Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
MK 584 Kases operāciju uzskaites noteikumi К списку тем
MK 584 Kases operāciju uzskaites noteikumi
MK 584 Kases operāciju uzskaites noteikumi
35.4. izmaksu sarakstu kopā ar neizmaksāto skaidrās naudas summu sarakstu iesniedz atbildīgajam grāmatvedim sarakstos norādīto datu pārbaudei un kases izdevumu ordera sagatavošanai pēc noslēgtā izmaksu saraksta (atsevišķa papīra dokumenta vietā par kases izdevumu orderi atļauts izmantot attiecīgu spiedogu uz izmaksu saraksta).
Kāds saturs varētu būt tam spiedogam ?
Vai obligāti to spiedogu taisīt ?
Vai es arī to spiedogu varu uzreiz datorā uz tā izmaksas saraksta uzzimēt un izdrukāt sarakstu uzreiz ar spiedogu
Ответы (40)
584 2003 года?они же недействующие?
штампик был вместо ордера.
Я к сараксту пишу обычный расходный ордер. Наверное в штампе должны быть все те же самые реквизиты, что и в расходном ордере. Я так думаю
Gtn
ziņojumu: 437 09.01.2008 08:17
584 2003 года?они же недействующие?

Kāpēc Jūs tā domājiet ?
http://lv.lv/index.php?menu_body=DOC&id=166682&menu_left=LAIDIENS
Publicēts: Latvijas Vēstnesis > 22.11.2007 188 (3764)
Ministru kabineta noteikumi Nr.784
Rīgā 2007.gada20.novembrī (prot. Nr.65 10.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada21.oktobra noteikumos Nr.584 "Kases operāciju uzskaites noteikumi"
Albina, es arī rakstu kases izd.orderus
Bet man riebjas, ka ir jāraksta, ka kasiere pati sev izmaksāja tur pat kases telpās visu saraksta summu, kuru viņa izmaksāja cilvēkiem tajā pašā telpā "neatejot no kases"
Vakar man bija zv. revidentes pārbaude. Esmu vispār uzslavēta par kārtību u.t.t. Ieteica pāris sīkumus palabot. Runājam arī par tiem orderiem.
Vai Jums kasiere, kas ierakstīta orderī, ka naudas saņēmēja, parakstas ne tikai par izmaksu, bet arī par visas summas saņemšanu ?
bet arī par visas summas saņemšanu
Даже не представляю, где это подписывать?
Tajā pašā kases orderī ir jābūt paraksts par saņemšanu
15. Kases izdevumu orderim ir obligāti šādi rekvizīti (identifikācijas dati):
15.8. skaidrās naudas saņēmēja paraksts;
А, в расходном конечно подписывается. Я думала, еще где-то подписывать надо
Albina
ziņojumu: 32117 09.01.2008 11:25
А, в расходном конечно подписывается.
Vot tieši tas man arī riebjas !!!
Kad avansieris saņem naudu un atskaitas par to, mēs atsevišķā reģistrā to naudu no viņa parāda norakstam vai atmaksājam viņam pārtēriņu.
Kasiere parakstas par naudas summas saņemšanu. Protams ar prātu es saprotu, ka pieliekot klāt algas izmaksas sarakstu, no viņas tā summa it kā noņēmas, bet, jā iedzilināties, kaut kas īsti tomēr tajā kārtībā neštimm....
No kases visa summa aizgājā uz konkrētu fizisko personu un norakstas no 5610 konta konkrētajā algas aprēķinā norādīta alga pēc atskaitījumiem. Bet tieši tai fiziskai personai visa tā summa NEPIENAKAS, viņai vienai visa tā summa nav aprēķināta.
Šito kartību es atzīstu, ja dažādi algas saraksti ar naudu tiek izsniegti no galvēnas kases dažiem cilvēkiem-izmaksātājiem un viņi pēc tam atskaitās par izpildīto darbu-algas izmaksu, tomēr man tas nepatik gadījumos ja vienīgais kasieris to izmaksu veic no galvenās kases.
У меня кассир-фин.дир, потому я не заморачиваюсь
Privātais man arī ir kasieris pats īpašnieks un es to izmaksu vispār caur avansu norēķinu noformēju. Kases vispār nav, jo visa nauda ienāk pa banku no klientiem un caur bankomātu nonāk pa taisno viņam kabatā. Tur es arī не заморачиваюсь
Bet budžeta iestādē tas bišķi savadāk.

Nu nepatik man tik dulla kārtība.
Vot es i padomāju, var būt to visu var pa taisno algu izm.sarakstā jau ielikt un pēc izmaksas tur izdarīt vajadzīgus ierakstus uz piereģistrēt kas.ord reģistrācijas žurnālā.
Bet man nav sajēgas kādi var būt tie spiedogi, neatradu nekur, kas tajos būtu prasīts.
Vai tas var būt tikai informācija par reģistrāciju kases grāmatā, vai tur arī jāraksta, ka visa naudas summa ir izsniegta pašai kasierei ???
Man prātā ir spiedogs, kuru savulaik izmantoja it visiem uzņ. un iestādēm, un, kuru kasieris uzlika un aizpildīja.
Pēc satura aptuveni šāds -
Izmaksāta pēc maksājumu saraksta Nr. XXX summa Ls X,xx (t.p. - vārdiem);
Deponēts - Ls X,xx (t.p. - vārdiem)
Ja deponētas summas bija - kasieris pievienoja deponēto algu sarakstu, kuru pēc tam reģistrēja speciālā reģistrā.
Domāju, ka tikai šāda vai līdzīga veida veida spiedogs ir paredzēts augstākminētos noteikumos.
Bet, lai norakstīt to summu, kases grāmatā rakstīja to algu saraksta nr. ? vai tomēr reģistrēja kases orderu reģ.žurnālā, piešķira kārtas nr. un to norakstīja kases grāmatā ?
Man tajos laikos nebija sakara ar kases dokumentiem, es cehā stradāju.
Bet ieraksts "zmaksāta pēc maksājumu saraksta Nr. XXX summa Ls X,xx (t.p. - vārdiem);
Deponēts - Ls X,xx (t.p. - vārdiem)" man joprojām visos algas izmaksu sarakstos ir.
Tad tas arī, manuprāt, ir viss, kas nepieciešams.
Ne pa velti - Jūsu darbs tika atzinīgi novērtēts.
...Bet, lai norakstīt to summu, kases grāmatā rakstīja to algu saraksta nr. ? - Darbiniekiem un visu citu minēja pamatojumā. Bez tam attaisnojuma dokuments - pielikumā.
vai tomēr reģistrēja kases orderu reģ.žurnālā, piešķira kārtas nr. un to norakstīja kases grāmatā ? - Skat augstākizklāstīto, ja pareizi Jūs saprotu.
Ja kādam interesē, man ir tā:
Aprēķināta alga (algu saraksts) D72xx K5610
Izsniegts avanss algas izmaksai (kases orderis) D2380 K2610
Izmaksāta alga (mazais algu saraksts un avansa norēķins) D5610 K2380
Mazais algu saraksts - tikai uzvārdi un summas.
Aivars007, runa neiet par kontēšanu, bet par kases izdevumu ordera rakstīšanu tam pašam "Mazais algu saraksts - tikai uzvārdi un summas." lai izmaksāto algu norakstīt kases grāmatā nost no sākuma atlikuma
"Izsniegts avanss algas izmaksai (kases orderis) D2380 K2610"
Nebūtu pareizi kad kasieris pats sev izmaksa naudu un ir norēķinu persona IMHO
Vismaz budžeta iestādē tas nav apsveicams. Bet firmā man viss ir vienkāršāk.
Kasieris budžeta organizācijā NEKAD nav avansu norēķinu persona!
Vot, vot

Es arī par to.
Bet es meklēju variantu, ka to kases orderi uz kasieri nerakstīt par pilnu algas saraksta summu
Лидуш, а это принципиально?
Закрыть
Краткое описание нарушения