēc komentāriem ka Jūs esat tāda līmeņa grāmatvedis kas to nesaprot.(Daudzi diskusiju dalībnieki varētu arī nejēgt bet par Jums man tāds iespaids nebija radies. )
Darba specifika- runāt pat to ko runā un nefantazēt citu klāt- netaisīt putru .Ja audits tad audits ja tematiskā pārbaude tad tematiskā pārbaude.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть